• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bileziklerim :(

3lale

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2013
416
158
303
İstanbul
düşün düşün iyice bunald1m.fikirlerinize ihtiyac1m var düğünde bana takilan bileziklerim birisinde emanet duruyor fakat benim gönlüm hic razi değil emanet ettiğimiz kişi yârin birgün bende yok dese sahit yok kanit yok.bankaya koysam alip banka kasalaride güvenli değil sigortali değil çal1nmaya karsi .eve koysam dedektör ile arayip buluyolarmis .esim o kişide kalsin diyo bende kalsin istemiyorum.cünkü dünya hali esim benden gizli alir birine borç verir filan belli mi olur.bozdurup altin hesabına yatiralim diyorum onuda kabul etmiyor.ben o kişiden alabilirim altinimi ama nereye koyacagim onu bilmiyorum .alirim caldiririm filan bi sürü olay olur onlar emanet ettikleri kişiye çok güveniyolar sanki melek cig süt emmemiş.:(
esim bide onlar senin değil hepsini ben aldim kendi paramla diyo .alirim almasinada nereye koyucam hiç içim rahat deil .ben 3 kuruşluk seylerimi bile kimseye emanet etmem .bide kirac1y1z ev almak istiyoruz ama esim hiç arastirmiyo.ne yapmaliyim ?bu arada kayn1m var evlenebilir benim bilezikler güme gidebilir .bende olursa hayatta vermem ama böyle olursa esim bana sormayabilir bilemiyorum.fikirlerinize ihtiyac1m var teşekkürler ...

eşin zaten son sözü söylemiş, onlar senin değil benim kendi paramla aldım demiş
bence bu laftan sonra boşver hiç düşünme

tabi öncelikle senin bileceğin iş ama eşin zaten son sözü söylemiş madem kendi parasıyla aldıysa benim dediyse ben olsam bırak böyle derdine düşmeye daha sahip çıkmam öyle şeymi olur sana takılıyo ben kendi paramla aldım

Ne kadarlık evlisiniz canım? Bence o bilezikleri unut artık eşinle aranı bozma napıyosa yapsın

Sakın ama sakın bileziklerini verme. Düğünde takılan bilezikler geline aittir. Yazılı olmasa bile kural böyledir. Eşin almış olabilir, kayınpederin almış olabilir ama onlar senin hakkın. Eşine cevabını verseydin. Ne demek kaynın evlenecek bilezikler güme gidebilir??? Bileziklerini al ve bankada kasaya koy. Sigortalı değiller ama en güvenilir yerde orası. Kendi paralarını sakladıkları yerde saklıyorlar. Evden çalınma ihtimalini, emanette duran kişinin bir daha vermeme ihtimalini, hesaba yatırınca eşinin o parayı harcama ihtimalini düşün birde. Birde bankaya koyarsan ve banka soyulursa, bu ihtimali düşün. Hangisi en mantıklı geliyorsa onu yap. İçine bir kuşku düştüyse, bileziklerine sahip çık biran önce.

Düğünde takılan herşey size ait.
Kendi parasıylada alsa bu değişmez.
Banka kasası en emin yerdir,ama eşinin niyeti başka anlaşılan.
Bilezik için yaygara yapan, yok benim param diyen adama da güvenme zaten.
Sonuç olarak o bileziklerden sana hayır yok , belki ortada bilezik bile yok.

eşin zaten son sözü söylemiş, onlar senin değil benim kendi paramla aldım demiş
bence bu laftan sonra boşver hiç düşünme

alsam alabilirim koyacak yer s1k1nt1m olmasa hic de bisey yapamaz .benim düşünmem gereken bir cocugum var artik.dünya hali hiç belli olmaz erkeğe güvenmek çok büyük aptallık oluyor.çok aptalmisim basta vermeyecektim aman kötülük olmasin bisey olmaz diye düşündüm ama cok huzursuzum .2 yillik evliyim.

eşin bence o bilezikleri emanet ettiginiz kişiden
senden habersiz alacak ve bişeyler yapacak gör bak

Eşiniz ile ilişkiniz nasıl,kendinize ait bir kazancınız varmı bilmiyorum ama arkadaşlara katılıyorum eşinizin benim diye sahiplendiği bilezikleri unutun.Tabi bunu söylemek bize kolay ama sanırım siz onlara bir umut bağlamış gelecek hayali kurmuşsunuz.Eğer vazgeçmeye niyetiniz yoksa ve habersizce harcanmalarını istemiyorsanız alın emanetçinizden uygun bir yolla kendi adınıza altın hesabı yapın.Tabi bu tamamen yazdıklarınıza istineden olan fikrim ve ben bunları yazarken içinde bulunduğunuz durumu tüm şartları ile bilmiyorum.Bunun dışında bu durumu yaşayan ben olsaydım her halükarda evliliğimi bilezik için zora sokmayacak bir yol bulmaya çalışırdım.Yinede öyle boşverin eğer benim diyorsa onun olsun.Allah daha ne kapılar açar şer görünenin ardındada vardır bir hayır.Kendinizi üzüp yıpratmayın.

