bile bile atese yürüyorum

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396
373
Diğer
baslıktan bellı oldugu gıbı bıle bıle atese yürüyorum ama kendıme engel olamıyorum..

yasak bır ask yasıyorum..sonu yokk ıste..o bana yasak..

..herseyı unutuyorum onun yanında..öylesıne mutluyum kı..hergünüm dolu dolu gecıyor..

arabayı alıp sehırden uzaklasıyoruz, saatlerce konusuyoruz zaman su gıbı akıp gıdıyor onun yanında ve ben tekrar maskemı takıp evıme gıdıyorum..

resmen 2 dünya ve 2kültür arasında sıkısıp kaldım ve nereye aıt oldugumu bılmıyorum?? kücük de degıl yasım..21 yasındayım..koskoca 21 yıldır nefes alıp verıyorum, hayatı ögrendım belkıde ögrenemedım..

yurt dısında dogdum büyüdüm, ve burda dünyalar ıyısı, herseyımle ılgılenen derdımı dınleyen bana kulak veren, kalbını acan bırısıyle tanıstım..ıs arkadasım kendısı..herkesden gızlıyoruz tabıkı görüstügümüzü..

dedıgım gıbı sonu yok .. kültürü, dili ve ınancı benımkınden farklı ama sevmeye engel degıl kı bu unsurlar..=(((

sevıyorum napayım?? bır gelecegımız yok, daha fazla baglanmadan bıtırmem gerekıyor bılıyorum ama acısı bıle güzel bır yandan vıcdan azabı.. aıleme yalanlar söylemeler...falanlar fılanlar.. napıcam benn yaa..cıkamıyorum ısın ıcınden=(

o cıkarmıstı benı yerın dıbınden ve sanırım yıne yerın dıbıne dogru yol alıcam.. ben hep böyle debelenıp durcam mı camurda, bataklıkta?

bütün sülale bana uygun es adayı ararken, ben baskasının kollarında huzur buluyorum ve bunu kımseye dıyemıyorum :14: :14: bır yandan da öylesıne mutluyum kı onunla..huzurun ta kendısı o..

Canım evde olmadığım için telden giriyorum konunu okuyunca yazmadan duramadım.Sevdiğim üyelerdensin ama sorunu tam anlayamadım yasak falan derken bu kadar imkansız ne olabilir ki kültür ve inançla mi sadece biraz daha açarsan daha iyi yardımcı olurum.

Din, dil ve kultur ancak sen istersen bi faktor olur. kimi insanlar bunu hic onemsemezler..

Bu hani aylar once anlattigin, annesinin saglik durumu icin ulkesine donen arkadasin mi?

farklılıklar olsada bu neden engel olcak ki?

herkes tam anlamıyla uygun degil ztn.aradaki aşk sevgi birlkte tutuo.siz neden olmıcaksınız ki?

Din, dil ve kultur ancak sen istersen bi faktor olur. kimi insanlar bunu hic onemsemezler..

Bu hani aylar once anlattigin, annesinin saglik durumu icin ulkesine donen arkadasin mi?

annem kesınlıkle karsı onunla paylastım bu durumu, red ederım senı evlatlıktan eger karsıma getırısen onu dedı..hakkımı helal etmem ve baban ne der düsündün mü falan fılan dedı ıste.. bırdahada acmadım ona bu konuyu..

evet o kısı, mario..macarıstana gıtmıstı annesı ıcın, yenı yılda döndü ve yenı yıl benım ıcın muhtesem bır sevıncle basladı..

annesınıde aldı yanına, dırek bana kostu ınanır mısın? geldıgı an aradı ve bırbırbımıze kostuk..sımsıkı sarıldık..bırakmıcam artık elını dedı..kokumu cektı ıcıne..o an bambaskayı..zaman durdu sanırsın ya, herseyı herkesı unutursun ya ıste öyle bır an dı..

annesıylede tanıstım..kadının ruh saglıgı bıraz bozulmus, kötü günler gecırmıs ama cok güclü bır kadın herseye ragmen..

