bile bile atese yürüyorum

Ya, yol yakinken birbirinizden vazgeçmelisiniz..
Yada, uzun yıllardan sonra aileni bu duruma alıştıra bilirsin..
am hiç alışamayacaklardir, dediğin gibi, imkansız bir aşka benziyor...

meraba canim

Yakin bi zaman once hindistanli bir cocuk bana asik olmustu

Benimle evlenmek istedigini soyluyordu

Ben de sevgilim var hadi sevgilim olmasa bile

1.musluman degilsin (budistti)
2.ben hindistana gitmem

Demistim.. O da sevgilinden ayrilirsan

1.musluman olurum
2.turkiyede yasariz

Demisti.. Ben tabi ki sevgilimden ayrilmadim sevgilimi seviyorum sadece o cocugun bnm icin hayatinda degisiklik yapio yapamayacagini merak etmistim

Musluman bir kizsan gayrimuslimle evlenemeyecegini biliyorsundur

Bu konuda acaba Mario nun yapabilecegi bir seyler yok mu?

Musluman olmak gibi?

canım oyle bır anlatmıssın kı sanki yasak ilişki yasıyormussun gıbı :)

cok abarttıgını dusunuyorum kendı kendıne sıkıntı yaratıyorsun bence .

din dil kultur farklılıkları senın ask yasamana engel olacak unsurlar

degıllerdır .kotu bırsey yapmıyorsun neden yasak bır ılıskı yasıyormussun

gıbı bunalım yapıyorsun kı .

arkadaşlar ben sizin gibi düşünmüyorum yav bunlar anne bana eğer evlenceği insanın dininede karışamıcaksa nesine karışacak ? sınır nedir yani? biz türkiyede iki kültürün insanları bile farklılık gösterdiğinde zorlanıyorsak peki kültür dil ve en önemlisi din farkı girdiğinde bir düşünün.hee kaldıki o bey hidayeti sizinle birlikte erişebilir bu nekadar güzel olur..allh inşalalh nasip eder.ama bunlar önemsiz konular değil evlendiler çocukları oldu ister istemez etkilenecek çocuklar.ve aileler...

inşalalh hayırlısı olur senin için...

Son düzenleme:
Doğru kişi olduğunu düşünüyorsan arkana bile bakma git onunla anne baba elbet affeder ama gerçek aşk insanın başına 1 kere gelir

meraba canim

Yakin bi zaman once hindistanli bir cocuk bana asik olmustu

Benimle evlenmek istedigini soyluyordu

Ben de sevgilim var hadi sevgilim olmasa bile

1.musluman degilsin (budistti)
2.ben hindistana gitmem

Demistim.. O da sevgilinden ayrilirsan

1.musluman olurum
2.turkiyede yasariz

Demisti.. Ben tabi ki sevgilimden ayrilmadim sevgilimi seviyorum sadece o cocugun bnm icin hayatinda degisiklik yapio yapamayacagini merak etmistim

Musluman bir kizsan gayrimuslimle evlenemeyecegini biliyorsundur

Bu konuda acaba Mario nun yapabilecegi bir seyler yok mu?

Musluman olmak gibi?

bılıyorum gayrımuslımle evlılık olmayacagını, aksı taktırde dınden cıkmıs olurum..

benım musluman ol dıyemem kı, kendısı ınanması lazım ancak öyle olur..

ama o kadar kötü bır cocukluk gecırmıs kı, babası terk etmıs o bebekken, üvey babası hep sıddet uygulamıs hep ezmıs..oda ülkesini, gecmısını sılıp yenı bır baslangıc ıcın suan yasadıgımız ülkeye tasınmıs..yanı bılınclı ve ısteyerek musluman olması gerek benım ıcın degıl..

hem bunun sünnet olayı fln var..:D

bende evli birinle aşk yaşıyorsun sandım yasak deyince ....
ben evliliklerde din dil ırk ayrımı yapılmasına karşıyım .. sonuçta iki insan birbirini seviyorsa çok önemli değil bunlar ...
aşılabilir yani ...
adam müslüman olup seni her gün dövse daha mı iyi ?yok mu örnekler varrr... yabancıların kültürü bizden farklı ama sonuçta sen orda yaşadığın için kültürünü az çok biliyorsun .. ailene kabul ettireceksin bir tek .ben olsam sevdiğim insandan vazgeçmem .ama yinede sen bilirsin ....

