• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisayarda casus programı

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
Kızlar bilgisayarımda casus programı varsa bunu nasıl öğrenebilirim ve silebilirim yardımcı olur musunuz ? şüphelerim var da...

Casus program derken? Virüsten bahsediyorsun sanırım.. İyi bir pc antivirüs programıyla gereksiz yazılımları,casus programları ve virüsleri vb öğrenebilir ve silebilirsin...

Genelde görev yöneticisinde bu tarz keyloggerlar gözükmez, ama ben sana birden fazla yol ile yapman gerekenleri anlatayım;

1. Yöntem (Tespit)
Başlat/Çalıştır sonra çıkan yere cmd yaz. Sonra msdos pencerisi açılacak (siyah). Ardından komut satırına
netstat -an | find ":25"
yaz. Bunu yazdıktan sonra komut satırının altında boşluk olur yada yeni komut satırına geçer ise keylogger yok demektir.

2. Yöntem (Tespit ve Kladırma)
C:/Windows/System32 klasörüne gir, SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan maalesef keylogger yemişsin, format atman yararına. Yok uğraşamam format ile dersen; bilgisayarı güvenli kipte çalıştır, ardından regedite (Başlat/çalıştır/regedit) gir. Sonra HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarının altında bulunan SystemDll32 adındaki anahtarı kaldır/sil ve bilgisayarı yeniden başlat.

3. Yöntem (Tespit )
Görev Yöneticisine (Ctrl + Alt + Delete) gir. İşlemler sekmesine geç, Services.exe karşısında SYSTEM yerine Admin vs. başka şey yazıyor yada yok ise keylogger yemişsindir.

Görev yöneticisinde işlemlerin hangi programa ait olduğu ve ne işe yaradığını öğrenmek için Process explorer yani türkçe meali "Gelişmiş görev yöneticisi" olan programı kullanmanı tavsiye ediyorum. Linki göndermek istemiyorum "virüslüdür şimdi bu" deyip indirmeyeceğin için.

4. Yöntem (Tespit ve Kaldırma)
Örneğin; svchost.exe yerine scvhost.exe yazıyorsa keylogger var demektir. Yani harflere dikkat et. Bu da C:\WINDOWS klasöründe bulunur. Bunu sil.

5. Yöntem (Tespit )

Cmd ye girdiğimiz gibi aynı şekilde msconfig e gir. (Başlat - Çalıştır - msconfig ) Sistem Yapılandırma Yardımcı Programını açılacak. Başlangıç sekmesine gir. Burası bilgisayarın ilk açıldığında çalışan programları gösterir. Şüphelendiğin program var ise sol taraflarında ki tikleri kaldır yani pasif yap.

alıntıdır

yani casus programından kastım biri yükler ve ne yaptığınızı an be an izler ya onlardan.

bu arada bilgisayarım windows8 netten de baktım bayagı ama yapamadım bi türlü

o zaman formatlamayı biliyorsan formatla için rahat etsin

format atmayı bilmiyorum :(

şimdi ben şöyle açıklamak istiyorum bilgisayarı yeni aldığımda abim aldı microsoft yüklemek için ben ekranı görmiyim diye sürekli bi gerginlik halindeydi ben de şüphelendim. en fazla yarım saat kalmıştır elinde ne yaptığını göremedim tam klasörlerimi de karıştırmış olabilir kendisi ban karşı çok şeytan olduğu için böyle bir şey yapmasından şüphelendim. o süre içinde microsoft u kurarken onu da yüklemiş olabilir mi yani teknik olarak mümkün mü?

ewt mumkun eger pcden cok ıyı anlıyosa yapabılır bence sen bı bıl prog. götür ve format attır... o zaten ne olup olmadığını sana söler canım takma kafana

format atmayı bilmiyorum :(

şimdi ben şöyle açıklamak istiyorum bilgisayarı yeni aldığımda abim aldı microsoft yüklemek için ben ekranı görmiyim diye sürekli bi gerginlik halindeydi ben de şüphelendim. en fazla yarım saat kalmıştır elinde ne yaptığını göremedim tam klasörlerimi de karıştırmış olabilir kendisi ban karşı çok şeytan olduğu için böyle bir şey yapmasından şüphelendim. o süre içinde microsoft u kurarken onu da yüklemiş olabilir mi yani teknik olarak mümkün mü?

abin seni izlemek icin neden casus program yüklesin ki

canım eğer abin dediğin gibi bu casus programı yüklediyse, şuan bu yazdıklarını da görecek demektir...
casus programda herşey saniye saniye kaydolur...
bunu da düşün..çünkü bunları okuyunca sana gard alabilir..

evet farkındayım görüyordur yüklediyse gard lacaksa da alsın umrumda değil benim acilen format attırmam lazım içimde şüphe kalmasın. cevaplar için teşekkürler

Arkadaşların dedigi gibi format atın yada format attırın eger böyle bir program varsa silinir aslında format atmak zor degildir format cd alıp kendi formatınızı atabilirsiniz.:34:

Bu yöntemide bir dene istersen...Görev Yöneticisine (Ctrl + Alt + Delete) gir. İşlemler sekmesine geç, Services.exe karşısında SYSTEM yerine Admin vs. başka şey yazıyor yada yok ise keylogger yemişsindir.

benim bir tanıdığın abisi pc ye 2 sn de 1 ekran görüntüsü kaydeden program yüklemiş. sonrada sevgilisiyle cam açmış. tabi bütün görüntüler var. iğrenç. açan iğrenç o programı yükleyen daha da iğrenç.....

cevaplar için çok sağ olun. annemden babamdan sakladığım bi şeyim yok o sadece beni huzursuz etmek özelimi karıştırmak için he şeyi yapar o yüzden şüphelendim.

Back
X