Bilgi istiyorum.

bayangezenti

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2014
1.709
1.689
333
Bu sefer kararlıyım.

7 aydır korunmasız ilişki yaşıyorum. Ve hiç bir şekilde gebe kalamadım..... 3. ayımda doktora gittim yumurtaların yavaş çalışıyo deyip beni gönderdi. Ne bi ilaç ne bi öneri ne bişey.... Yani ilgilenmedi bile. Belkide başından savdı, yumurtaların yavaş çalışıyo ama sorun değil diyerek…

Herneyse. tabi ben bu 7ay icinde pskolojik olarak tüm agrıları farklı zamanlarda da olsa şiddetli şekilde yaşadım. 27 yaşıma kadar cekmedigim sancıları bu 7ayda cektim. belki gebeliktendir diye....

Ve ben artık bu duruma son vermek istiyorum. Bata 3-4 gün var test yaptım cıkmadı. Olsa kesin cıkardı cünkü yum günümden eminim...

Şimdi İlk yapmam gereken şey, sanırım hormon testi yaptırmam değil mi ? Bunu da adetin 3. günü yapmak gerekiyomuş galiba.. Şimdi ben doktora gidip , gebelik icin gereken testleri yaptırmak istiyorum desem tamam der mi ? Nasıl işliyo bu süreç ?

Buarada ben inofolic,folic asit de kullandım ara ara.. Bi ara incir yedim. Başka bi ay bal çörek otu kürü vs. neyse yaptım... Yani artık detaylı şekilde bi doktora gitme vaktim gelmiş.

once yumurta takibi yaptiriliyo sanirim klomenle deniyolar ayni anda tahlillernide yaptrablrsn stres cok etki ediyo canim her zaman denildigi gibi :) ama ben herseyn bi zamani oldugna inanıyrm artik

Doktordan doktora değişebilir. Mesela benim doktorum mantıklı olan her öneriye açık ve yapıcı yaklaşan biri. Ben bebek istediğim ilk ay gitmeye başladım. Hormon vs tüm testleri en baştan yaptı. Adet düzensizliği vardı bunun için adet düzenleyici etkisi olan folikasit verdi. Bu arada eşim de sperm testi yaptırdı. Adetim 28 günde bir olmaya başladı hala gebe kalamadım. Doktoruma 1 yılı beklemek istemiyorum tüplerimde sorun varsa tedaviye başlarsınız hsg çektircem dedim. O da tamam dedi. Çektirdim hiç bir sorun çıkmadı çok şükür. Aşılama için ne yapmamız gerekiyor başlayalım hemen dedim. Ona pek yanaşmadı 3 ay bekleyelim dedi. Süreci anlatmasını istedim ve sonraki ay aşılama için görüşmek üzere ayrıldık. Ve o ay hamile kaldım. Biraz senin yönlendirme yapman ve ne istediğini açıkça ifade etmen lazım diye düşünüyorum. İnşallah en kısa sürede aratmadan Rabbim nasip etsin

once yumurta takibi yaptiriliyo sanirim klomenle deniyolar ayni anda tahlillernide yaptrablrsn stres cok etki ediyo canim her zaman denildigi gibi :) ama ben herseyn bi zamani oldugna inanıyrm artik

Evet. Stres etkiliyo deniyo ama burda gebe kalanlara bakıyorum hepsi aynı stres heycanı yaşamışlar.. Hemen hepsinde heycanlı bekleyiş olmuş. geçmiş mesajlarını okudugumda görüyorum.. Tamam biraz akışına bırakmak gerekiyo belki ama stres, bebek olmaması icin tek başına etken değil bence... Biz önce tedbirimizi alalım da takdir Allahın.

Beklemiyim artık diyorum. Ne gerekiyosa başlayayım... Tedavi gerektiren bi süreç yaşıcam belkide. O yüzden boşa zaman geçirmiyim ...
Bakalım adet olayım da bi .

Özel doktora mı gitmiştin yoksa devlet mi ? Ben istanbuldayım. Beylikdüzü civarında oturuyorum burda yeniyim.. Hangi doktor nasıl pek bilmiyorum. Sanırım iyi bi araştırma yapmalıyım.

