Merhaba
Ben bugün anlaşmalı olarak boşanma davası açtım. Fakat eşim izin alamadığı için gelemeyeceğini ve bu yüzden kendi bulunduğu ilde davayı kendisinin açacağını söyledi.
Şimdi ben davanın iptali için ne yapmalıyım? ya da davaya gidilmezse dosya kapanır mı? sonrasında herhangi bir sorun yaşar mıyım? İptali için başvurduğumda ödediğim harcı geri alabilir miyim?
bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler
İlk duruşmayı beklemeden gidip feragat edin, yaptırılan harcı alamazsınız ama feragat kesinlesince gider avansı,masraf adı altında yatan kısmı iade alabilirsiniz..
Anlaşmalı boyanmalarda tensip zaptı hazır edilip gün alınmışsa denilen gibi feragat ile bu iş olmaz... öncelikle fragat kelimesinin anlamını addetmenizi istirham ederim...
Eğer zaman geçmedi ise: Duruşmaya katılınız.
Eşinizin elinden çıkmış olan durum bildirir evrakı bulunduğu ilin nöbetci aile mahkemesi kanalı ile sizin dava açtığınız mahkemeye yollasın... Hatta durum değil sanki duruşmada imiş gibi anlaşmalara kabulune uygun bir ifade ile de bu iş olur... Tek dikkat edilcek husus: Eşinizin bu evrakı veya durum bildirir dilekçesini nöbetçi mahkeme kanalı ile bulunduğu ilden göndermesidir....