Bebek Beslenmesi bilgili annelr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

skryeufk

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2015
142
49
13
Dr kızıma kendi mayaladığım yoğurttan kızıma yedirebileceğimi söyledi ama bnm kızım bir aylık kızlar dr. Da bişey olmaz ama kndinz mayalamalısınız dedi ha bu arada ben anne sütüne ek mama da veriyorum (sütüm yetersiz)..
Yoğurt yedirmelimiyim yediren oldumu yada bi sıkıntı olurmu dr bu diyeceğim ama anne olmak bu ya acabaaa dio insan

Bir aylık bebek için erken bence sütünüz ve ek mamanız yeterli
Kendiniz mayalasanız bile inek sütü alerji yapar muhtemelen
Süte gecerken bile sulandırarak alıştırılır
1 aylık çocuğa hiç verilmez benim bildiğim
Şimdi onun için en faydalı şey sizin sütünüz bol bol emzirin emzirdikçe çoğalacaktır sütünüz

1 aylik bebege yogurt oneren dr ilk defa duydum. 6 ayliklarda bile kabızlık alerji falan yapabiliyor, ben vermezdim.

acelesi ne imiş

eskiden yokluktan her şey yedirilirmiş ama mama yokmuş

maddi olarak mamaya gücünüz yetiyorsa gerek yok tabi onlar pahalı zorluyorsa doktor yardımcı olmak babında söylemiş olabilir

bir de doktor çocuk doktoru mu aile hekimi mi

arkadaşa kadın doğum uzmanı pirinç maması bile yer bebek bir şey olmaz sütüm yetmiyor diye üzülme demişti ama o daha sütü gelmeden bir iki gün önce doğumdan hemen sonra belki stres yapmasın sütü gelsin diye demiştir

Yuh bir aylık çocuğa yoğurt yedireni hiç duymadım.

Her doktorun her dediği yapılmaz bence. Deneysel bir yöntem izleyen çok tabibimiz var maalesef.

yanlış anlamış olabilir misin? Hiç bir doktor 6 aydan önce ek gıda önermez.
emziriyor musun?

yogurt ek gıdada ılk onerılen besın ve cokda faydal ama sız yınede 4 aylık olmasını bekleyın benım bebegımde hep mama ıle buyudu anne sutu bıle yoktu 4 aylık basladık ek gıdaya onuda 3 aya yayarak <alıstırdık yogurtta ılk verdıklerımızın arasındaydı.

Benim kızımın doktoru 3 aylıkken başlattı.LAkin keçi sütü ve hergün yeni mayalamak koşulu ile.Birde sadece 1 tatlı kaşığı kadar.
1 ay çok erken ama yutma fonksiyonları ve bağırsakları bu duruma elverişli olmayabilir.

gerekli degil ayricada gaz yapar cocuk zaten 4 ay gazlidir hic gerek yok yogurtu 1.ayda oneren doktor ilk defa duyuyorum.. sutum yetersiz diye dusunmeyin 1 aylik bebek ne kadar emebilirki mama verdikce bebeginiz sizi az emer tok cunku emmedikce sut uretme salgilariniz azalir sutunuz git gide kesilir daha cok erken 2 saatte bir emzirin bol bol emzirin sutu en cok su yapar gunde 2-3 lt su tuketin bebek emmiyorsa sagma makinasiyla araliklarla devamli sagin sutunuz dolup tasacak ama dediklerimi mutlaka yapin yapmazsaniz mamaya bagimli obez bi bebek olur anne sutu herseyden tum besinlerden ustun mucize biseydir bu nimetten bebeginizi esirgemeyin.Kanser hadtalarina dahi anne sutundeki bir madde iyilesme sagladigi tartisiliyor.

yok artık 1 aylık bebeğe yoğurt ver diyen bir doktoru ilk defa duyuyorum

banada önermişti kızımın doktoru hatta bir profesörün keşfettiği bir karışım yazmıştı...keçi sütü alarak günlük mayaladım ve verdim hiç sorun yaşamadık...tabii her çocuk farklıdır...kızım 3 yaşında fakat gelişimi 4.5 yaş ilgisi varmı bilemem...

Yedir diyosnz yani ???

cocugu gazdan mahvedersiniz sakin yedirmeyin..normal insanda gaz yapiyor yogurt..
ben 8-9. ay civari corbalarda filan kullanmaya basladim yogurdu..1 yasinda artik baya baya yiyordu yogurt..

Senin yanlış anladığını düşünmek istiyorum. Daha sonrası için söylemiş Olmasın?

Sutunuz neye gore yetmiyor? Ya da kime gore? Bebegin aglamasindan yetmedigini dusunuyorsaniz yanlis dusunuyorsunuz. Cunku bebekler Allahin verdigi bir hikmetle aglayip surekli meme isterler ki emdikce annelerinin sütü artsin. Ac olduklarindan degil yani.
Yogurt falan da vermeyin boyle sey mi olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…