Uterin arter direnci ben de yaşıyorum genellikle 12. Hafta civarı kan sulandırıcı başlanır ki rahmi besleyen damarlar bebeği daha iyi besleyebilsin kan akışı sorunu olmasın diye. Aynı zamanda bu tansiyon ve gebelik zehirlenmesine de sebep olabiliyor. Bu durum bebekte düşük doğum ağırlığına sebep oluyormuş yani bebek biraz zayıf doğuyor. Takip gerekli.
Ben 23. Hafta başlamıştım Allahtan perinatolog başladı. Benim bir taraf ileri norch, diğeri hafif direnç. Bebeğimin gelişimi fena değil karın çevresi 1 hafta geriden geliyor ama inş sorun olmaz. Bazen bu geriden gelme 1 haftayı geçiyor, kaliteli proteinli beslenirsem ara çok açılmıyor.
Şimdi siz endişe ve stres yapmadan takiplerinize devam edin. Dinlenirken sol tarafa yatmaya gayret edin. Aklınıza yatmayan bir durum olursa doktorunuzu değiştirin. Ben 14. Haftada saptayan ama bana gerekli tedaviyi başlamayan doktoru bıraktım içime sinmedi daha erken kan sulandırıcı başlasaydım belki en başından engellebilir miydi diye düşünüyorum.
Kadın doğum doktorunun yanında bir perinatolog ile de devam etmenizi öneririm en azından 2. Trimester bitene kadar.