Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
toz sürme şeklinde satılıyor hac malzemeleri satan yerlerde. internet üzerinden de bulabilirsiniz 10 tl falan 1 kutusu ki bu hergün sürerse etrafa dökmeden 1 sene yeter heralde 1 kişiye.
Kirpiklerin dökülmemesi, gözlerin kuvvetlenmesi için sürme çekmek iyidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (İsmid ile gözlerinize sürme çekin! Çünkü o, gözü kuvvetlendirir, kirpikleri çoğaltıp uzatır.) [Tirmizi]
[Peygamber efendimizin her gece sürme çektiği bildirilmiştir.]
(En iyi sürme, ismid sürme taşıdır. Çünkü o, gözü parlatır, kirpikleri uzatır.) [Nesai]
(İsmidle sürmelenmeye devam edin, çünkü o, kirpikleri uzatır, göz çapaklarını giderir ve gözü kuvvetlendirir.) [Taberani]
(Sürme çekmek, yeşilliğe ve güzel yüze bakmak gözü kuvvetlendirir.) [İ.Süyuti]
canim mavala diye bir sey var rimel gibi suruyorsun gozune ama renksiz...aksamlari yatmadan suruyordum ben 1 ay falan kullandim faydasini gordum ben tavsiye ederim
ben biraz güzellikle ilgili bilgiler veriyim
kahvenizin içtikten sonra telveyi yüzüne sürün peeling yapar gibi yüzünün de dairesel hareketlerle masaj yapın cilt çok güzel yumuşacık oluyor.
hatta az önce denedim tecrübeyle sabit:)
ayrıca saçlarınız için ise kullandığınız şampuanın içine evigen bemix bepanthen atın her banyo da kullanmadan önce çalkalayın ondan sonra kullanın
kışın şampuanınızın içine sarımsakta atabilirsiniz kokmuyor ben denedim:)
duştan çıkmadan önce saçınıı soğuk suya tutun saçlarınız daha canlı ve parlak olucak
kullandığınız kremin ince e vitamini ekleyin ampul olanından cilt daha güzel oluyor
hatta bir arkadaş bunun için topik atmış oraya bak tavsiye ederim
garnıer 3-1 arada olanını kullandım memnun kaldım bu üründe çok güzel
benden bu kadar
Ben saçlarımı duştan çıkmadan önce sirke ile duruluyorum saçlarım parlak oluyor.Üzüm sirkesi ağır kokulu onun yerine elma sirkesi tercih ediyorum.
Ayda bir yüzüme kil maskesi yapıyorum cildim kuru hasas beyaz toz kil gülsuyu bir çay kaşığı bal ve bir iki damla zeytinyağı kullanıyorum.Cildim bebek gibi oluyor.
Yazında kendi tarifim olarak deniz tuzu ve badem yağı yada kokusunu çok sevdiğiniz herhangi bir yağı karıştırıp vücudunuza sürün gerçek peeling etkisi yapıyor.
Cildime maske yaptıktan sonra gözenekler tıkanmasın diye maden suyu ile temizliyorum.
Ayaklarım çok kurudur yaz kış farketmez. Pedikür suyuna azıcık elma sirkesi koyuyorum bir de lavanta ve menekşe yağı ayaklarım yumuşacık oluyor.
Kuaförümüm önerisi saçlarım çok ince telli uzayıp gürleşmesi için ; bemiks,bepanthene,evigen ampül çam terebentin,biberiye yağı,kayısı yağı,yılan yağı,gül yağı,ısırgan yağı,susam yağı,sarmısak yağı,ısırgan otu yağı,menekşe yağı. bunları büyük cam bir şişede karıştırıp sürün valla saçlarınız topuğunuza kadar uzar :)
Hintli kadınların çoğu günlük cilt bakımlarını kendi hazırladıkları krem ya da yağlarla yapıyorlar. Belki de pürüzsüz bir cilde sahip olmalarının altında bu sır yatıyor.
Doğal ürünlerle peeling olarak öğütülmüş tahıllar, fındık, fıstık gibi çerezler cildinizde yumuşak bir peeling etkisi yaratır. Hintli kadınlar her gün taze bakım ürünleri kullanıyorlar ve onların ihtiyaç duydukları şey ise kap dolusu gül suyu ve pürüzsüzleştiren badem yağı.
Yüzü ılık pirinç suyu ile yıkamak, Hintli kadınların yüzyıllardır uyguladıkları bir yöntem. Pirincin içeriğindeki magnezyum, B vitamini ve bakır gibi besleyici maddeler ısıyla birlikte suya karışıyor ve cildin ışıl ışıl parlamasını sağlıyor.
