cogunlukla yurt disi hesaplariyla transfer yapiliyor, birkac aracili islem yani eger hesabinizdan milyon dolarlar gitmediyse o kadar parayi almak icin actiginiz davaya, mahkeme masrafina degmiyor.
Dolandiricilari da cesaretlendiren bu sekilde olmasi herkesten tirtikladiklari 3er 5er miktarla kimse geri almaya ugrasmak istemiyor. Ayrica bankalarda dogrulama kodu vs. seklinde kullaniciya "guvenlik" sorumlulugunu yukluyor ki onlarda isin tazmin kismiyla ugrasmak istemiyor.
Uyanik olun hatta geri arama dahi yapmayin, onlarin sizi aradiklari numaralar da cogunlukla yurt disindan aktarilmis bilgisayar uzeri yapilan aramalar. Siz aradiginizda faturaliysa hattiniz dehset faturalar ödersiniz.
edit: konunun basinda sizden sifre vs istenmedigini belirtmissiniz belki baska birileri de okur diye not dusmek istiyorum.
bu sekilde aramalarin amaci, oradaki verilerin dogrulugunu teyitlemek, mesela sizin tc numaraniz ellerinde, banka bilgileriniz, diger iletisim bilgileriniz de bunlar gercek kisiye ait veriler oldugu icin oldukca degerli. bircok gercek kisinin bu verilerinin kimi sirketlerde maddi karsiligi var.
Kimi bunlarla sizin adiniza sirket kurar, kimi bu gercek kisi verileriyle reklam faaliyeti yurutur. size o bilgilerin dogrulugu sonrasinda belki farkinda olmadan bir soru yonelttiler ve siz farkinda olmadan onu da paylasmis olabilirsiniz, cunku cogunlukla telefon basindaki kisi daliyor ya da kolay manipule edilir hale geliyor, uyanik olup kapatin ben kendim iletisime gecerim bankamla demek gerekir.