bilgisi olan bayanlar

Eşim ve kardeşim vardı doğumda yanımda. Epidural sezeryandı ama benim. Gerçi normal olsada farketmezdi,eşim benden meraklıydı doğuma girmek için..
iyi ki yanımdaydılar,yoksa heyecan yapardım. Hem bebek giderken yanında gönderdim kardeşimi( yolda bişey fln olur diye ) :) eşimde hep söyler çok güzeldi kızımın ilk çıkış anını gördüm diye. Güzel bi anı işte bizim için :)
Ya merakımdan soruyorum, tam olarak ne görüyorlar refakat edenler? Ben normal doğuma hayatta bakamam da, sizin o kesiği de görüyorlar mı mesela? kesilirken, bebek alınırken?

Devlette ve orta direk özel hastanelerde kimseyle uğraşamaz ve içeriye de almazlar ancak lüks özellerde girer yanında birileri... Benim doğumum erken doğum olmuştu ve acilen sevkli araştırma hastanesine gitmiştik. Kimseyi almaları da mümkün değil zaten o kadar büyük ve kompleks bir alan ki kimse kimseyi koruyamaz da o anda... Upuzun bir koridorda bir sürü doğumhane yan yana dizili yabancı biri olsa gider başkasının doğumunu bile izler yani... Neyse ki öyle bir uygulama yoktu.

Böyle bir şansım olsaydı sanırım eşim gelirse gelsin derdim yoksa başka birini araya sokmaya gerek yok bana göre.

büyük ihtimalle özelde yapıcam eşim öyle istiyor güzel ilgilenirler diye o yüzden yanıma birisi girsin istemiştim şimdi kafamda karıştı

Ya merakımdan soruyorum, tam olarak ne görüyorlar refakat edenler? Ben normal doğuma hayatta bakamam da, sizin o kesiği de görüyorlar mı mesela? kesilirken, bebek alınırken?
Kesilen yere dair bişey görmüyorlar. Önümde paravan gibi bişey vardı zaten. Eşinde başucunda oturması isteniyor. Kardeşim hemşire olduğu için ayaktaydı gördü o kesiği. Çıkış anında eşim fotoğraf çekmek için ayağa kalktı hafiften bişeyler gördüm gibi diyor :) normal şartlar altında giren hiçbişey görmüyor,eşin başucunda oturuyor sadece.

merhaba hanımlar dert değil benim ki bilenlerden yardım istiyorum. ben 7 aylık hamileyim bi kızım olacak inşallah. şu anlık bi sıkıntı yok olmazsa da normal doğum istiyorum allahın izniyle. benim sorum doğumumda yanımda birini istiyorum. aslında eşimi istiyordum ama çok pimpirikli bi insan ben seni öyle görmeye dayanamam yapamam bayılırım dediği için vazgeçtim :) boğazıma bişey takılsa beti benzi atan bi insan olduğu için bir daha teklif dahi etmedim açıkcası :)
şimdi ablam girse diyorum o ben girerim diyor destek için. sorum şu doğumunuzda yanınızda kimse var mıydı ve devlet hastanesinde yaparsam da ablam girebilir mi yoksa devlet hastanelerinde kimseyi almıyorlar mı? şimdiden tşk ederim
Devletde almıyor özelde onlar sana dua etsinler yeter sana zaten melekler yardım ediyor.Biliyormusun bilmem bebekler dünyaya gelecekleri zaman Allahüteayla sonkez konuşurlarmış bebekler dermişki ben dünyaya gitmek istemiyorum beni orda kim korucak Allahda dermişki ben senin için oraya bir melek gonderdim o seni korucak bebekde dermiş ben onu nasıl tanıcam Allahda dermiş sen ona anne diceksin .o yüzden panik yapma yanında eşin olmasada .

