bilenler yardım edebilir mi bebek ters duruyo

edibe85

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
1.035
7
0
İzmir
merhaba arkadaslar..
ben 30 haftalık..ve benim bebegim bütün kontrollerde yani yirminci haftadan bu yana hep ters duruyordu.yani başı asağıda..hep de oyle...halen öyle..sizce bu normal mi..
doktorum pek bi ilgisiz git calıs aynen günlük yasama devam diyor..bebegim asagıda mı dedim..evet diyor hem de...ama sorun yok diyor..nasıl oluyo bu..
basının hep böyle asağıda olması sorun mu neden düz durmuyo bebiş.
ve böyle olması erken dogum getirir mi..
ve ayrıca bir bebek kac haftalık dogarsa yasama sansı vardır..yani en erken ne zaman dogmalı ki sağlıklı olup yasayabilsin anne karnı dısında..

benim hamileliğim boyunca da bebeğimin başı hep aşağıdaydı. hala da öyle. zaten olması gereken de bu diye biliyorum. benim doktorum çok ilgilidir. bir sorun olsa emin ol bana söylerdi. bir ara iki doktorun birden takibine gidiyordum. diğeri de bunun gayet normal olduğunu söyledi. hele bu haftalarda zaten bebeğin başının aşağıda olması gerekiyor. diğer türlü olur, baş yukarda halde doğum kanalına girerse bu sıkıntılı doğuma sebep oluyormuş. hem sen neden kendini üzüyorsun annesi. bırak karnında nasıl istiyorsa öyle çıpı çıpı yüzsün. çok mutlu o şimdi orada :)
erken doğumun bebeğin pozisyonu ile hiçbir ilgisi yok bence. hatta erken doğan bazı bebekler henüz dönüşlerini tamamlamadıkları için ters doğarlar. yani popo ile doğarlar. baş yukarda halde. bu çok zor bi doğum şekli diye biliyorum.
bebeğin 35. haftadan sonra akciğer gelişimini tamamladığını biliyorum. bu haftadan sonra her an gelebilirlermiş. ama bu bebekten bebeğe de değişiyor. en iyisi doktorun söyledikleri bence.
sağlıcakla alalım kucağımıza inşallah. bende 33 haftalık hamileyim. ve bebeğim 19. haftadan beri başı aşağıda halde duruyor. dert etme sen. sağlıklı olan bu.

başı aşağı dönük olmalı canım bu normal olanı. benimki dönmedi aşağı doğru ve bu yüzden mecburen sezeryan olmak zorunda kaldım

Bebek ters değil zaten durması gereken pozisyon bu şekilde ve bu haftadan sonra da dönmek istese bile yeri daraldığı için dönemez yani asıl başı yukarıda olsaydı üzülmen gerekirdi. Böyle durması erken doğum getirmez, benim bebeğim 2 hafta önce doğum kanalına girmiş, doğum her an olabilir demişti doktorum ama 2 hafta geçti ve bebiş hala içeride. Erken doğumun haftası bebeğe göre değişiyor 26 haftalık doğanlar gayet sağlıklı olabileceği gibi daha büyük doğanlar sorunlarla karşılaşabiliyor ama sanırım 32 haftadan sonra doğsa bile oldukça kolaylaşır bebeğin işi.

evet ters durması lazım
cok tesekkür ederim kızlar ya yüregime su serptiniz..eger sıkmıcaksam size bir sey daha sorabilir miyim..
şimdi ben burda forumda hep takip ediyorum..hamişler bebekleri karındayken bebekte böbrek büyümesi beyin damarları vs gibi bebegin iç organları ve kendi işleyişi ile ilgili sorunları cıktıgını söyluyorlar..allah korusun tüm melekleri ama bunlar nasıl ögreniliyor arkadaslar.yani benim doktor her ay ultrasonda sadece bebegin suratını gösteriyo..bak ne tatlı diyip geciyo...bu kadar...benim doktor mu ilgisiz yoksa bu tür seyler için özel bir ultrason veya işlem mi var

ayrıntılı ultrason ile öğreniliyor. bunuda kendi doktorun yapamaz. tam bilmiyorum ama bu konuda uzman doktor olması gerekiyor

canım bana da öyle bi şeyler yapıldı ama 5 dakika sürdü bak bu böbregi bak bu kalbi bu da beyni filan diye ...öyle mi oluyo yani..bi bakışta görülüyomu düzgün olup olmadıgı herseyinin yoksa benim doktor mu salladı beni

canım bak bu benim ayrıntılıdaki görüntüsü. seninkide böylemiydi yoksa siyah beyaz 2 boyutlu muydu?
bi de benim yarım saat sürdü. ücretide 150 tl ydi
sonunda da bi rapor verdiler kendi doktoruma götürmem için

yok böyle değildi benim ki doktor kendi yaptı zaten..ama 2 hafta sonraya 4 boyutlu için randevu aldırdı..4 boyutlu demek o demek mi acaba..o neden yapılıyor yani detaylı ile 4 boyutlu arası fark ne bana hiç doktorum detaylı ultrason yapmadı ya da yaptır demedi yani

4 boyutlu ile ayrıntılı aynı şey canım.. ama kendi doktorun değil başka bi doktor yapıyo. uzman olması gerekiyor. kadın doğumcuların coğunluğu uzman değil
sanada benim resmini koyduğum gibi resim yada cd vericekler
en az yarım saat sürüyor kontrol
sonunda da mutlaka rapor veriyorlar

anladım canım aynı seyse tamam o zaman.bende bebegimin sağlam oldugunu anlayabilicem o zaman 2 hafta sonra..cok heyecanlandım..bu yakısıklıyı simdiden herseyden cok seviyorum..annelik ne garip bi şey..oyle korumacı oldum ki..herseyden huylanıyorum..insallah kötü haberler almam.tüm forumcular birbirimize dua edelim..

içini ferah tut hiç bi şey olmaz. bi de daha fazla bilgi almak için hangi ayda doğum yapacaksan o ayın grubuna göz at bence. aylara göre paylaşımda daha fazla bilgi sahibi olursun

slm benimde bugun kontrolüm vardı ve bebeğimin başı aşagıdaydı ben korktum ama doktor bu normal dedı zaten normal dogum ıcın bu sart dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…