Bilgi ve tecrübesi olanlar lütfen yardımcı olun

Fleur de lys

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
1.930
3.340
133
Öncelikle merhaba. Kızlar size danışmak istediğim bir konu var şimdi şöyle;teyzemin dayım ve bir aile dostumuzla ortak dükkanları vardı. 5 senenin sonunda işler bozulunca kapatmak zorunda kaldılar. Aile dostumuz olan ortakla alacak verecek konusunda anlaşmaya varılmadı,yalnız öyle yüksek rakamlar değil 500 liralik bir olay. Aradan 6 ay geçince eski ortak teyzemin instagram hesabında bulunan bir fotosunun altına sağda solda gezeceğine paramı ver yazmış. Teyzem 50 yaşında tansiyon hastası üstüne üstlük son yıllarda yaşadığı sıkıntılar yüzünden sakinleştirici ilaçlarla duruyor ve maalesef sinirlenince kendisini asla tutamıyor. Kadın öyle ulu orta yazınca teyzem de kadına msj ve sesli mesaj yoluyla baya saydırmış. Teyzemin çocuğu yok ve eski ortak benim de tanıdığım olunca beni aradı ve teyzen bana küfür etti onu gördüğüm yerde indiricem kendi idam fermanını imzladı gibi laflar kullandı. Ben son derece sakin kalarak herşeye rağmen uzlaştırmaya çalıştım hatta kendisine küfür ettiği için teyzem adına özür bile diledim çünkü olayların büyümesi kimseye fayda etmeyecekti. Zor da olsa ikisini sakinleştirdim ve olay 1 ay önce kapandı. Geçenlerde eski ortağımız teyzemi çarşıda görmüş ve seni hakaretlerin için şikayet edeceğim hepsi duruyor demiş,teyzem istediğini yap dedikten sonra çekip gitmiş kadının yanından. Fakat teyzeme doğal olarak dert oldu ve benimle paylaştı dava açarsa ne yapabilirim diye. Kızlar sizce dava açması durumunda biz de tehdit ettiği için karşı dava açabilir miyiz? Böyle durumda telefon kayıtlarına ulaşmak mümkün olur mu? Birde hakaret davası ne kadar sürer? Sonucu ne olabilir? Biz uzatma taraftarı değiliz fakat olası bir durumda ne yapmlıyız? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Teyze kişisine söyleyin kimse onun sinirini hakaretini çekmek zorunda değil
Yapıyorsa bir hata bedelini ödemek zorunda

Bence arabuluculuk yapılıp ortam bir duzeltinsin..Saçma sapan bir 500 TL için kanlı bıçaklı olmak ne kötü bir durum.
Şikayetçi olsa dahi bir sonuç alabileceğini tahmin etmiyorum üzerinden zaman geçmiş şimdi mi aklına gelmiş dava açmak.
Kemal Sunal in davacı filmi vardı bilirsiniz hah işte öyle gider gelinir..500 lira olur 5000 iki tarafinda burnundan gelir.

Aklı selim bilir bir kişi bulup olayı sonsuza dek kapatmak için adım attirin gerçekten 500 TL lik bir borç varsa da verilsin herkes kapatsın konuyu.

Bence arabuluculuk yapılıp ortam bir duzeltinsin..Saçma sapan bir 500 TL için kanlı bıçaklı olmak ne kötü bir durum.
Şikayetçi olsa dahi bir sonuç alabileceğini tahmin etmiyorum üzerinden zaman geçmiş şimdi mi aklına gelmiş dava açmak.
Kemal Sunal in davacı filmi vardı bilirsiniz hah işte öyle gider gelinir..500 lira olur 5000 iki tarafinda burnundan gelir.

Aklı selim bilir bir kişi bulup olayı sonsuza dek kapatmak için adım attirin gerçekten 500 TL lik bir borç varsa da verilsin herkes kapatsın konuyu.
Dükkan kapatılırken herkese eşit payda bölüştürüldü fakat ortakla aylarca uzlaşmaya varılamadı ve maalesef durum buralara kadar geldi.

Teyzenin hakaretlerini nereden yapmış bu önemli.
Arkadaşımın oğlu internette ki yorumunda kaba bir söz söyledi (küfür değil) ve 2 kez mahkemeye çıktı. Sicili temiz olduğu için ceza almadı.