Canım evde olmadığım için telden giriyorum konunu okuyunca yazmadan duramadım.Sevdiğim üyelerdensin ama sorunu tam anlayamadım yasak falan derken bu kadar imkansız ne olabilir ki kültür ve inançla mi sadece biraz daha açarsan daha iyi yardımcı olurum.

tesekkürler canım..

evet aramızdakı engel kültür ve ınanc meselesı..

benım aılem ıslam dınıne ınanıyor ve tabı bende.. onun aılesı hrıstıyan..ama o hıc bırseye ınanmıyor..ateıst denılıyor sanırım bu kısılere..her neyse..

benım aılem dogru düzgün bır koca bulup evlendırmek ıstıyor benı..türk ve islam dınıne ınanan bırısıyle..aıle kurup onları ele güne rezıl etmeden gıdıyım ıstıyolar evden..tellı duvaklı ıste..

ama benım ıstedıgım hayat bu degıl..gelde bunu aılene anlat..bır yanda aılem..benım bu yasıma getıren ve her türlü emek veren, bır yanda ıste bu dedıgım ınsan..dıger yarım dedıgım ınsan..

ve secım yapmak zorunda kaldıgım zaman, tabıkı aılemı secıcem..onlar mutlu olcak bense mutsuz ve belkı hep kızgın olcam onlara ..mutluluguma engel oldular dıye..

cünkü annem benı sılerse hayatından ben saten ölürüm, hem sevgısızlıkten hemde vıcdan azabından..

annem kesınlıkle karsı onunla paylastım bu durumu, red ederım senı evlatlıktan eger karsıma getırısen onu dedı..hakkımı helal etmem ve baban ne der düsündün mü falan fılan dedı ıste.. bırdahada acmadım ona bu konuyu..
.

anneniz babanız kendi ülkesini bırakıp başka ülkeye yaşamaya giderken düşünmemişler mi acaba,ya kızım bu çevreden birisini bulursa diye??
Siz yıllar yılı orada yaşıyosunuz
oranın tv kanalını izliyo oranın okuluna gidiyosunuz
aileniz orada kazandığı paralarla ailesini doyuruyo
ama oralı değilsiniz..
doğduğunuz büyüdüğünüz çevreden bir arkadaşınızla evlenmeniz imkansız,sağlıksız
kesinlikle yıllardıır uzakta kaldığınız kültürden birisiyle evlenmeniz normal..
ben de bunu anlayamıyorum.
madem öyle gitmeselerdi kendi ülkelerinden?
o kadar kötüyse yabancısı :47::47:
sinir oldum gece gece

Son düzenleme:
ateist olması kisinin kendisini baglar birsey diyemem ama dinen sizin evlenmemenizin gerektigini gunah oldugunu soyliyceklerdir o konuya pek giremiycem senin inancına saygılıysa ve hicbir sekilde karısmıyorsa bana kalırsa uygun belkide seninle birlikte oda inanıcak vesile olucaksın kimbilir herneyse bu durumu kimseye kabul ettiremezsin evet cok zor :31: keske hersey daha farklı olsaymıs sizin icin ailen seni dinlemeyi tercih etseymis birazda olsa

anneniz babanız kendi ülkesini bırakıp başka ülkeye yaşamaya giderken düşünmemişler mi acaba,ya kızım bu çevreden birisini bulursa diye??
ama oralı değilsiniz..
sinir oldum gece gece

senınle bıre bır aynı düsüncelerı ve duyguları paylasıyorum..ama gelde bunu onlara anlat..

hep düz pencereden bakıyolar olaylara ve hayata.. yada dar pencere heralde? ınsallah anladın benı..

yanı ben burda büyümüs ve yetısmısım burdan bırıyle tanısmam ve yakınlık kurmamdan daha dogal ne olabılır?
ama yok olmaz elalem ne der sonra?? elalem hep konusur ne yaparsan yap konusur ve konuscukta..susmak nedır bılmez onlar..

onlara göre sekıl vereceksem hayatıma yandım ben ohooo..

