• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilemiyorum ne yapmam gerekteğini '?

annem esime uzerse dov bnden izin var diyen birisi.

Ne çarpık bi ailen var öyle, ana olacak bu da.
Kendi ailen böyleydi de nasıl güvenip de kaçabildin elin adamına? En azından liseyi bitirene kadar sıksan dişini 1 senecik daha olmaz mıydı? Öğrenimine devam etme şansın var mı koca evinde?

Olan olmuş
Kendi çocukluğuna inip anlatmana lüzum yok
Ama en azından bundan sonra keşke dediğin ne varsa düşün evladını ona göre büyüt
Annen mesela biraz çetin olsa babanın zulmüne razı olur muydu ? Sizi de o ortamda büyütür müydü ?
Ne yap et işe gir, kocam kızar deme. Alnımın teri ne var de, sende çalışıyosun de
Cok sagoln tesekkur ederim zaten annemde babamdan zulum cekti sadece ben degil ki. Ve evet suan ilk yapmam gereken sey isbbulmak ama oglumu kime birakirm daha 1 yasnda ve hala emiyo bide ack ogretimden deva etmwyi dusunuyorum okula

Liseyi bitirdin mi ? Liseyi bitirmemişsen liseyi açık öğretimden bitir. Yaşadığın şehir büyük mü iş imkanları var mı ? Varsa evde ek iş yap , çocuk büyüyene kadar. Gizliden birikim yap kimseye demeden. Açık öğretimden üniversite oku , o sırada çocuğun büyümüş olur . Bunları niye yazdım çok yakın bir akrabam var, onun da kocası cimri , her şeyin hesabını soran eden bir herifti. Baba evine gitse, bir yığın sıkıntı. 17 yaşında evlenmişti . 2 oğlu vardı, açıktan liseyi bitirdi. Sonra üniversiteyi kazandı çok azimli idi güzel bir meslek edindi. Birikim yaptı. Sonra kocası çok değişti cimrilik filan hepsi hikaye oldu. Ha kadın boşanmak istiyor ve büyük ihtimal boşanacak çünkü geçmişi unutamıyor... Kocanın cimriliğine belli bir süre çocuğun için katlanabilirsin en azında birikim yaparsın ayaklarının üzerinde duruncaya kadar.
Cok ama cok tesekkur ederim sagolun dediklernjizi dikkate alicam ve hayr bitirmemistm liseyi ama bu sene ack ogretme katilmayi dusunuyorm oldugum sehir tam olarak buyuk sehir sayilmaz yani yapacak ek is bulabulirmiyim bilmiyorum

Ne çarpık bi ailen var öyle, ana olacak bu da.
Kendi ailen böyleydi de nasıl güvenip de kaçabildin elin adamına? En azından liseyi bitirene kadar sıksan dişini 1 senecik daha olmaz mıydı? Öğrenimine devam etme şansın var mı koca evinde?
Bu sene acik ogretime yazilmak icin zorlada olsa izin aldm ve busene kayitlar baslar baslamaz kaydolucam

Cok ama cok tesekkur ederim sagolun dediklernjizi dikkate alicam ve hayr bitirmemistm liseyi ama bu sene ack ogretme katilmayi dusunuyorm oldugum sehir tam olarak buyuk sehir sayilmaz yani yapacak ek is bulabulirmiyim bilmiyorum

İyice araştır ama okulunu mutlaka bitir. Ya sabır de geçicek her şey daha güzel günlerin olucak. Rica ederim.

