Bilezigi olan Muhabbet kuşu bulduk. Kuşçular bakar misiniz?

bal10cukk

Mona
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
2.215
2.482
333
Kizlar gecen hafta evimize ayağında bileziği olan muhabbet kuşu geldi. Sahibini bulmak istiyoruz nasil bulacagimiz konusunda bilgi sahibi olan var mi. İnternette bi sey bulamadim anlayanlar lutfen bi akıl verebilir mi? Bileziginde sayilar var ne zaman doğduğu yazıyor ve egitilmis belli

Kuş severler federasyonu var sizin oraya yakın şubesini arayın o numaraları söyleyin kaydı varsa sahibi bulunuyor

Çevrenizdeki konu komşuya haber verin, muhtemelen yakın çevrelerden kaçmıştır. Fazla detay vermeyin, bedavadan eğitimli kuş sahibi olmak isteyen fırsatçı insanlarda çıkacaktır çünkü.

Birde merak üzerine netten baktım, muhabbet kuşu kayıp ilanı sitesi var, oraya da göz atabilirsin

İlanlar hep eski tarihli bizde yazdik bi kac guncel yere de haber çıkmadı. Ay üzülüyorum ya cok da tatlı bi sey ama ilgilenmiyoruz 3 tane daha kusumuz var. Sahibi cok üzülmüştür o yuzden bulmak istiyoruz ..

Bilezigi varsa mutlaka bulunur bence.
Oraya en yakın veteriner klinigine sorsaniz mesela. Ya da fotografini çekip ilan yapsaniz duraklara.

vallahi gecen haftalarda müge anlının programında papağanı kaybolan birini konuk ettiler. kadın papagannıı buldu. aynı blokta başka birinin evine girmiş. cok mutlu olmuştu kadın.

Cok eğitimli bi kuş o yüzden kime desek benim der biliyoruz.
foto isteyeceksin mutlaka sahibi kimse elbet kuşla cekilşmiş bir iki fotosu vardır.
benim köpeğimle 50 den fazla resim 4-5 tane de albumuzu var bahçede, otururken, yemekte, aşıya giderken, arabada vs

Ne güzel ya resim çekip yollarsan belki çözeriz. Kedilerde de kolye oluyor, kolyenin içini çevirip açtığında içinde kağıt çıkıyor o kağıtta sahibinin adresi numarası vs oluyor belki bu da oyle bıseydir.

Muhabbet kuşu bilezik nedir? Ne işe yarar? Nasıl takılmalıdır?
2 Yorum Yapıldı
4,612 Görüntülenme

Muhabbet kuşlarında bilezik numaralarına bakarak kuşun yaşını, üreticinin bağlı olduğu derneği ve yıl içerisinde yetiştirdiği yavru sayısını (örneğin 015) öğrenebiliriz. Daha ayrıntılı incelemek gerekirse;

TKF – 12 – 493 – 35S – 015

TKF – Türkiye Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu’nun kısaltmasıdır.

12 – 2012 yılında üretilmiş olduğunu göstermektedir.

493 – Üreticinin dernek üye numarasıdır.

35S – Üreticinin bağlı olduğu derneğin kodudur.

015 – Üreticinin 2012 yılında bileziklendirdiği 15. kuş anlamına gelir.

Bİlezikle sahibini değil üreticisini bulursunuz ancak.
Şehir, semt neresi ona göre forumlara vs yazabilirsiniz.

Herkese teşekkür ler fotoğraf koydum goren benim diyor kendisinden fotoğraf isteyince lafi çeviriyor falan kuş kuşa da benzer. O yuzden ben bakmaya devam edecem
Mune konuyu kapatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…