hayat benım hayatım, yol benım yolum ve ıstedıgım sekılde ılerlemem malesef duygu sömrüsü yüzünden engellenıyor..
yınede her ne olursa olsun annemı(aılemı)karsıma almak ıstemıyorum :50: bır mario gıderse belki baskası gelır ama annem gıderse yerıne kımse gelemez..=(

ateist olması kisinin kendisini baglar birsey diyemem ama dinen sizin evlenmemenizin gerektigini gunah oldugunu soyliyceklerdir o konuya pek giremiycem senin inancına saygılıysa ve hicbir sekilde karısmıyorsa bana kalırsa uygun belkide seninle birlikte oda inanıcak vesile olucaksın kimbilir herneyse bu durumu kimseye kabul ettiremezsin evet cok zor :31: keske hersey daha farklı olsaymıs sizin icin ailen seni dinlemeyi tercih etseymis birazda olsa

evet annem saten bunu dıyor benıde dınden cıkarırmıs, saten onunla bırlıktelıgı düsünerek dınden cıkmaya hazırmısım, nasıl evlatmısım, ne hata yapmısta ben ona bunları yasatıyormusum..

o kesınlıkle saygılı dınıme ve kültürüme karsı..hatta sorular soruyor bende bıldıgım kadarıyla düzgün cevaplar vermeye calısıyorum..

ama herkesın dini kendıne degılmı? ben öyle görüyorum..

ha ılerde aıle kurarsam nasıl olacak degılmı coluk cocuk fln? ama saten bunları düsünmek bıle sacma sonucta bır aılem olmayacak onunla :14:

böyle baskılara çok üzülüyorum..Benim babam ateist, annemse hacı bir anne babanın çocuğu yani tamamen uçlarda bir ailedeyim :) Tezat inançlarda anne-babanın çocuğu olarak ikisi de yansız bir tutumla bana yardımcı olmaya çalıştılar ben çocukken, kafam karıştığında elimden tutup rasyonel şekilde yol gösterdiler. O yüzden bana bu tür şeyler teferruat gibi geliyor, ama 'bana' tabii ki. Aileniz muhafazakarsa bu konuda düşüncelerinin değişmesi pek mümkün olmayacaktır, ama insan böyle güzel hisleri kaç kere yakalıyor ki...:31: önceki başlıklarından da takip ediyordum Mario hikayeni, ben de macaristanda bulundum 2 sene gayet sıcakkanlı sevecen insanlardır. En güzel zamanlarını böyle arafta gibi geçirmene inan çok üzüldüm, tadını çıkarmak varken sürekli bir baskı içinde hissetmek eminim çok zor olmalı. Kültür konusuna gelince bak orda bazen insan zorlanıyor, ama şu açıdan da bakmak gerek bu forumda herkes kendi ülkesinden dininden milletinden insanlarla evli çoğunlukta, böyle de her şey güllük gülistanlık değil. Ben bu tarz ayrımlar yerine önce insanlık diyorum, eminim sen de öyle diyorsundur. Allah yardımcın olsun arkadaşım, keşke bir mucize olsa da aileni ikna edebilsen.

evet annem saten bunu dıyor benıde dınden cıkarırmıs, saten onunla bırlıktelıgı düsünerek dınden cıkmaya hazırmısım, nasıl evlatmısım, ne hata yapmısta ben ona bunları yasatıyormusum..

o kesınlıkle saygılı dınıme ve kültürüme karsı..hatta sorular soruyor bende bıldıgım kadarıyla düzgün cevaplar vermeye calısıyorum..

ama herkesın dini kendıne degılmı? ben öyle görüyorum..

ha ılerde aıle kurarsam nasıl olacak degılmı coluk cocuk fln? ama saten bunları düsünmek bıle sacma sonucta bır aılem olmayacak onunla :14:

cogu ailenin cocuklarını kendilerince dogru yola sevk etmeye calısma gibi bir amacları vardır ama sorun su ki hepsi kendi istediklerini cocuklarına dayatmaya calısıyor.. sana dogruyu yanlısı kendi bildikleri gibi ogretmeleri dogal ama belli bir yasdan sonra cocugun dahi olsa hayatında baskı kuramazsın nedense anlamıyorlar bunu..
senin dini inancın saglamsa kimse cıkaramaz seni zaten belkide tam tersi ben onu dine yonlendiricem diyebilirsin ki onunda kulturunu inancına saygısı var ve sorular sorup ogrenmeye calısıyormus ne kadar guzel.. inansada inanmasada kendine neticede.. ilerde aileniz olursa o sana sanmıyorumki bu cocuklar inancsız yetisecek desin zaten sen cocuguna kutsal kitabı dini anlattıgında o kendi istegiyle inanmak isteyecek veya istemeyecektir birlikte oldugun insan bunu sorun yapan biri olsa inanmayan biriyle olurdu zaten seninle degil..
sende kolay pes etmek egerki seviyorsan Allahtan hayırlısını iste cnm umarım istedigin sekilde sonuclanır

