bileziklerim ve çingene komşu

Halhala

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
1.484
904
123
35
çok özür dilerim amacım kesinlikle ırkçılık yapmak değil ama endişelerim var . bir komşum var 20li yaşlarda cingen bildiğimiz Kiracı bodrumda ankara da çingenelerin oturduğu bir mahalle var oradaki evler yıkılınca bizim binaya taşınmis . bazen birşeyler ister ekmek pirinc krem vs bende sagol olmak üzere komşuların verir . bugun bi komşu beni oturmaya çağırdı gittim orada bu çingene komşu kızda vardı bana bazı sorular sordu.
-kolyen altin mi ne kadara aldınız
-bileziklerin kac para eder
-evindeki eşyaların yenimi ne kadara aldınız .
-ben gencim ev ve eşyaya heves ediyorum ve gibi
bende bu sorulduğu sorulardan korktum ve dedimki aslında takıların kasada duruyordu tekrar kasaya koyacağız eve hırsız girer diye dedim . gerçi geçen yıl hırsız girdi ama evde kamera var hemen hırsızı yakaladı polis ve diye salladım ama korkuyorum iyi niyetlimi sordu yoksa kötü niyetli mi bilmiyorum. kendimi nasıl koruyabilirm . bilezikleri eve biraksam eve girebilir taksam Allah korusun bebegim var yolda falan bisey yapsalar karşı koyamam korkuyorum ne yapmalıyım . esim psikopat böyle böyle oldu desem evlerini basar ortada bisey yokken akıl verin lütfen. aceba çingene kızla iletişime geçip çok borcumuz vardı bozdurduk altınları çok uzgunum diye dertlessemde numarami yapsam

Diyeceginizi demissiniz zaten başka bir şey demenize gerek yok ki..panik olmayın bu kadar.
Hem çingene diye illaki hırsız olacak değil ya,belkide özünde çok iyi bir insandır.Onyargili olmayın

evli zaten ama durumu kötü gerçekten ırkçılık yapmıyorum ama genel konuşuyorum anneme anlattim annem kızı tanıyor oda ödenmiştir genç dedi .
Genc kiz diyorsunuz, belki de evlilik hayali kuruyor, bana da alirlar kac param olur ki acaba diye dusunmustur, sevdigi biri vardir culsuzdhr kac paraya patlar ev duzmek diye sormustur, kafasinda bu tarz sorular olabilir ama ben acikcasi baska turlu dusunmedim.ve evet, irkcilik cok cirkin birsey....

k
Diyeceginizi demissiniz zaten başka bir şey demenize gerek yok ki..panik olmayın bu kadar.
Hem çingene diye illaki hırsız olacak değil ya,belkide özünde çok iyi bir insandır.Onyargili olmayın
önyargılı degilim her zaman iyi niyetli yaklaştım kendisine aramızda iyi hatta ama korktum iste

On yargılı ve kötü niyetlisiniz ...
Çingene olunca otomatik olarak hırsız mi oluyor orasını anlamadım ben pek ?
Çingene değilim de Trakya liyim .
20 sene çingenelerle iç içe yaşadım.
Hiç hırsızlık olayı duymadım.
Eğer bir vukuatı yoksa nasıl böyle düşünebiliyorsunuz merak ediyorum
Tiksindim !

evli zaten ama durumu kötü gerçekten ırkçılık yapmıyorum ama genel konuşuyorum anneme anlattim annem kızı tanıyor oda ödenmiştir genç dedi .
Evliyse de annenizin dedigi gibi muhtrmelen ozendi kaca patliyor boyle bir hayat diye kendince sorguladi. Hirsizlik yapma niyetinde olan biri bu kadar didiklemez bence

k
önyargılı degilim her zaman iyi niyetli yaklaştım kendisine aramızda iyi hatta ama korktum iste
Bir kere bile hırsızlık yaptığına dair bir bilginiz olmamasına rağmen çingene olduğu için onun hırsız olabileceğini düşünmeniz önyargı oluyor işte..iyi niyetli yaklaşmak bu mu oluyor?

Tiksindim !
bütün mal varlığımin maddi değerini sordu envanter çıkardı resmen nerden bilebilirim iyi niyetli yada kötü niyetli olduğunu soruyorum sizlere fikrinizi. bende sizden tiksindim

bütün mal varlığımin maddi değerini sordu envanter çıkardı resmen nerden bilebilirim iyi niyetli yada kötü niyetli olduğunu soruyorum sizlere fikrinizi. bende sizden tiksindim

Niye gazlamadık diye mi :işsiz:

Tiksindim !
Hemserim:) bende trakyaliyim, sanirim iclerinde cok bulundugumuz icin biz olaya daha masumca bakabiliyoruz, ama malum adi cikmis onlarin da, cingene deyince herkesin aklina ilk hirsizlik geliyor demekki...

Ama kucucuk birsey anlatmadan gecmeyecegim:) yillar once dayimlara oturmaya gitmistik, eve donecegimiz zaman bir baktik arabaya hirsiz girmis ve teybi calmis, napsak ne etsek derken dayim ben hallederim diye gitti, az sonra gencten bir cingene cocuk ile geldi yaninda bizim teyp, cocuk abi kusura bakma senin misafirin oldugunu bilseydim almazdim dedi (dayimi cok severlerdi)

Evet bazilari bunu meslek edinmis olabilir, ama her cingeneye de bu gozle bakmak hic insani olmuyor ne yazikkii....

Bu nasıl bir önyargı ve çirkin bir düşünce böyle? Herkesin ne kadar hırsız olma ihtimali varsa onun da o kadar vardır. Bunları sormuş olması ille de göz koymuş olması anlamına gelmiyor. Kültür olarak farklılık gösterebiliyorlar, daha samimi davranıp herkesi de öyle sanabiliyorlar. Özellikle kentsel dönüşümden sonra yeni konutlarda ve yeni çevrelerde sizin gibi insanlar tarafından da maalesef sosyal dışlanmaya maruz kalabiliyorlar.

bu soruları kim sorsa şüphelenirim

Uf şüphelendiysen git bankaya koy
Bunu kk ya sormanın ne anlamı var anlamıyorum ki ben
Dert mi yani şimdi bu ?
Çingene hirsiz mi değil mi
Nerden bilelim biz ?
Gece gece insanların günahını almayın da yatın uyuyun allasen...

Bu nasıl bir önyargı ve çirkin bir düşünce böyle? Herkesin ne kadar hırsız olma ihtimali varsa onun da o kadar vardır. Bunları sormuş olması ille de göz koymuş olması anlamına gelmiyor. Kültür olarak farklılık gösterebiliyorlar, daha samimi davranıp herkesi de öyle sanabiliyorlar. Özellikle kentsel dönüşümden sonra yeni konutlarda ve yeni çevrelerde sizin gibi insanlar tarafından da maalesef sosyal dışlanmaya maruz kalabiliyorlar.
burda kimse o kızı dışlamiyor kim sorsa bu soruları korkarım

Kötü niyetli değilsiniz belli ama ırkçılık yapmıyorum yazarken yaptığınız tam olarak ırkçılık.

Back
X