Kendi aralarında sen şurayı al ,ben burayı alayım gibi paylaşmışlar Teyzelerim zaten o zaman küçük Kimse de ayaklarına dolanmamış .Kendi aralarında halletmişlerEn iyisini avukat bilir. Anneanne ve dede öldüğünde vekalet mi verilmis ki mallara nasıl konmuslar
Kanunen arayın hakkınızı o zaman alırsınızKendi aralarında sen şurayı al ,ben burayı alayım gibi paylaşmışlar Teyzelerim zaten o zaman küçük Kimse de ayaklarına dolanmamış .Kendi aralarında halletmişler
Konu öyle burda yazıp akılı verilecek bir konu değil. Malların intikali yapılmış mı mal kaçırma var mı hepsini bilmek lazım.Merhaba arkadaşlar ,annemin bebekken anne babası ölmüş ,2 dayım var ikisi de malları fıstık tarlaları falan Vardı paylaşmış.Diğer teyzelerime kimseye bi fiske bişey vermeden tüm herşeye konmuşlar.Teyzelerim de hepsi o civarda birileriyle evlendi hepsinin malı tarlası falan var yeterince ,bu yüzden ihtiyaç da duymadılar.Babam çok tok gözlü bi insan ,kaç kere çevremizden akrabalarımızdan söylediler hakkınızı arayın diye .Babam da annem de peşine düşmedi .Annem herseylerine koştu yardım etti hastalığında derdinde sorunlarında.Kızları evlenince anneme ihtiyaçları kalmadı en ufak bişeyi sorun etti görüşmeyi kestiler.Annem yıllarca ağladı sahip çıkmadılar diye bi suçu olmadan böyle silinip atıldığı için.Yıllarca o malları yediler getirisi her yıl olduğu için .Şimdi annemde o fıstık bahçelerindeki hakkını istiyor.Diğer teyzemin eşi de böyle bi olayı duyunca para istemiş ,ona bi miktar para verip dizginlemişler.Biz de istiyoruz ki bütün kardeşe bölünsün gerekirse az bi miktar düşsün ama herkes hakkını alsın ,yeter ki o aç gözleri doymasın.(dayımın biri sırf mal ister korkusu ile konuşmuyor arada zerre bi kavga gürültü yok ) Ne yapabiliriz alabilir miyiz hak falan ? Avukata başvuracağız ama şuan virüs olduğu için gidemiyoruz en azından bi fikir sahibi olmak istedim.Yardımcı olabilecek var ise fikirlerinizi bekliyorum
Tapuya gidip sorgulatın. Arsa kimin üstüne. Dediğinize göre hala anane veya dede üstüne. Durum böyleyse ve vasiyet yoksa anneniz hak elde edebilireBen belirli bi tapu olduğunu sanmıyorum aslında.Dayımın üzerine geçmedi varsa da . Yani yıllar önce kendi aralarında paylaşmışlar hukuki bi süreçleri yok.
Hukuki bi süreç yok ,üstüne alma gibi ..Kendi aralarında konuşup paylaşmışlar sadece bu .Konu öyle burda yazıp akılı verilecek bir konu değil. Malların intikali yapılmış mı mal kaçırma var mı hepsini bilmek lazım.
Kendi üzerlerine alma durumu yok ,ondan eminim .Ama tapu var mı yok mu o da belli değil çok eski zaman . Ama kendiler de o tarlaya sahipler şuan da getirilerini yiyorlar .Annenizin en az elli yaşında olduğunu varsayarsak bu olaylar elli sene önce olmuş, miras davalarında zaman aşımı var mı bilmiyorum ama varsa sanırım elden bir şey gelmez.
Malları kendi üstlerine almışlarsa aldıklarını ispatlamanız falan gerekir.
Fıstık bahçeleri falan var .Ama ben tapusu olduğunu sanmıyorum ,vasiyet falan yok zaten genç ve ani ölüm annene dede .Tapuya gidip sorgulatın. Arsa kimin üstüne. Dediğinize göre hala anane veya dede üstüne. Durum böyleyse ve vasiyet yoksa anneniz hak elde edebilire
Anneniz önce nüfus müdürlüğüne gidip aile alt soy üst soy nüfus kayıt örneği alıp tapu müd. Ne gitsin annesinin ve babasının üzerine ne mallar kalmış listesini çıkartsın geri kalan kısım hukuki sürece girebilir. Burdan direk akıl veremem sürece bağlıHukuki bi süreç yok ,üstüne alma gibi ..Kendi aralarında konuşup paylaşmışlar sadece bu .
Çok teşekkür ederim,peki annene dedenin tapu yoksa ama mallar var bu durumda ne olur ?Anneniz önce nüfus müdürüğüne gidip aile alt soy üst soy nüfus kayıt örneği alıp tapu müd. Ne gitsin annesinin ve babasının üzerine ne mallar kalmış listesini çıkartsın geri kalan kısım hukuki sürece girebilir. Burdan direk akıl veremem sürece bağlı
Tapu üstlerinde değil var mı yok mu o da belli değil tapunun ..Tapuyu ustlerine gecirmedilerse anneniz varis ve yasal olarak hakkini alir , ilk is bir avukatla gorusun , size dogru yolu gosterecekdir
Ayrica tapuyu ustlerine almis olsalar bile anneniz yine dava acarak hakkini alabilir
O zaman alırsınız hakkınızı tapu kadastroya gidip tapulara baktırin sonrada mal paylaşımı davası açılmalı diye biliyorum ben ona göre zaten yönlendirirler ama peşini bırakmayın alın kesinlikle hakkınızı yada parasını ödesinler sizeTapu üstlerinde değil var mı yok mu o da belli değil tapunun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?