Bilgisayarıma ve telefonuma giren eski flört, kurtulamıyorum

Francoisehardy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2025
27
1
1
31
Herkese merhaba,
Belki aramızda avukat arkadaşlarımız da vardır ve kadın dayanışması içinde bana yardım edebilir diye buraya üye oldum.
Eski arkadaşım/ flörtüm uzun bir süredir hem bilgisayarıma hem de iki telefonuma da girmiş durumda. Özel hayatıma uzun bir süredir tecavüz ediliyor (en az 4 yıldır) ve ben bu durumdan kurtulamıyorum. (Muhtemelen buraya yazdığım her şeyi de okuyor/ okuyacak o yüzden fazla açık olamıyorum.) Cihaz değiştirmek ya da format attırmak gibi çözümlerle kurtulabileceğimi sanmıyorum çünkü bu onun uzmanlık alanı. Açıkçası bana kafayı taktığını düşünüyorum zaten öncesinde de sağlıksız, toksik bir iletişimimiz vardı. Daha önce bu konuda onunla yüzleşip tehdit etmiştim, zaten inkar da etmedi. Ama belli ki beni ciddiye almıyor.
Bu konuda ceza almasını istiyorum. Fakat sorun şu ki yurt dışında araştırma görevlisi. Bilgisayarımı incelenmesi için nereye verip hangi adımları izlemeliyim? Ve avukat tutup gerçekten ceza almasını sağlayabilir miyim? Aslında dayım avukat ama kimseye anlatamıyorum çünkü utanç verici bir durum. Onun utanması gerekirken ben utanıyorum! Ayrıca olaylar çok farklı noktalara gidebilir. Ailemin haberi olmadan halletmem gerekiyor.
Psikolojik şiddetin çok farklı bir boyutunu yaşıyorum.

Sosyal medya hesaplarından bakarak girdiğin ip adresini mi buluyor acaba. Ben olsam tüm cihazlarımı formatlayıp satar yerine başka cihazlar alır, numaramı değiştirir ve sosyal medyada da adım yazmayan fotoğrafım olmayan bir hesap açardım. O hesapta da arkadaşlarımı ve ailemi takip etmezdim. Numaramı da ortak arkadaş varsa onlara vermezdim. Baktım hala beni buluyor bana ulaşabiliyor bir şekilde yine izliyor e o zaman avukata ulaşırdım yani diken üstünde yaşamaktansa azar işitip bu durumdan kurtulmayı tercih ederdim. Bunları yazarken biri telefon hareketlerimi inceliyor diye empati yapayım dedim tedirgin oldum yani böyle yaşanmaz ki

Aynı durum bir arkadaşımın da başına gelmişti, bu sandığımızdan da sık yaşanan durum ve ben kendi yaşadıklarımdan habersiz "ne kadar korkunç!" diye düşünüp empati yaparken bile ürpermiştim sizin gibi. Telefon ön kameramda bant var, bilgisayarımda da öyle. "black mirror" dizisinin içindeyim sanki. Üstelik bu bilgisayar ortak kullanılan bir bilgisayar yani sadece benim özel alanım da değil.
Bu tarz şeylerin yapılması da sandığımızdan daha kolay bir şey ne yazık ki içine girdiğimden beri öğrenmiş oldum maalesef.
bilgisayara format + yeni bir tel düşünüyorum ama bilgisayarı şu an değiştiremem.
Ayrıca yaptığı şey hiç sağlıklı gelmediği için kafayı kırdığını da düşünüyorum bir yandan, yani takıntılı, yine ulaşabilir. Akademik olarak çok başarılı biri nasıl böyle bir suç unsuru teşkil eden bir şeyi alenen yapar anlamıyorum. Asla şikayet etmeyeceğimi düşünmesi (11 yıldır birbirimizi tanıyoruz, eski arkadaşım) ve yurt dışında yaşaması onu cesaretlendiriyor bence.
Ben formatla ve cihaz değiştirmekle kurtulabilecekmişim gibi hissetmiyorum. Bir de yaptıklarının bir bedeli olmalı. Onu rezil etmek istiyorum.

Yurt dışından birini yargılatmanız zor gibi.
Siz yinede bilişim suçlarını araştırın ama aileden gizleme gibi dertleriniz olacaksa çevrenizde bilen biri bulup cihazlarınızı kontrol ettirseniz daha faydalı gibi.
Ayrıca fiziksel erişimi olmadan telefonunuza ulaşması uzmanlık değil sizin oltalanmanız ile olur.

Bu arada sosyal medyada da alenen herkese açık ve onun bildiği bir blog hesabım var. Yani bu kişi yüzünden o hesabı da mı yok etmek zorundayım! ben kendimi gizlemek istemiyorum, o ceza alıp yaptığı davranışı bırakmalı.

evet ben çok safım bu konularda %100 oltalanmışımdır.
Yurt dışında yaşıyor ama ömür boyu değil. Gelmeyi istiyordu zaten. Elbet gelecek.

