bile bile atese yürüyorum

şuan cicim aylarında oldugun için böyle düşünüyor olabilirsin,diyelimki evlendin,o sana karışmıyor-sen ona diyelim,(dini açıdan) çocuklar olursa hangi dini benimseyecekler,hangi kültürle yetişecekler.babaları gibi ateist mi?anneleri gibi müslğman mı? yada sen nasıl olmalarını istersin?bence enine boyuna iyi düşün öyle kararını ver derim...

Başka dinden olsan belki ama Allahı kabul etmeyen varlığını bilmeyen bir adamla evlilik çok zor. Allahtan korkmayandan korkacaksın birde akıllı bir adam değilmiş ki Allahın varlığından bihaber...Kusura bakma ama mutlu olamazsın...

kusura bakmayın ama benim babam da ateist kendisi iş yaşamında da özel yaşamında da sevilen sayılan insancıl ve sevgi dolu bir insan. İnanç onun seçimi olmuş, bir gün olsun kötülüğünü görmedim çoğu inançlı geçinen insandan bin kat daha humanisttir kimseye de ayrım yapmaz böyle.

birde ben ailemi cözemedim yani hakketten ..

annem 17 yasinda babam 23 yasinda gelmisler yurt disina..kac yildir burdalar ve halen adapte olamadilar sanirim buralara..

ikiside cahil degl aslinda..güzel mesleklere sahipler, güzel yerlerde calisiyolar, yabanci dilleri gayet düzgün..

annem bakimindan ödün vermez, yani gayet modern görünüslü bir kadin..görenler annem olduguna zorlukla inaniyor..ama gel gelelim ic kismina..elalem ne der, yok biz türküz, biz suyuz, biz buyuz..

yani distan modern görünüslü, bilgli ama derine indin mi cikamiyorsun isin icinden.

ne düsünücemi sasirdim iyice..
Müslüman ve Türk doğmak en büyük şansım diye düşünmüşümdür hep, ırkımla övünürüm...
Her anne evladının kendi soyundan, ırkından, inancından biriyle evlenmesini ister...
İstemem diyen yalan söyler...

İslam alimleri aşağıdaki ayetlerin ifadelerinden hareketle, “Müslüman bir kadının ehlikitap bir erkekle evlenemeyeceği” sonucuna varmışlardır: (Diğer dinlerden bir erkekle bile evlenmek uygun olmadığına göre ateist biriyle evlenmenin hükmü yeterince açık değil mi?)

“Müşrik kadınlar iman etmedikçe onlarla evlenmeyin! Mümin bir cariye, hoşunuza giden hür bir müşrik kadından daha hayırlıdır! Mümin kadınları da, onlar iman etmedikçe, müşriklere nikâhlamayınız; Mümin bir köle hoşunuza giden hür bir müşrikten daha hayırlıdır. Müşrikler sizi cehenneme dâvet ederler. Allah ise sizi Kendi izniyle, cennete ve mağfirete dâvet eder ve üzerinde düşünüp gerekli dersi alsınlar diye âyetlerini insanlara açıklar.”(Bakara, 2/221).

Çok iyi, dürüst, ilgili biri olabilir. Ancak evlilik için şartlar uygun değil. Seçim sizin. Önceliğiniz Allah'ın emri mi, sevgiliniz mi? Hangisi sizin için daha önemli? Ancak unutmayın ki Allah'a dost olana her şey dost olur. Önceliğiniz o olmalı. Çok seviyorsanız, dininizi iyice öğrenip ona da öğretin. Zaten İslamı tanıyan, Kur'an-ı Kerim'i okuyan bir insan, aklı ve vicdanı kararmamışsa ondaki güzelliği ve farklılığı görüp benimser. Belki sevgilinizin Müslüman olmasına vesile olursunuz. Şimdi kavuşamayacağınız için üzülürken bir gün bakarsınız hem dünya hem ahiret sevgilisi olmuşsunuz.
Ama durum değişmezse Müslüman olmayanla evlenmek doğru değil.