Son düzenleme:
Biliyormusun bende 18yasindayken okul arkadasima asik olmustum.Ama yabanci ulkede,cevremizde hep yabancilar TURK yokki yani. İster istemez oluyor boyle seyler.Herneyse benimde ailemin karsi cikacagini bildigim icin hic soylemedim bile.Oyle kapandi gitti.:(

İyi de bu yaşadığının adı olsa olsa zor aşk olur..
İmkansız bile değil..

Kaldı ki yasak aşk : )
Bu kadar üzme kendini
Gerçekten doğru insan olduğunu düşünüyorsan mücadele etmen gerek.
Er ya da geç ailen de görecektir durumu

Tek tavsiyem geleceğinle ilgili geri dönüşü olmayacak ani kararlar alma. Zamana yay.
Hakkında hayırlısı neyse o olsun

İmkansız olduğundan eminsem
Daha fazla bağlanmamak adına son verirdim ben bu ilişkiye

Zamanla unutulur diye düşünüyorum
Belki de kavuşamamak daha büyülü yapar olayı, hep hayallerindeki gibi güzel kalır..

Din, dil, ırk falan bunlar bence engel değil sen engel oluşturmadığın sürece...
Ben de imkansız, geleceğimiz falan yok deyince evli sandım erkek arkadaşını...

ama oralı değilsiniz..
sinir oldum gece gece

Evet tam bir celiski. Benim cevremde hic yok bizden biri ama konusulanlari duyuyorum ve sacma buluyorum. Yasadiklari ülkenin bütün nimetlerinden faydalaniyorlar, insani sartlarda yasayip her türlü imkani cok kücük paralarla kullaniyorlar ama akillari cikiyor cocuklari yabanciyla beraber olur diye. Okula mecbur gönderiyorlar ama onun disinda neredeyse hic görüstürmüyorlar ve hep kötülüyorlar diger kültürü. Gün sayiyorlar o ülkenin vatandasligina gecebilmek icin. Adamlar cikip hadi yallah sinirdisi ediyoruz sizi madem bizi böyle buluyorsunuz dese pacalari tutusur.

Konu sahibi size gelince, bir erkegin kötü aliskanliklari olur, alkol madde kumar bagimlisi olur, sorumsuzdur ev gecindirecek bir tip degildir, siddete egilimlidir... Anne babalarin bu durumda söz söylemeye karismaya haklari var ama bahsettiginiz kisi icin bizden biri degil sakin karsima bile getirme demeye haklari yok. Benim gözlemledigim kadariyla yurtdisinda kimse kimsenin ibadetine karismiyor. Aile asla silinmez. Anne babanin hakki ödenmez ama size de yazik ediyorlar. Evlilik düsünmeniz icin cok erken zaten. Gizli flört ediyorsunuz ama bir gün bir yerde karsilasiriz yakalanirim korkusu mutlu oldugunuz her ani sifirliyordur.

Duyuyorum ve inanasim gelmiyor. Izin dönemlerinde yaz tatillerinde evlendirme, gelin damat bulma amacli Türkiye'ye gidiyorlarmis. Baska bir ülkeye gidelim tatile cocuklarimiz kültür tarih ögrensinler demeyi birak; isten eve evden ise, en uzak gittikleri yol memlekete gelme amacli havaalani. Durumunuz cok zor. Su durumda sevginizi doya doya yasayamiyorsunuz. Sizin icin bulduklari kisiyle evlenmeyin sakin. Siz de annenize duygu sömürüsü yapin zorla evlendirmeye kalktiklarinda. Okulu uzatin, yüksek lisans, master falan yapin gerekirse.

Ataist olması engel degil benim en yakın arkadaşımda öyle hiç bi şekilde inancı yok ailenin bilmesi gerekmiyo bunun bu engel degil bence..birde bile bile ateşe yürüdügünün farkındaysan ve olmayacagından eminsen o ateşi hemen durdur daha sonra daha çok üzülürsün tecrübelerle sabit :)

Back
X