döllenmeden 8-9 gün sonra bhcg hormonu salınmaya başlar.döllenmeden on gün sonra kan testinde az da olsa bhcg hormonu saptanabilir. idrarda tespit edilebilecek seviyeye ulaşması da nerden baksan bir hafta-on günü bulur.yani kimilerinde beklenen adet gününde testte çıksa bile çoğunlukla 3-4 gün geçtikten sonra anca çıkar. ama adetin en azından 1 hafta geçmeden hiç bi dr test yapıp hamileliği tespit etmeni istemez. çünkü eğer kimyasal gebelik yaşıyorsan bir kaç gün gecikmeyle adet kanaması şeklinde vücuttan atılır. geç adet olduğunu düşünürsün. ama gereksiz yere test yaptırıp öğrendiysen düşük yapıyorum diye endişelenirsin. kimyasal değilse de benim gibi ultrasonda görene kadar kendi kendini yer bitirirsin. onun için en iyisi sabretmek, zor da olsa..
bilginize tşk.ederim ancak merak ettiğim bi konuda ilişkiden sonra kaç gün içerisinde bu döllenme gerçekleşiyor acaba
bilginize tşk.ederim ancak merak ettiğim bi konuda ilişkiden sonra kaç gün içerisinde bu döllenme gerçekleşiyor acaba
canım sen de o kısır döngüye girmişsin. ama biraz erken olmuş. bunları okudukça hamile kalamazsın, hamile kalamadıkça okursun. bu böyle devam eder. çünkü bu işin püf noktası stres yapmamak (eğer tıbbi açıdan engel bi durum yoksa tabi). bu ay hamile olmayabilirsin, çünkü erken daha. ama illaki olur merak etme.
bu konulara nasıl uzun uzun takmıştım :) 9+5 günlük hamileyim. adet günümden 2 gün önce öğrendim bebeğim olacağını. ayrıca yumurtlama günlerini çok kafaya takmadan 2 gün de bir yani bi gün ara vererek ilişkiye girmek en verimlisi yani çalışmalara devam :) yumurtlama takibii yap akıntın yumurta akı kıvamında olursa o gün ilişkiye gir.
bazı arkadaşlar erken belirti olmaz psikolojik dediler bana ama hepsi oldu. kasık ağrılarım vardı. belim ve kalçamda ağrı oldu. bi de adete yakın akıntılarım arttı. göğüslerim ağrımadı özellikle onlara baktım psikolojik olsaydı o ağrırdı dimi? en sağlıklısı çok kafaya takmamak bu ay olmadı sonra olur daha yeni evlisin ve yeni deniyorsun. ama işte ilk belirtler bunlardı bende bir de sürekli uyku hali vardı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?