Çocuk gelin..Çocuk anne..:KK43:

İlk başta ailenden kurtulmak için yapmışsın bir hata..şimdide zincirleme devam ediyor. Yine mutlu değilsin. Ve bu mutsuz ortama birde bebek dahil ettin.
Şuanda mademki esin çalışmaya izin vermiyor sende evde yapabileceğin işler bul.yemek pişir sat.el işi dantel vs olabilir.yasa bazı konfeksiyon atölyeleri var evlere iş veren onları bir araştır. Biraz para biriktir emin adımlarla ayrıl ayrilacaksan. .Allah rast getirsin şansını ne diyeyim..:KK43:

Ilk basta hepinize merhaba az once uye oldum.
Benim hic bitmeyecek dertlerim var yada biri bitse digeri baslayacak. Oncelikle yasim genel anlamda sizlerden kucuk.
Genel bi ozet geceyim hayatimi hayatimda babam annem ablalarim ozellikle ablam kucuklugumden beri onumde hep kotu ornektiler kucukken en basta babam olmak uzere cok kotu ve bakimsiz buyudum ablalarimda oyle.. cok zor gunler gecirdim basimdan bahsetmek bile istemedigim kotu olaylar gecti ve baba korkusundan hala kimseye anlatamadigim seyler.. ve en onemlisi ailem cok eski dusunen insanlar.
Bu sekilde gel zaman git zaman derken kucuk yasta esimle tanistim ve ailemin ona mezhepten ve yasimin kucuk olmasindan dolayi asla vermeyecegini biliyodum kacarak evlendim ama cok asiktim diye degil sirf rahata kavusmak icin ailemden kacmak icin baskilarindan sorunlardan yasananlardann..
Evet kactim ve esimin istegiyle hemen hamile kaldim ama iykide kalmisim cunku suan dunya tatlisi bi oglum var hemde 1 yasinda kactigim bundan 2 sene onceydi suan 19 yasindayim. Liseyi birakip evlendim ki derslerim cok cok olmasada sinifa gore en iyiydim. Ama kismetmis evlenmek.
Dertlerime gelince evlendkten snra ailem affetti konusuyoruz hep yanyanayiz ama ne kadar yanyana olsakta sorunlar bitmiyor yeni sorunlar eskiden kalma sornlar vs. Esim bugune kadar hic ek kaldirmadi 1 kez kufur etti genel anlamda cok eli acik gorunen ama cok cimri kendisine almak istedgi herseyi alan banada ne istersen diledigince al diyen ama alsam icten ice yuzume vuran biri. Cok ters konusan asiri ilgisiz bana ve ogluma karsi falan gittigim yere karisan hatta nerdeyse hic bir yere gondermeyen giyimimi kendi belirleyen biri iste cok kavgalarimiz oluyor hemde coook onun yzunden intihar etmeye bile kakmistim zamaninda sacmalikti biliyorum..
Esimden kac sefer ayrilmak istedim hala neden duruyorsn diyebilirsiniz ama yasim kucuk meslegim yok aileme donsem sadece zulumm olur benim icin ki annem esime uzerse dov bnden izin var diyen birisi. Asla pencereye bile cikaamam koca evinden donersem..
Boyle iste benimkiler cozumsuz sadece anlatmak istedim bana fikir verseniz belkide bir nebze dahi olsa hayatimi rahatlatsammm....
Uzun oldu k.bakmayin :KK43:

Oyle manyak anne mi olur kizinin kocasina canini sikarsa dov diyebilen vicdanina insanligina sigdirabilen bu laflari ?
Oyle aile olmaz olsun madem kactin gittin ne diye gorusuyorsun hala kocana seni nasil iyi dovmesini soylemeleri icin mi.
Allah akil fikir versin ne diyim, denize dusmussun yilana sarilmissin oda bogazina dolanmis ne zaman temelli sikar oldurur seni Allah bilir.

