Bilateral uterin arterlerde çift taraflı notch

zmndua

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2025
3
0
1
29
23 haftalık hamileyim ikinci çocuğum ilk doğumum preeklampsi 33+4 de olmuştu detaylı ultrasonda çift taraflı çentik olduğu söylendi bu durumu yaşayıp zamanında sağlıklı doğum yapan var mı acil yardımm

Uterin arter direnci ben de yaşıyorum genellikle 12. Hafta civarı kan sulandırıcı başlanır ki rahmi besleyen damarlar bebeği daha iyi besleyebilsin kan akışı sorunu olmasın diye. Aynı zamanda bu tansiyon ve gebelik zehirlenmesine de sebep olabiliyor. Bu durum bebekte düşük doğum ağırlığına sebep oluyormuş yani bebek biraz zayıf doğuyor. Takip gerekli.
Ben 23. Hafta başlamıştım Allahtan perinatolog başladı. Benim bir taraf ileri norch, diğeri hafif direnç. Bebeğimin gelişimi fena değil karın çevresi 1 hafta geriden geliyor ama inş sorun olmaz. Bazen bu geriden gelme 1 haftayı geçiyor, kaliteli proteinli beslenirsem ara çok açılmıyor.
Şimdi siz endişe ve stres yapmadan takiplerinize devam edin. Dinlenirken sol tarafa yatmaya gayret edin. Aklınıza yatmayan bir durum olursa doktorunuzu değiştirin. Ben 14. Haftada saptayan ama bana gerekli tedaviyi başlamayan doktoru bıraktım içime sinmedi daha erken kan sulandırıcı başlasaydım belki en başından engellebilir miydi diye düşünüyorum.
Kadın doğum doktorunun yanında bir perinatolog ile de devam etmenizi öneririm en azından 2. Trimester bitene kadar.

Merhaba yanıtınız için teşekkür ederim güzel beslenip diyet yapıyorum tuzu çok az kullanıyorum şuan için tansiyon sorunum yok bebek 4 gün geriden geliyordu ama baştan beri bu şekilde bilmiyorum inşallah sorun olmaz çok endişe ediyorum bir sorun çıkar diye geçen hafta farkedildi coraspirin 100 mg başlandı yine de aklımdan hiç çıkmıyor bir sorun olacak diye ödüm kopuyor

Sorun olmaz inş. 4 gün çok değil genelde 1 haftaya kadar doktorlar sorun etmiyor. Coraspirini 34. Haftaya kadar kullan dediler bana. Sonuncu hapı dün aldım. Allaha bıraktık bakalım inş sağlıkla güzel beslenirler ve zamanında doğarlar. Tansiyon takibine devam edin. Güzel haberlerinizi almak dileğiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…