sizin anlattıgınız müşriklik.. ateistler Allaha şirk koşmazlar hicbir yaratıcı varlıga inanmazlarki müşrik olsunlar..[/QU
kelimelerin açılımlarına inmeye gerekyok.ayetlerde anlatmak istenen müminlerin müşrik olsun,ateist,budist,ateşe tapan vs ne olursa olsun onlarla evlenmesinin haram olduğudur.
ateistlere gelincede onların ki en az müşriklerinki kadar kötü bir inanç öyle ya inançsızlıkta bir inançtır çünkü inanmamaya inanır
darwin denen kişinin dünyanın bir patlama sonucu es kaza oluştuğuna ve evrensel bir değişmeyle insana dönüşüldüğüne ve en son maymundan insan olunduğuna inanılır ki buda yaratıcıya bir saygısızlıktır.

Aman bayanlar dinle ilgili tartışmayalım, ayetler vs paylaşmayalım zira sitede yasak çünkü..Yüzeysel verelim cevaplarımızı ki kimse ceza almasın :50:

sağol canım.
ben 28, o 29 canım. yaşı yaşıma, ama boyu boyuma değil, çok uzun:1: seninki kaç yaşında...
ya tüm sevenler kavuşsa ne kadar güzel olur hayat değil mi, hayal mi bu acaba:16:

Keşke, ama o zaman imtihanların bir anlamı kalmazdı...En çok istenilenle imtihan ediliyoruz bu yalan dünyada :97:

Keşke, ama o zaman imtihanların bir anlamı kalmazdı...En çok istenilenle imtihan ediliyoruz bu yalan dünyada :97:

Sevdiğiyle evlenip mutlu olan kişiler çok. Biz de neden sevdiğimizle mutlu olmayalım ki... Allah kudretli ve merhametlidir, ol derse olur. Hayırlısı için dua etmekten başka çare yok. Benim hala umudum var...

Sevdiğiyle evlenip mutlu olan kişiler çok. Biz de neden sevdiğimizle mutlu olmayalım ki... Allah kudretli ve merhametlidir, ol derse olur. Hayırlısı için dua etmekten başka çare yok. Benim hala umudum var...

Elbette, ''kün feyekün'' ayeti kerimesi gayet açık zaten...
-Ol der ve olur!-...
"Biliniz ki mallarınız ve evlatlarınız, sadece birer imtihan konusudur. Büyük mükâfat ise, âhirette Allah nezdindedir." (Enfal, 8/28)
Malum olduğu üzere insanın en sevdiği şey mal ve evlattır ki, bunlar da imtihanın en çetin alanlarıdır. Bizimde şuan evladımız olmadığı için belki de sevdiğimizle imtihan ediliyoruz...Benimde umudum var hala, umutsuz yaşanmaz zaten:31:

Allah aşkına %99 u müslüman olan ülkemizde % kaçımız Allahın emrettiklerini yapıyoruz? Müslümanım deyip zina yapan, yolsuzluk yapan, rüşvet alan, eşine şiddet uygulayan, içki içen, namaz kılmayan, oruç tutmayan, bütün haramları yapanların sayısı ne kadar çok bir düşünün. Din evliliklerde tek ölçüt olmamalı. İnsanlık önemli, saygı önemli. Kültür farkı için karşı çıkarlarsa bir derece anlarım. Aile yapıları farklı olabilir. Ama dini ve ırkı için insan ayırılmamalı!..

Elbette, ''kün feyekün'' ayeti kerimesi gayet açık zaten...
-Ol der ve olur!-...
"Biliniz ki mallarınız ve evlatlarınız, sadece birer imtihan konusudur. Büyük mükâfat ise, âhirette Allah nezdindedir." (Enfal, 8/28)
Malum olduğu üzere insanın en sevdiği şey mal ve evlattır ki, bunlar da imtihanın en çetin alanlarıdır. Bizimde şuan evladımız olmadığı için belki de sevdiğimizle imtihan ediliyoruz...Benimde umudum var hala, umutsuz yaşanmaz zaten:31:

Canım tamam da kendin ekstra olumsuz şeyler çıkarma lütfen:20: Hayırlısını isteyip iyi düşünelim ve dua edip bekleyelim. Yapacak başka bir şey yok.