İyice araştır ama okulunu mutlaka bitir. Ya sabır de geçicek her şey daha güzel günlerin olucak. Rica ederim.
Insallah cok tesekkur ederim allah razi olsn Bu yorumlari okudukca azimlenoyorum ve cok mutlu olluyorum yapabilecegimi diyuyorum cnku

Çocuk gelin..Çocuk anne..:KK43:

İlk başta ailenden kurtulmak için yapmışsın bir hata..şimdide zincirleme devam ediyor. Yine mutlu değilsin. Ve bu mutsuz ortama birde bebek dahil ettin.
Şuanda mademki esin çalışmaya izin vermiyor sende evde yapabileceğin işler bul.yemek pişir sat.el işi dantel vs olabilir.yasa bazı konfeksiyon atölyeleri var evlere iş veren onları bir araştır. Biraz para biriktir emin adımlarla ayrıl ayrilacaksan. .Allah rast getirsin şansını ne diyeyim..:KK43:
Cok tesekkur edrim allah razi olsun evet ilk basta is bulup snra bu seneki kayitlarda acik ogretime kaydolmayi dusunuyorim

Insallah cok tesekkur ederim allah razi olsn Bu yorumlari okudukca azimlenoyorum ve cok mutlu olluyorum yapabilecegimi diyuyorum cnku

Rica ederim canım . Niye yapamicaksın başarılı insanların bir hayatını araştır, öyle zor durumdan kalmışlar ki ama mücadele etmişler ve pes etmemişler. Eee pes etmeyen de elinde sonunda istediklerine kavuşuyorlar. İmkansız diye bir şey yok ! Sadece çok istememek ve cesaretsiz olmak var.

Rica ederim canım . Niye yapamicaksın başarılı insanların bir hayatını araştır, öyle zor durumdan kalmışlar ki ama mücadele etmişler ve pes etmemişler. Eee pes etmeyen de elinde sonunda istediklerine kavuşuyorlar. İmkansız diye bir şey yok ! Sadece çok istememek ve cesaretsiz olmak var.
Haklisinz sagolun soylenenleri dikkate alicam ama simdi ilk basta esimi calisma durumuna ikna etmem lazim ikna edemezsemde bi yorumda denildigi gibi. Evde gizli.bi.ek is yapicam ve birikim yapicam insllah

Haklisinz sagolun soylenenleri dikkate alicam ama simdi ilk basta esimi calisma durumuna ikna etmem lazim ikna edemezsemde bi yorumda denildigi gibi. Evde gizli.bi.ek is yapicam ve birikim yapicam insllah

biz çalışın diyoruz. tamam eşimi ikna edicem.

oku diyoruz. tamam hemen başvurmayı düşünüyorum.

bence bu konu çoğu konu gibi tamamen iç dökme amaçlı. konu sahibinin herhangi bi icraati olacağını sanmıyorum.

öncelikle neden okuması ve çalışması gerektiğini anlaması lazım. bizim burda verdiğimiz fikir daha önce kimsenin aklına gelmeyecek bi fikir değil ki. oku ve çalış bu kadar basit. istese çoktan yapardı.

olmaz oyle gizli bi is evlilikte sakli gizli olmaz yakalanirsan daha cok uzulursun onu ikna et

ders çalışabilme durumunuz varsa eğitiminize devam edin. çocuga anneniz bakmaz mı çalışıp para biriktirseniz ya da kendi eksiğinizi kendi kıyafetinizi kendiniz alsanız mesela

bence bu konu çoğu konu gibi tamamen iç dökme amaçlı. konu sahibinin herhangi bi icraati olacağını sanmıyorum.

öncelikle neden okuması ve çalışması gerektiğini anlaması lazım. bizim burda verdiğimiz fikir daha önce kimsenin aklına gelmeyecek bi fikir değil ki. oku ve çalış bu kadar basit. istese çoktan yapardı.

Tamam yerine hayirmi demeliyim?
Evet yapacagim ama yorum almak bun yolda ilerlerken fikir almak istiyorum aama sizin beni anladiginizi dusunmuyorum

esini birakma siddet aldatma yok.bazi huylarini idare et ancak tatli tatli konus sevmedigin yonlerini arkadasin dedigi gibi bizim eslerimiz super degil idare ediyoruz.
Tesekkur ederim zaten bu surecte idare etmem sart simdi dusundugum calisabilmek ve aciklgretime kaydolmak

Back
X