2 senedir altınlarınız o emanetçi tanıdıkta mı yani hatayı baştan yapmışsınız izin vererek keşke müsade etmeseydiniz.

Eşin neden bu kadar sert tepki gösterdi acaba belkide altınlarınız çoktan bozdurulup harcandı ve bunu size söylemediler siz altınlarınızı sorunca eşinizde konuyu geçiştirmek için size karşı tepki göstermiş olabilir.Şahşi düşüncem ortada bilezik falan yok diyor.İnşallah yanılıyorumdur gece gece.
:25::25::25::25:

slm canm valla bu devirde bırak eli insan babasına güvenip vermez okadar takıyı birincisi o kişininde ne niyeti oldugunu bilemezsin ikinciside eşinin niyeti nedirki o insana vermiş en güvenilir yer banka cnm eşini tatlı dilinle ikna etmeye calış yarın için cok gec olabilir. birde eşinin o şekilde bunların parasını ben verdim demeside cok yanlış onlar senin hakkın bence.

Ne ilginç insanlar var ya:47:Bana sormadan bir çeyrek bile bozamaz kullanamaz kimseye emanet edemez ne demek bilezikler benim ben aldım:47: Bu adamları mumla mı arıyoruz ya

Bankadan saglam emanetci de ilk defa duydum. Emanetcinin bankadan saglam guvenlik sistemleri mi varmis, o calindi dese ne olacak? Is sigortaya kalsin, kendiniz de cok istiyorsaniz prim odemeyi sigorta yaptirabilirsiniz. Emanetcide sigortali mi? Allah gecinden versin ama adam olse mirascilari da onun gibi saglam miymis? Oyle birsey olsa hic bir hakkiniz yok da o bakimdan yani..
Ben de arkadaslara katiliyorum, takilan taki size aittir. Esiniz neden almis madem onca altini? Kendine takmak icin mi? Oyle yapsa imis o zaman..:53:

Bence bastan belli emanetci diye biri yoktu ortada. Altinlar coktan güme gitmis olabilir. Emanetciyi sizde taniyormusunuz? Laf arasinda bir sorun altinlarinizi madem. Bu arada benim esimde bana aynisini demisti - " o altinlari ben sana almistim kendi paramla"....

Banka kasaları neden güvenli olmasın ki?
Alın altınlarınızı banka kasasına koyun, emanet ettiğiniz insanın evinden çalınmayacağı garantisi var mı?

alsam alabilirim koyacak yer s1k1nt1m olmasa hic de bisey yapamaz .benim düşünmem gereken bir cocugum var artik.dünya hali hiç belli olmaz erkeğe güvenmek çok büyük aptallık oluyor.çok aptalmisim basta vermeyecektim aman kötülük olmasin bisey olmaz diye düşündüm ama cok huzursuzum .2 yillik evliyim.

bozdur bankaya hesap aç en garanti nasılsa takmıyorsun anlaşılan vede zaten ev vs yatırım için ilerdede bozduracaksın ,ama sorun eşinin tutumu benim paramla alındı hiç göz koyma der gibi bir havası var çıtır çıkabilir ,ayrıca anlaşıp ortak hesapta açabilirsiniz ,sevgiler.

sakınılan göze çöp batar arkadaşım. o altınlar senin nasibin değilse zaten elinden ucup gider. eşindede bir odunluk sezdim hani :47:

eşinin onlar senin değil kendi paramla aldım demesi biraz tuhaf olmuş yani 2nizindir onlar. bir mal edinmek için,zor zamanlar için.
banka kasalarının neden güvenli olmadığını düşünüyorsun ki herkes genelde öyle yapıyor boş kasa bulabilmesi büyük dert asıl onlarda

Benim kafama takilan bir nokta var.
2 senedir evlisiniz.
Siz bu 2 sene icinde o bilezikleri hic gördünüz mü?
Eger görmediyseniz, zaten bilezik falan olmayabilir artik.
Yok gördüyseniz, en kisa zamanda alin ve banka kasasi yada altin hesabina yatirin.

Birde;
Esinizin " ben kendi paramla aldim onlari" demesi cok itici ve düsük bir tavir.
Ben olsam alemi cihan olsa dönüp benim bileziklerim demezdim ama siz alin bileziklerinizi tabi hala bilezikleriniz varsa.

Son düzenleme:
cnm bence malesef bilezik falan yok onlar çoktan harcandı belkide kaynın düğün hazırlıklarında ...eşin zaten bunu sana soru çıkarma diye benim onlar diyerek anlatmaya çalışmış tabi bu kötü ihtimal ,birde şöyle bakalım farz et ki güvendiğin kişinin evine hırsız girdi adam size napayım benden aldılar canımımı alcaksınız ödeyemiyorum dedi o zaman nolcak bence banka en güvenlisi tabi bilezikler hala varsa!

Back
X