Biküspid aort yaşayan var mı

ikibebebiranne

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mart 2025
10
2
1
23
Kızlar merhaba oğlum 3 yaşında yeni doğduğu zamanlar rutin kontrolde çocuk doktoru üfürüm duydu kardiyolojiye göstermemiz gerektiğini söyledi kardiyoloji doktruna götürdüğümüzde oğluma Biküspid aort ( kalbin iki yaprakcıklı olması ) tanısı koyuldu hafif aort stenozu da var ilk başlar 6 ayda bir kontrol için götürdük daha sonra doktor senede bir yeterli dediği için senede bir götürmeye başladık bugün yine kontrol için götürdüm 3 senedir daralma genişleme vs olmamış aynı seviyede duruyormuş ama ilerleyen zamanlarda damar genişlemesi olabilir o zaman da ameliyat olması gerekir dedi ayrıca oğlum sünnet olacağı zaman bir saat önceden antibiyotik kullanması gerekiyordu onu zaten söylemişlerdi fakat şimdi diş çekimi vs olduğu zaman da antibiyotik kullanmamız gerekiyormuş enfeksiyon önlemi için dişler bakımı çok çok önemli dişteki çürük enfeksiyon yaparsa kalp için işler karışır dedi bugün doktor çok fazla canım sıkıldı bu duruma oğlumun dişinde 2 tane çürük var düzenli fırçalama yapıyoruz zaten ama yinede çok üzüldüm ve içim rahatsızlandı bir de ateşlenme durumunda kalpteki üfürüm daha fazla atar dedi bu durumu yaşayan anneler var mı kendinizde ve ya çocuğunuzda eğer benzer durumlar yaşayan annelerim varsa bana yorum yapar mısınız

Back