Niye bu kişi yüzünden siz ceremesini çekeceksiniz, yok mu komşunun oğlu falan bilen biriyle oturun hepsini düzenleyin.

zaten format attırıp cihaz değişikliği yapacağım, sorun onun çok takıntılı olması gerçekten hasta olduğunu düşünüyorum, yine yapar. yani uzmanlık alanı derken ciddiydim- bilgisayar mühendisliğinden mezun ve şu an akademisyen , ama ben de oltalanmaya çok yatkınım o ayrı.

Ben sadece şikayet etmek istiyorum ama benim bir görüntümü vs yaymadığı için acaba bu ciddi bir suç teşkil eder mi? Yani sadece sapıkça kendisi izliyor, yayma yok. Ama kurtulamıyorum. Bu da psikolojik şiddetin bir çeşidi değil mi? İlgili yerlere başvursam beni ciddiye alırlar mı yoksa yayma, tehdit ya da dolandırılma olmadığı için umursamaz mı davranırlar?

Ne kadar ciddi olduğunuz önemli değil, siz oltalanmadıkça öyle filmlerdeki gibi uzaktan bağlanma yapamaz.
Bilgisayarınıza format attırın, telefonunuzu da değiştirin, bundan sonra da gelen maillere yüklediğiniz şeylere dikkat edin yeterli.

Sizin görüntülerinizi aldığına ya da takip ettiğine dair deliliniz var mı?

Takip ettiğini biliyorum, hatta dediğim gibi yüzleştim ve inkar da etmedi. Zaten gizliden gizliye de yapmıyor, uzun bir süre anlamam için ekstra bir çaba sarf etti! çünkü ben o kadar salak bir insanım ki flört ettiğimiz dönemde aramızda bir telepati var herhalde falan diye düşünüyordum bazı şeyleri. Resmen anlayayım diye özellikle uğraştı yoksa benim yıllarca ruhum duymazdı. Bundan resmen zevk alıyor. Kendini bu şekilde güçlü hissediyor sanırım. Aşağılık kompleksi olan gizli bir narsist.
En son buraya yazmama neden olan son şey, resimlere kaydettiğim bir görselin bilgisayarı uyku modundan çıkarınca çat diye karşıma çıkması. Alenen bir görsel değil ikimiz için de manası olan bir şeydi. Ben açmadım onu.

Ama delilim yok işte. Sadece biliyorum onu demek istemiştim. Delil elde etmek için bilgisayarımı uzman birinin incelemesi gerekmiyor mu? ceza alacağını bilsem parası da umrumda değil her şeyi yapmaya hazırım şu an

Yurtdışında böyle şeylerin eminki daha hızlı cezası veriliyor, bence onun olduğunu kanıtlayın ve çalıştığı yere mail gönderin. Bilgisayarı ve telefonu sıfırlayın, telefon numaranızı değiştirin. Aile yapınız nasıl bilmiyorum ama sizin ayıbınız olan bir şey yok. Dayınıza güveniyorsanız konuyu açın direkt.

Şu an bilerek telefonu ve bilgisayarı formatlamıyorum. Kanıtlamak için ne yapmam gerekiyor, tam olarak izlemem gereken yol nedir onu araştırıyorum, yoksa ispat edemem. Aile yapım anlayışlı ama dayım çok sinirli biri. Ciddi sorun çıkar bana karşı değil de çok büyük gerginlik olur.

Cihaz değiştirmen engellemiyosa evdeki wifiyi değiştirin o wifiye bağlanan herkesin cihazına girebilir tek siz değil sonra cihazları komple değiştirin ceza alır mı bilemiyorum

Peki burayı da okuma ihtimali varsa neden konu açtınız ki? Bulduğunuz tüm çözüm yollarını görecek ve önlem alacak? Yani yardım istemeniz çok doğru ama neden bunu onun bulma ihtimali olacak şekilde yaptınız. Böyle düşündüğünüze gore ya telefonunuzdan ya da bilgisayarinizdan açtınız konuyu. Bu büyük bir risk bence. Konuyu başka birinin telefonundan tamamen yeni açılmış mail hesaplarıyla siteye kaydolarak açmanız daha mantıklı olurdu sanki

O bana fütursuzca her şeyi göstererek ve alenen yapıyor zaten, ben de artık eski arkadaşlığımızın bile bir hatırı kalmadığını ve gerçekten gözümü kararttığımı görsün istiyorum. Önlem alacak dediğiniz şey ne olabilir ki o kadar yüzsüz, arsız bir insan ki o. Elime net bir kanıt geçsin zaten sosyal medya hesaplarımda dahi rezil etmek istiyorum onu. Ama önce bir şikayet dilekçem falan olmalı.

Bilişim, siber suclari uzmani bir avukatla görüşün. İnternette aratirsaniz ne tür suçlara baktiklari, hangi suclarin ceza kapsamina girdigini de yazmışlar.
Ve ayrıca bu tür konuları ailenizden saklamayin, aile desteginin olmadığını bildikleri icin daha çok üstünüze gelirler.
En azindan avukat dayiniza danisin, olayi yumusatmadan anlatin. Bunda utanılacak bir durum yok. Bu zamana kadar beklemeniz hata.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…