Ataist olması engel degil benim en yakın arkadaşımda öyle hiç bi şekilde inancı yok ailenin bilmesi gerekmiyo bunun bu engel degil bence..birde bile bile ateşe yürüdügünün farkındaysan ve olmayacagından eminsen o ateşi hemen durdur daha sonra daha çok üzülürsün tecrübelerle sabit :)

olması cok cok cokk zor..herkesı, bütün sülaleyı karsıma almıs olcam..onları gectım annem ve babamm yüzüme tükrür ıste sırf bu yüzden..müslüman degıl dıye.. ama engel olamıyorumm onu sevmeye..ne yapayım huzur buluyorum onunla, güvende hıssedıyorum..bır ınsan daha ne ıster kı? ve kac defa karsına cıkar böyle bırısı? dın ve dıl dısında herseyımız uygun.

ve kültürümüzde cok yakın.. türk erkegınden fazla bır farkı yok mentalıte olarak..

sahıplenıcı, kıskanc ama dozunda veee cok romantık..her bulusmada cıcekler ıle karsılıyor benı :31: görünüs olarakta esmer, sıyah saclı, yesıl gözlüü, kıvrık upuzun kıprıklerı var..yemyesıl gözlerıı :16: kayboluyorum o gözlerde of offff :14:

bende evli birinle aşk yaşıyorsun sandım yasak deyince ....
ben evliliklerde din dil ırk ayrımı yapılmasına karşıyım .. sonuçta iki insan birbirini seviyorsa çok önemli değil bunlar ...
aşılabilir yani ...
adam müslüman olup seni her gün dövse daha mı iyi ?yok mu örnekler varrr... yabancıların kültürü bizden farklı ama sonuçta sen orda yaşadığın için kültürünü az çok biliyorsun .. ailene kabul ettireceksin bir tek .ben olsam sevdiğim insandan vazgeçmem .ama yinede sen bilirsin ....

ıykı evlı degıl..allah korusun..

evet vazgecmek ıstemıyorum ama aılemın yüzünü yere egermısım öyle bırsey yaparsam dedı annem..
1tane kızları var, elın dılıne sakız edekmıs o kızlarıda..adam akıllı bırısı degılmısım..nerde olmayacak ıs var ben oraya kosuyormusum..cok acı bunları annenden duymak.. benım amacım onların yüzünü yere egmek degıl kı!!

Bu yolda telaşlanmak bile güzel :16:

Kesinlikle MArio ile net bir konuşma yapmalısın..
En azından onunda farkında olması gerekir.
Eğer sahiden aşıksa sevdigi kadın için müslümanda olur,sünnette olur.. :8:

Sen belki de onun bu yolda karşısına cıkan bir şanssın..
Ne kadar şanslı eğer bu yola girerse

Peki hiç bu konu açıldı mı? birşey söyledi mi?

bılıyorum gayrımuslımle evlılık olmayacagını, aksı taktırde dınden cıkmıs olurum..

benım musluman ol dıyemem kı, kendısı ınanması lazım ancak öyle olur..

ama o kadar kötü bır cocukluk gecırmıs kı, babası terk etmıs o bebekken, üvey babası hep sıddet uygulamıs hep ezmıs..oda ülkesini, gecmısını sılıp yenı bır baslangıc ıcın suan yasadıgımız ülkeye tasınmıs..yanı bılınclı ve ısteyerek musluman olması gerek benım ıcın degıl..

hem bunun sünnet olayı fln var..:D

Bence durumu fazla abartıyorsunuz.. :ssz:

Güzelce al karşına konuş.. Sonuç da din değiştir deme ama dini saptırmalardan,çarpıtmalardan uzak şekilde güzelce anlat ve kararı ona bırak.. Güzel bir Kur'an meali ver okusun incelesin..isterse kabul eder.. :ssz:

Bu arada hristiyan mı budist mi ateist mi anlamadım...

Canım yaşamayan bilmez ama bence de sakın aileni çiğneme anne baba rızası Allahın rızasıdır. Eğer çiğneyip gidersen günün birinde pişman olabilirsin çünkü herkes biliyorki flört ile evlilik bambaşka şeyler. Flörtte duygularınız bu kadar yoğun ama evlenirsen hep beraber olcaksın, ev, iş, çocuk vs. girince insan aynı kalmıyor malesef...anneciğini babacığını çok ararsın.
Aslında durumun benimkine çok benziyor ben de ailem istemediği için ayrılmak zorunda kaldım. Unutabildim mi? Hayır.. Hala seviyorum ama dediğim gibi, ucunda yetim gibi ortada kalmakta var, Allah korusun.
Klişe ama eş her zaman bulunur, anne baba 1 tanedir.. Allah yardımcın olsun canım..

Sevilen kişinin sahibi yoksa aşılamayacak problem yok diye düşünüyorum.

senin adına üzüldüm canım. Rabbim ona da hidayet nasip etsin. o islamı kabul etmeden evlenmeniz caiz değil. bence siz ona islamiyeti anlatın ve araştırmasını sağlayın hem ahiretini kurtarmış olursunuz hemde aileniziz ikna etmeniz daha da kolaylar.

İslâmî doğrultuda iman edinceye kadar Allah'a şirk koşan erkeklerle de kadınlarınızı evlendirmeyin.* Zira Allah'a inanmış bir erkek, -beğenmiş olsanız bile- Allah'a şirk koşan erkekten daha hayırlıdır. Onlar "Ateşe" çağırırlar. Allah ise iradesiyle Cennet'ine ve bağışlamasına çağırır.Düşünüp ibret almaları için Allah insanlara âyetlerini böylece açıklar.""Müşrike"; Allah'a şirk koşan kadındır. "Müşrik" de O'na şirk koşan erkektir.
bu tarz evliliklerde müminlere haram kılılnmıştır.yani aile tepkisi oldukça doğal.