Kadife yumuşaklığında bitki yağları
Bitki yağları, Hintli kadınların bakımlarında kullandıkları en temel ürünlerdir. Özellikle sarı susam yağı yüz maskesi için tercih ediliyor. Bu yağ cildin yumuşamasını ve pürüzsüzleşmesini sağlıyor.
Uzmanlar cildin derinliklerine daha kolay ulaşması için susam yağının masajdan önce ısıtılmasını tavsiye ediyor. Bitkilerin cilt üzerindeki etkilerine gelince... Okaliptus canlandırıyor, sandal ağacı gevşemesini sağlıyor ve ylang ylang da onarıyor.
Rahatlatan baş masajları
Aromatik Hint baş masajı olarak tanımlanan campisaj, Hindistan'da binlerce yıldır uygulanan bir yöntem. Hintli kadınlar gür ve parlak saçlarının sırrının saç derisine yağlarla masaj yapılmasında saklı olduğuna inanıyorlar.
Saçlarını yıkadıklarında masaj yapmayı ihmal etmiyorlar. Baş bölgesinde yapılan masajla kan dolaşımı hızlanıyor ve bu sayede besleyici maddeler saç köklerine daha iyi nüfuz ediyor.
Mis kokulu saçlar
Bir cam şişeyi suyla doldurun. İçine birkaç damla en sevdiğiniz aroma yağından damlatın. Suyu, kuru saçlarınızın üzerine dökün. Saçlarınız mis gibi kokması için, Hindistanlı kadınların sıkça kullandıkları gül ya da lavanta yağını öneriyoruz.
Bademle temiz bir cilt
Yumuşak bir peeling için: Derin bir kabın içinde, 2 yemek kaşığı iyice öğütülmüş bademi, birer tatlı kaşığı gül suyu ve badem yağıyla karıştırın. Karışımı üzerine süt ilave ederek krem kıvamına getirin.
Peeling'i yüzünüze sürün ve hafif dairesel hareketlerle cildinize 1-2 dakika masaj yapın. Şimdi cildinizi su ya da pirinç suyu ile durulayabilirsiniz.
bende kirpiklerin daha uzun ve gör olması için uçlarından azıcık kesilmesi gerektiğini duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum şimdi kesecem kirpiklerimi sonra kalacam öle ortada kirpiksiz kirpiksiz
güzel bir konu açmışsın canım ben çok beğendim.
bende bir konu açmak istiyorum fakat sol üst köşede yeni konu aç diye bir yazı yok bende daha yeni üye oldum peki sen nasıl açtın yardımcı olur musun? teşekkürler
Zeytinyağı ve bal karışımı :) Bu karışımı yumuşak bi diş fırçasıyla sabah ve akşam olmak üzere 3-4 dk civarında dudaklarınızı fırçalayıp daha sonra da bi dudak nemlendiricisi sürerseniz kesin sonuç alırsınız.ben 1 hafta yaptım sonra yapmayı unuttum ama baya bi fark oldu.ki usanmadan 2-3 hafta yapılırsa daha mükemmel sonuçlar alınır diye düşünüyorum.
-yüzünüz yağlı değilse kesinlikle saf suyla yıkayın şu kozmetikçilerde satılan yüz süngerleri varya o ve sıcak su en iyi temizleyici sadece burnunuza temizleme jeli uygulayın ve burnunuzu karbonatla yıkayabilirsiniz gerçekten tertemiz yapıyor clear and clear da iyi burun için ama yüzünüzü saf suyla yıkayım
-yüzünüz yağlıysa banyoda karbonatkullanabilirsiniz ama çok bekletmeden ve hızla yıkayın eğer bunu tercih etmezseniz eczanelerden güzel bi yüz temizleme jeli alın parapen içermeyen kokusuz ve hiçbi ürürnü bol kullanmayın azıda aynı etki böylece ekonomik olur
-vücudunuz yağlıysa ve nemli bir iklimde yaşıyorsanız nemlendiriciye ihtiyaç yok cildimiz okadar asalak değil belli yere kadar kendini nemlendirmeyi biliyor ve hiçbi krem onun yerini tutmaz nemlendirici olarak yüze kayısı çekirdeği yağı en güzeli saf ve temiz ucuzda güvenilir bi markanın kayısı çekirdeği yağını banyodan sonra yüzünüz kurumamışken elinize sadece bir iki damla yağ damlatın birazda su damlatın karıştırıp yüzünüze sürün mükemmel bir nemlendirici ve yağlı bölgeleri sengeliyor