Bakın bunu kügür hakaret etmeden anlatabildiniz değil mi?
Öncesinde olay zaten sakin bir şekilde çözülmeye çalışıldı. Dükkan kapatılırken herkese eşit pay verildi fakat eski ortakla bir uzlaşmaya varılamadı. Ulu orta paramı ver yazmak yerine derdi varsa arayabilir veya msj atabilirdi fakat burdaki amaç bilerek rezil etmek.

Öncesinde olay zaten sakin bir şekilde çözülmeye çalışıldı. Dükkan kapatılırken herkese eşit pay verildi fakat eski ortakla bir uzlaşmaya varılamadı. Ulu orta paramı ver yazmak yerine derdi varsa arayabilir veya msj atabilirdi fakat burdaki amaç bilerek rezil etmek.
Küfür hakaret edince aklandı mı?
Tahrik olmamak düşünmek lazımda kaçımız yapabilir o tartışılır

Teyzenin hakaretlerini nereden yapmış bu önemli.
Arkadaşımın oğlu internette ki yorumunda kaba bir söz söyledi (küfür değil) ve 2 kez mahkemeye çıktı. Sicili temiz olduğu için ceza almadı.
Whatsapp yoluyla etmiş. Ulu orta yazıp beni rezil etme derdindesin diyerek kopmuş olaylar. Ortağın eşiyle de konuştuk adam uzatmak istemiyorum karımla konuşacağım dedi,beklemedeyiz.

Whatsapp yoluyla etmiş. Ulu orta yazıp beni rezil etme derdindesin diyerek kopmuş olaylar. Ortağın eşiyle de konuştuk adam uzatmak istemiyorum karımla konuşacağım dedi,beklemedeyiz.
İşte kayıtta var o hakaretler. Sizde karşı dava açın yada ortağın eşitle ortak davranıp halledin.

iyide bunca zaman neden çözüm bulmadı iki tarafta.
açın dava ara bulucu tayin edilip sonuca bağlansın.
şehir eşkiyaları gibi o insdan yazıyor diğeri açıp küfür ediyor beriki indircem diyor..
Bu kadar uzatılmasına ben de karşıyım. Hem kadın hem de eşiyle konuştuğumda konu kapandı dediler fakat kadın teyzemi çarşıda görünce dava açacağım sana demiş yine.

İşte kayıtta var o hakaretler. Sizde karşı dava açın yada ortağın eşitle ortak davranıp halledin.
Dava açarsa teyzem de tehdit davası açmak istiyor çünkü kadın beni arayarak baya tehdit etti. Telefon kayıtlarına ulaşmak mümkün olur sanırım.

Bakın bunu küfür hakaret etmeden anlatabildiniz değil mi?
Karşı taraf haketmedigim hâlde sosyal medya gibi herkesin görebileceği bi ortamda beni karalamaya kalkarsa açıkçası ben de kendime hakim olamayabilirim. Belli kadın çirkef. Yaptığı hatanın üstüne karşı taraftan tepki alınca üstüne bir de gördüğüm yerde yerde teyzeni indiricem ne demek asıl? Kendi idam fermanını imzalamışmış. Eşkıya falan mı bu kadın? Dağdan inme..

Karşı taraf haketmedigim hâlde sosyal medya gibi herkesin görebileceği bi ortamda beni karalamaya kalkarsa açıkçası ben de kendime hakim olamayabilirim. Belli kadın çirkef. Yaptığı hatanın üstüne karşı taraftan tepki alınca üstüne bir de gördüğüm yerde yerde teyzeni indiricem ne demek asıl? Kendi idam fermanını imzalamışmış. Eşkıya falan mı bu kadın? Dağdan inme..
Benim de tanıdıklarımla maddi manevi konularda sıkıntılarım oldu. Bana borcu olduğu halde asla kimseye ulu orta paramı ver demedim çünkü biliyorum haklıysam bile haksız duruma düşmüş olurum. Teyzem hakaret ederek haklı asla demiyorum ama böyle şeyler yüzünden bu hale gelmek de doğru değil,ortada isteyerek yapılmış bir tahrik var.Anlayışınız için teşekkür ederim ayrıca.

Dava açacak olan çoktan yani ilk anda gidip açardı. Gitsin açsin. Teyzene de benden selam söyle hakaret etmek yerine rahatlayacaksa beddua etsin hakaret sayılmıyor kanun önünde :)

Back
X