- 6 Haziran 2025
- 27
- 1
- 1
- 31
- Konu Sahibi Francoisehardy
-
Yurtdışında böyle şeylerin eminki daha hızlı cezası veriliyor, bence onun olduğunu kanıtlayın ve çalıştığı yere mail gönderin. Bilgisayarı ve telefonu sıfırlayın, telefon numaranızı değiştirin. Aile yapınız nasıl bilmiyorum ama sizin ayıbınız olan bir şey yok. Dayınıza güveniyorsanız konuyu açın direkt.Aynı durum bir arkadaşımın da başına gelmişti, bu sandığımızdan da sık yaşanan durum ve ben kendi yaşadıklarımdan habersiz "ne kadar korkunç!" diye düşünüp empati yaparken bile ürpermiştim sizin gibi. Telefon ön kameramda bant var, bilgisayarımda da öyle. "black mirror" dizisinin içindeyim sanki. Üstelik bu bilgisayar ortak kullanılan bir bilgisayar yani sadece benim özel alanım da değil.
Bu tarz şeylerin yapılması da sandığımızdan daha kolay bir şey ne yazık kiiçine girdiğimden beri öğrenmiş oldum maalesef.
bilgisayara format + yeni bir tel düşünüyorum ama bilgisayarı şu an değiştiremem.
Ayrıca yaptığı şey hiç sağlıklı gelmediği için kafayı kırdığını da düşünüyorum bir yandan, yani takıntılı, yine ulaşabilir. Akademik olarak çok başarılı biri nasıl böyle bir suç unsuru teşkil eden bir şeyi alenen yapar anlamıyorum. Asla şikayet etmeyeceğimi düşünmesi (11 yıldır birbirimizi tanıyoruz, eski arkadaşım) ve yurt dışında yaşaması onu cesaretlendiriyor bence.
Ben formatla ve cihaz değiştirmekle kurtulabilecekmişim gibi hissetmiyorum. Bir de yaptıklarının bir bedeli olmalı. Onu rezil etmek istiyorum.
Cihaz değiştirmen engellemiyosa evdeki wifiyi değiştirin o wifiye bağlanan herkesin cihazına girebilir tek siz değil sonra cihazları komple değiştirin ceza alır mı bilemiyorumHerkese merhaba,
Belki aramızda avukat arkadaşlarımız da vardır ve kadın dayanışması içinde bana yardım edebilir diye buraya üye oldum.
Eski arkadaşım/ flörtüm uzun bir süredir hem bilgisayarıma hem de iki telefonuma da girmiş durumda. Özel hayatıma uzun bir süredir tecavüz ediliyor (en az 4 yıldır) ve ben bu durumdan kurtulamıyorum. (Muhtemelen buraya yazdığım her şeyi de okuyor/ okuyacak o yüzden fazla açık olamıyorum.) Cihaz değiştirmek ya da format attırmak gibi çözümlerle kurtulabileceğimi sanmıyorum çünkü bu onun uzmanlık alanı. Açıkçası bana kafayı taktığını düşünüyorum zaten öncesinde de sağlıksız, toksik bir iletişimimiz vardı. Daha önce bu konuda onunla yüzleşip tehdit etmiştim, zaten inkar da etmedi. Ama belli ki beni ciddiye almıyor.
Bu konuda ceza almasını istiyorum. Fakat sorun şu ki yurt dışında araştırma görevlisi. Bilgisayarımı incelenmesi için nereye verip hangi adımları izlemeliyim? Ve avukat tutup gerçekten ceza almasını sağlayabilir miyim? Aslında dayım avukat ama kimseye anlatamıyorum çünkü utanç verici bir durum. Onun utanması gerekirken ben utanıyorum! Ayrıca olaylar çok farklı noktalara gidebilir. Ailemin haberi olmadan halletmem gerekiyor.
Psikolojik şiddetin çok farklı bir boyutunu yaşıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?