Eski konularını bilmiyorum ama eğer gerçekten eminsen onun doğru kişi olduğuna, onu seç ne anne babalar var seni silerim der ama silemez. Sen de silemezsin çocuğun böyle birşey yapsa, kimse silemez.... Üzülürler evet ama aksi taktirde sen ömür boyu üzüleceksin, kimseye aşık olamayacaksın hep aklına o gelecek, üstelik bir gün karşına iyi biri çıksa bile onu unutamadığın için o kişiyi de kendini de aileni de üzeceksin.... Böyle olacağına bir kere ailen üzülsün (bunu demek de çok acı ama daha sonra üzülmelerinden iyidir) hem sonra senin mutluluğunu görüp mutlu olacaklardır...

İçinden geleni yap sezgiler doğruyu söyler.... Ömür boyu kendin mutsuz olup aileni de mutsuz etmektense, en başta biraz üzülsünler sonra senin mutluluğunu gördükçe mutlu olurlar zaten....

kusura bakmayın ama benim babam da ateist kendisi iş yaşamında da özel yaşamında da sevilen sayılan insancıl ve sevgi dolu bir insan. İnanç onun seçimi olmuş, bir gün olsun kötülüğünü görmedim çoğu inançlı geçinen insandan bin kat daha humanisttir kimseye de ayrım yapmaz böyle.

Sonuna kadar katılıyorum, ateist değilim fakat kör cahil, yobaz birindense aklı başında bir ateist bin kat iyidir.... Ama buna Türkiyede saygı duyan bulmak zor günümüzde...

Sonuna kadar katılıyorum, ateist değilim fakat kör cahil, yobaz birindense aklı başında bir ateist bin kat iyidir.... Ama buna Türkiyede saygı duyan bulmak zor günümüzde...

valla benim çevremde herkes müslümanım der 11 ay içer 1 ay içmez bu bana daha saçma geliyor benim ' kafir ' babamsa ağzına sigara sürmemiş içkiyi de toplasan 40 yılda bir içer özel günlerde. Hayatında karıncayı incitmemiştir eminim ki kimseye hakkı geçmedi bunları Allah korkusundan değil karşı tarafı incitme korkusu yüzünden ihtimam gösterir. Herkesin inancına/inançsızlığına saygı duyulmalı. Dini tartışmaya girmek istemiyorum konu amacından sapmasın ama arada yazılınca cevap vermek istedim. Konu sahibi arkadaşım sen de yasak aşk diye üzme kendni, evli biriyle namussuzluk yaşamıyorsun alnınız açık olsun şartlar sıkıştırıyor sadece sizi.

adam evli değilse diğer sorunlar aşılabilir diye düşünüyorum.ailende senin mutluluğunu istemezmi.

adam evli değilse diğer sorunlar aşılabilir diye düşünüyorum.ailende zamanla affeder

Allah aşkına %99 u müslüman olan ülkemizde % kaçımız Allahın emrettiklerini yapıyoruz? Müslümanım deyip zina yapan, yolsuzluk yapan, rüşvet alan, eşine şiddet uygulayan, içki içen, namaz kılmayan, oruç tutmayan, bütün haramları yapanların sayısı ne kadar çok bir düşünün. Din evliliklerde tek ölçüt olmamalı. İnsanlık önemli, saygı önemli. Kültür farkı için karşı çıkarlarsa bir derece anlarım. Aile yapıları farklı olabilir. Ama dini ve ırkı için insan ayırılmamalı!..

orası öyle tabı ama napcaksın..

Back
X