-ayrıca maden suyunu arada cildinize sürebilirsiniz bence ferahlatıyo
-vücudunuzu nemlendirecekseniz vücudunuz yağlı değilse bebe yağı harika ıslak cilce çok olmamak şartıyla uygulayın eğer vücudunuz yağlıysa boşverin bişey sürmeyin popo bacak gibi kurumuş yerlerinize sürebilirsiniz ama sırt omuz gibi sivilceye yağlanmaya müsaityerlere yağlı cildiniz varsa bişey kullanmayın
-bebek pudrası benim kurtarıcım harika bişey benim vücudum yağlı ve omzumda sivilce çıkıyor onlardan bebek pudrasıyla kurtuldum her banyodan sonra vücudumun yağlı bilgelerine pudra sürüyorum yağı kurutuyor ve cildi yumuşatıyor ayrıca ten renginiz beyazsa vücudunuza güzel bir kapatıcı oluyor tabi elbiseye birazbulaşıyor ama silkeleyince geçiyo:)
-pudrayı ben bikaç defa banyoda yüzümü yıkarken kullanmıştım bildiğiniz ıslak cildime sürdüm ovuşturdumsonra hemen duruladım hiç fena bi temizleyici değil ama bu herzaman uyguladığım ve emin olduğum bişey değil
-dışarı çıkarken güneş kremi kullanıyorum bronzlaşmaktan pek hoşlanmıyorum güneş kremi olarakta garnier çocuklariçin olan büyük kremharika hemucuz hemde mükemmel ellere kollara yüze rahatça sürebilirsinizkocaman olduğundan tüm yaz yeter
-deodorantolarak rexona duş ferahlığı 48 saat harika o koku okadar kalıcıki parfüme ihtiyaç duyulmuyor
-parfüm olarak parfüm sevmem ve erkeklerin çoğuda kadın parfümlerinden hoşlanmıyo ben emotion asıan garden kullanıyorum şu lila rengi olanı mükemmel bi koku benim gibi parfüm sevmeyenler bunu kullanabilir yapışıp kalmıyor ve ferah bi koku
-spor olarakta spordan hoşlanmıyorum ama çok yürüyorum yürümeyi seviyorum ve yürürken kalçanızı sıkarak yürüyün en güzel kalça şekillendirici hareket ayrıca el masaj aletleri vücutşekillendirmede harika günde 4-5 dakka bu masaj aletiyle vücudunuza masaj yapın mükemmel sonuç alınıyor selülit falan uçup gidiyor
-zayıflamaya gelince kilo kontrolü diyetten önemli napın biliyormusunuz aç uyuyun gündüz yiyin istediğinizi amaakşam18 den sonra meyvede dahil bişey yemeyin sakın böylece mükemmel form tutarsınız diyelim form tutmaktan daha ziyade zayıflamak istiyorsunuz ozaman bu saati 17 ye indirin tığ gibi olmazsanız bende burdayım
-tüy problemine lazerden başka çareyok sakın yağlara başkaşeylerekanmayın ve unutmayın kalın tüy hariç lazeri ince tüylere değdirtmeyin amana sonra pişman olusunuz ve %70 den daha iyi sonuç yok lazerde ayrıca bacaklara diod lazeri öneririm dökülmüyo gibi duruyoilk başta ama bence iyi sonuç veriyo
-vücudunuzdaki gri tüylere gelince onların en güzel yolu sarartıcı ben sarartıcının arttırdığını düşünmüyorum bi püf noktası var fazla bekletmemek fazla bekletince tüy yanıyo ve kesilmiş zannediliyo vücut tarafından ama az bekletip sık sık yaparsanız gayette pratik ayda bir adetten sonra yapabilirsiniz ben sırtım göbeğimdeki gri tüyleri sarartıyorum memnunum hatta ben sarı saç boyası kullanıyorum işlemden sonra bol nemlendirici uygulayın ayrıca sarartıcı yağlı ciltlere iyi bilrgeliyo
-biripucu daha saçlar eğer saçınızın doğal bi renk olmasını istiyorsanız küllü açık sarı saç boyasını alın elinize çok az sürün ve ovuşturarak saçınıza uygulayın ama çok değil yani saçınız çok ıslanmıyacak şekilde sonra 5-10 dakka sonra hemen durulayın sonuç mükemmel bi ışıltı ve doğal bir kahverengi
BUKADAR
Konuyu düzenle/Sil Mesaj düzenleme Paneli Alıntı ile Cevapla Alıntı ile Cevapla Bu mesajdan Alıntı