Senin 2. Cocuk muydu? Yanlış hatırlamıyosam

Evet canım 3. Günü git ama imkan varsa farklı bir doktora git mutlaka durumunu anlat hormon testi istedini söyle çıkan sonuca göre duruma bakarsınız artık klomen verir belki yumurtaların tembelse

Özel hastaneye gidiyorum. Devlete hiç gitmedim ama orada pek ilgileneceğini sanmıyorum kalabalık olduğu için. Göztepe de doktorum bana da bir arkadasım tavsiye etti ve onu da o doğurttu geçen Aralık'ta. Benim ilk bebeğim olacak inşallah.

Ben gittiğmde ilk hormon falan bütün testlere baktılar. Sonra alttan muayene ettiler. Bi sıkıntı yok dedi ve gönderdi. Ama arkadşmda da sizdeki gibi yumurtar yavaş çalışıyomus ve bu onda adet düzensizliği yapıyodu. İlaç tedavisindeydi en son. Bu arada kendiniz kontrl olurken eşinizde sperm testi faln yaptırabilir. İşleri hızlandırmak için söylüyorum. Bazen önce kadında yoğunlaşılıyor sonra erkeğn kapısı çalınıyor. Buda zaman kaybı.

Önce vajinal ve karın ultrason ile bakmaları lazım canım.
Benden sana tavsiye adetinin 3. Günü git hormon testi yaptir sağlık ocağına gidersen hemen alırlar kan sonucu ertesi gün çıkar zaten netten bakarsın sonuc ile birlikte kadin doğum doktoruna git bu tahlil sonuclarim de adetliyken alttan ultrason bakmaları gereken durumlar var o yüzden bunu öneriyorum bana adetinin 4.5 Günü gel demisti doktorum. Hem zaman kaybi yaşamazsin bugün git yarin gel gibi.
Daha sonra ne tedavi önerirse gerisi doktora kalmış artık.

Ama tek başına yumurtam az çalışıyor diyip kaderi kendine yıkma.
Esinde gitsin özel bir Labaratuarda sperm testi yaptirsin onun için de 3 gün perhiz şart 4. Günü testi vericeksin hatta kendi doktoruna gittiğinde onunda sonucu olursa elinde tam hazirlikli gitmiş olursun.
Hem sperm testinin ücretide cok pahali bisi diil 40.50 tl devletle uğraşmaktansa perhiz yapip gitsin direk aliyolar teste sonucuda hemen çıkar.

O zaman kaybini yaşayanlardanim boşa geçen 7 ay.
Hep kendimde sorun varmış gibi her ay doktor doktor gezdim ama sorun eşimde çıktı.
Simdiki aklım olsa ilk başta onuda gönderirdim en azından belki simdiye iyileşmişti

Selam canim benim

Önce adetin 3. Günü git tüm degwrlerine baktır

Prolaktin çoğu doktor unutur özellikle hatırlat

Sonra adetin ilk gününden say 21. Gun git bu sefer de protestegon baktiracagim de

Bu değer önemli hormonlar normal güzel cikabilir ama bu değer 5in üstünde çıkması lazım

Yumurtanın catlayip catlamadigi ile ilgili

Sonra hsg var rahim filmi tupler açık mi tıkalı mi onu gösteriyor

Tabii esine de sperm testi

Haydi hayırlı haberle gel

Aynen. Benmde tezcanlılığmla alakalı herlde aynı hafta onu bi doktra gönderdm ben kendm bi doktora. Sıkıntı çıkmadı çok şükür ama önce kadına bakıyolar bakıyolarr sıkıntı çıkmazsa baya Zaman sonra eşe bakıyolar. Çok saçma ama bilmeyince doktorları bekliyoruz.

Bilmediğimden de değilde ikna edemiyosun ki sanki ayıp birşey gibi.
Şimdi çok pismandir eminim ama cenemi tutacam artık üzerine gidip dahada bunaltmak istemiyorum zamana bıraktım Allah büyüktür.

Konu sahibi arkadaşa da tavsiyem asla en sona eşini bırakmasın biraz taşın altına ellerini koysun erkekler.
Emek olmadan yemek olmuyor

Evet ikiside paralel olarak gitseler çok iyi olur. Hem boşuna streste de girmez en azndann. Bazı erkeklerde var dedğnz gibi. Benmkide gitti saolsun ama kimseye söyleme dedi bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…