Bilgisi Olan Bayanlar Lütfen Yardımcı Olun Bana ...

Serdan

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2013
2
0
6
35
İzmir
Merhabalar bBen Serdan 28 Yaşındayım Hemen Hemen 1 - 1,5 Yılı Aşkındır Eşimle Çocuk Sahibi Olmayı İstiyoruz.. Eşimi Zar Zor İkna Ettirip Spermiyogram Testi Yaptırdık.. Ve İlk Çıkan Sonuçlar Şöyle..

Hacim : 0.5cc Renk : Kirlibeyaz
Görünüm : Opelesan Koku : Özel
Viskozite : Normal Direkt Mikroskopi : Her Sahada 9-10 Yuvarlak Hücre Görüldü

Hareket 1 Saat : İleri-Hızlı Hareket : %5
İleri-Yavaş Hareket : %60
Yerinde Titreşen : %30
Hareketsiz : %5 Sperm Sayısı : 225milyoncc

Ve İkinci Test Sonucu :

Hacim : 1ml Renk : sarımsı
Görünüm : Normal Koku : özel
Viskozite : Normal Direkt Mikroskopi : Büyük Aglütinasyon Kümeleri Görüldü Tam Olarak Emin Değil (Antisperm Antikor) Test Deneyebilirsiniz Denildi..

Hareket 1 Saat : Total Molilite : %55
Hızlı-İleri Hareketli : %40
Yavaş-İleri Hareketli : %15
Yerinde Titreşimli : %0
Hareketsiz :%45 Sperm Sayısı :230milyon/ml

Arkadaşlar Lütfen Bana Yardımcı Olun Ben Henüz Test Yaptırmadım Bikeresinde Hamile Kaldım Ve Düşüğüm Oldu Acaba Sorun Bendemi Yoksa Eşimdemi Tahlil Sonuçları Hakkında Bilgisi Olan Bayanlar Var İse Lütfen Yardımcı Olun Bende Anne Olmak İstiyorum

canım aglütinasyon spermlerin kümeler halinde durup ilerlemeden kaldıkları yerde hareket etmeleri yanı hızı etkileyen yumurtaya ulaşmasını etkileyen bir durum benim eşimdede aynı sorun çıktı üroloji doktoruna ve kadın doğum doktoruna yorumlatıp ne gerekiyor diye öğreneceğiz bence sen o istenen testi de yaptır sonuca çabuk ulaş.

canım aglütinasyon spermlerin kümeler halinde durup ilerlemeden kaldıkları yerde hareket etmeleri yanı hızı etkileyen yumurtaya ulaşmasını etkileyen bir durum benim eşimdede aynı sorun çıktı üroloji doktoruna ve kadın doğum doktoruna yorumlatıp ne gerekiyor diye öğreneceğiz bence sen o istenen testi de yaptır sonuca çabuk ulaş.

Ayrıca eşinde aglütinasyon çıktığı için gebelik oluşsa bile düşükle sonuçlanırmış.

aglütinasyon kümeleri görüldü denildi ama tam olarak emin olamadıklarını söylediler prostat ve herhangi bir enfeksiyon geçirdimi diye soruldu fakat eşimde bunların hiçbirisi olmadı yani hiçbir hastalık ve enfeksiyon kapmadı.. peki bu test nasıl ve nerede yapılıyor

sperm testinde 3 onemli konu var ;

1) sperm sayisi
2) hareketlilik
3) kruger (yani morfoloji)

siz sadece hareketlilik uzerinden yorum yapiyorsunuz ki bu da aslinda gayet mantikli. hareketlilik onemlidir, ancak bu hareketlilik degerleriyle bir sorun var diyemeyiz kesin olarak, sadece zamanini yavaslatabilir gebe kalinmanin. yani eger siz hemen cocouk istiyorsaniz ; evet hemen 1 ay icinde de olabilir, 5 ay icinde de.

bir de size tavsiyem, kafanizdan bunun stresini cikartin. ozaman cok daha kolay olur , sadece erkek icin demiyorum kadin da cok rahat mutlu olmali.

beslenmeye de dikkat edin, olabildigince dogal seylerden olmasina dikkat edin, az yiyin, ve temiz havada spor yapin. yuzme en iyisi tabi imkan varsa. beslenirken corbaya agirlik versin esiniz, bol baharatli (aci baharatlardan ziyade diger hepsi )

Allah tum bebek isteyenlere versin, AMIN.

Son düzenleme:
bir de bu testi her yerde yaptiramazsiniz biliyorsunuz,
hem testi yapan ve yorumlayacak olan saglik personelinin cok onemi var, hemde teknik olarak cihaz ve olcum aletlerinin yeterlilik ve kalitesinin onemi var.

buna da dikkat edin.

Back
X