Kesilen yere dair bişey görmüyorlar. Önümde paravan gibi bişey vardı zaten. Eşinde başucunda oturması isteniyor. Kardeşim hemşire olduğu için ayaktaydı gördü o kesiği. Çıkış anında eşim fotoğraf çekmek için ayağa kalktı hafiften bişeyler gördüm gibi diyor :) normal şartlar altında giren hiçbişey görmüyor,eşin başucunda oturuyor sadece.
Aa anladım, çok mantıklı. Yoksa bence de tıp ile çok iç içe olmayan birisi, eşinin resmen operasyonunu seyredemez, dayanmak zor olurdu. Açıklama için teşekkürler :)

merhaba hanımlar dert değil benim ki bilenlerden yardım istiyorum. ben 7 aylık hamileyim bi kızım olacak inşallah. şu anlık bi sıkıntı yok olmazsa da normal doğum istiyorum allahın izniyle. benim sorum doğumumda yanımda birini istiyorum. aslında eşimi istiyordum ama çok pimpirikli bi insan ben seni öyle görmeye dayanamam yapamam bayılırım dediği için vazgeçtim :) boğazıma bişey takılsa beti benzi atan bi insan olduğu için bir daha teklif dahi etmedim açıkcası :)
şimdi ablam girse diyorum o ben girerim diyor destek için. sorum şu doğumunuzda yanınızda kimse var mıydı ve devlet hastanesinde yaparsam da ablam girebilir mi yoksa devlet hastanelerinde kimseyi almıyorlar mı? şimdiden tşk ederim
alacaklarını sanmıyorum

Ablam eşi girsin istiyordu hamile iken
Eşi istemiyordu.
10 saat sancı sonrası catala giderken eşi geleyim mi dedi ablamin hayirrrrr diye bagirirken gözünden alev çıkıyordu :)

Hastaneden kimi kabul ediyorlar öğrenin o gün karar verirsiniz psikolojinize göre..

Bi iki hastanenin doğumhanesini gördüm içeri girerken hep kocama dur dediler :D yine de tam bilmiyorum. Bu işin profesyonelleri var doula deniyo ve giderek de yaygınlaşıyo. İlle de yalnız kalmam dersen böyle bi alternatifin var.

Devletde almıyor özelde onlar sana dua etsinler yeter sana zaten melekler yardım ediyor.Biliyormusun bilmem bebekler dünyaya gelecekleri zaman Allahüteayla sonkez konuşurlarmış bebekler dermişki ben dünyaya gitmek istemiyorum beni orda kim korucak Allahda dermişki ben senin için oraya bir melek gonderdim o seni korucak bebekde dermiş ben onu nasıl tanıcam Allahda dermiş sen ona anne diceksin .o yüzden panik yapma yanında eşin olmasada .
bu hikaye değil miydi ya ?devlette normal doğumu göze alamazdim açıkçası. Sanci odasında beraberdik ailemle. Doğum anında apar topar dogumhaneye gittik. Oraya da kimseyi istemedim.

Aa anladım, çok mantıklı. Yoksa bence de tıp ile çok iç içe olmayan birisi, eşinin resmen operasyonunu seyredemez, dayanmak zor olurdu. Açıklama için teşekkürler :)
Görse bayılır zaten :) benim eşim fotoğraf için ayaklanınca hop hop otur sen diye uyarı aldı ama dinlemedi :) ayağa kalkmak yasak :) rica ederim..

Devlette yaptım iki dogumumu da zaten devlette eşin gelsin olmadi ablam kardeşim gelsin durumu yok.ozellerde olur.Ama ben eşim girsin istemezdim dogumuma

Yav yapmayın şöyle şeyler adamlara zorla travma yaşatmayın ben erkek olsam gidemezdim doğuma eşimi o acıları çekerken görmeye dayanamazdım :110:

eşimi almicam zaten doğuma yapamaz biliyorum arada dalga geçiyorum sadece giriceksin diye :) bir de epidural normal doğum olan var mı her hastane yapıyor mu yoksa özellikle mi .istiyoruz yani tercihen

Back
X