Bi kere 21 yaş evlilik için çok erken bu benim düşüncem ve ailenizin sizi evlendirmek için birilerini araması da saçma.
Ya ben oldum 24 yaşında ailem evlilik için erken der :1:
Yurt dışında doğup büyüdükten sonra yabancı birini sevmeniz kadar doğal bir şey yok.
Madem aileniz karşı o zaman Türkiye'ye yerleşin. Buranın kültüründe bi evlilik gerçekleştirin.
Ateist ya da değil bu kimseyi ilgilendirmez herkesin inancı kendinedir günahı da sevabı da...
Seviyorsanız acele etmeyin derim biraz zamana bırakın yazdıklarınızdan anlaşıldığı kadarıyla daha çok yeni durum.

kusura bakmayın ama Türkiye'den baska bir ülkeye gidip o ulkenin inancını kulturunu dilini orfunu benimsemeyip kucumseyen insanlara sinirleniyorum.

madem kutlurun cok onemli madem yabancı gordugun adamla kızının/oglunun evlenmesi kotu o zaman kendine baska gordugun ulkede nasıl yasayabiliyorsun.

Hanımefendi cocugu seviyor musunuz, birlikte olabilir misiniz ona bir bak

anneniz de babanız da sizin buyudugunuz kulturle buyumemişler sizin ekmek yediginiz calıstıgınız ulke baska bambaska.

İslâmî doğrultuda iman edinceye kadar Allah'a şirk koşan erkeklerle de kadınlarınızı evlendirmeyin.* Zira Allah'a inanmış bir erkek, -beğenmiş olsanız bile- Allah'a şirk koşan erkekten daha hayırlıdır. Onlar "Ateşe" çağırırlar. Allah ise iradesiyle Cennet'ine ve bağışlamasına çağırır.Düşünüp ibret almaları için Allah insanlara âyetlerini böylece açıklar.""Müşrike"; Allah'a şirk koşan kadındır. "Müşrik" de O'na şirk koşan erkektir.
bu tarz evliliklerde müminlere haram kılılnmıştır.yani aile tepkisi oldukça doğal.

sizin anlattıgınız müşriklik.. ateistler Allaha şirk koşmazlar hicbir yaratıcı varlıga inanmazlarki müşrik olsunlar..

Son düzenleme:
bu devirde kaldı mı böyle şeyler ya...sonuçta yaşadığınız yer yurtdışı.kime gönlünüzü kaptıracaktınız...piirinç dolu çuval içinde bir çakıl tanesini arayacak haliniz yok ya...

baslıktan bellı oldugu gıbı bıle bıle atese yürüyorum ama kendıme engel olamıyorum..

yasak bır ask yasıyorum..sonu yokk ıste..o bana yasak..

..herseyı unutuyorum onun yanında..öylesıne mutluyum kı..hergünüm dolu dolu gecıyor..

arabayı alıp sehırden uzaklasıyoruz, saatlerce konusuyoruz zaman su gıbı akıp gıdıyor onun yanında ve ben tekrar maskemı takıp evıme gıdıyorum..

resmen 2 dünya ve 2kültür arasında sıkısıp kaldım ve nereye aıt oldugumu bılmıyorum?? kücük de degıl yasım..21 yasındayım..koskoca 21 yıldır nefes alıp verıyorum, hayatı ögrendım belkıde ögrenemedım..

yurt dısında dogdum büyüdüm, ve burda dünyalar ıyısı, herseyımle ılgılenen derdımı dınleyen bana kulak veren, kalbını acan bırısıyle tanıstım..ıs arkadasım kendısı..herkesden gızlıyoruz tabıkı görüstügümüzü..

dedıgım gıbı sonu yok .. kültürü, dili ve ınancı benımkınden farklı ama sevmeye engel degıl kı bu unsurlar..=(((

sevıyorum napayım?? bır gelecegımız yok, daha fazla baglanmadan bıtırmem gerekıyor bılıyorum ama acısı bıle güzel bır yandan vıcdan azabı.. aıleme yalanlar söylemeler...falanlar fılanlar.. napıcam benn yaa..cıkamıyorum ısın ıcınden=(

o cıkarmıstı benı yerın dıbınden ve sanırım yıne yerın dıbıne dogru yol alıcam.. ben hep böyle debelenıp durcam mı camurda, bataklıkta?

bütün sülale bana uygun es adayı ararken, ben baskasının kollarında huzur buluyorum ve bunu kımseye dıyemıyorum :14: :14: bır yandan da öylesıne mutluyum kı onunla..huzurun ta kendısı o..

dini kültürü sorun etmeyin adam evli olmasın yeter :17:

Back
X