• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bilgisi olan lutfen yardimci olsun (sinavsiz 2.univ)

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Slm kizlar ben bilg. Prog mezunuyum kendi isimi yapmiyorum bulamadim pastanede çalışıyorum cocuk gelişimi aranilan bi meslek oldu telefondan internette gezinirken Atatürk univ sinavsiz aof dikkat imi cekti araştırdım ama net bilgiye ulaşamadım bende kayit olabilir miyim bu univde okuyan varmi bu bolumu bitirirsem rahat Anaokullarında is bulabilir im degil mi ay heyecan oldum inanin bilgisi olan beni aydinlatsin lutfeeen :)

O üniversiteyi bilemem ama ablam lisede çocuk gelişimi ve üniversitede de Anadolu aöfte okul öncesi öğretmenliği lisansı bitirdi. (ki onun girdiği dönem aöf lisansın puanları normal okullarla eşit yükseklikteydi ve kontenjan azdı)
Diplomasını aldıktan sonra hem özelde hem de devlette öğretmenlik yaptı.
Şuan kpssye hazırlanıyo hatta:1:
Okul için öğrenci işlerini ara öğren derim sınavsız demişsin bilemedim:44:

Evet sinavsiz 2.univ yaziyor yani mezunum ya bole bi hakkim varmis ole diyo site :) bilmiyorum artik

bahsettiğiniz bölüm okul öncesi değil sosyal hizmetler
sosyal hizmetleri bitirdiğinizde de atanma olasılığınız yüksek çok geçerli bi bölüm ama 2015 eylülde kaydolucaksınız artık bu yıl geçti

Sosyal hizmetlerde var ama cocuk gelisimide yaziyor anadolu aof de yok ama ataturk aof de yaziyor kafam karisti :O

2 yıllıktır 4 yıllık olsa okul öncesi öğrt. olur meslek lisesi mezunu olma şartı aranır ve yüksek puan almanız gerekir çünkü kontenjanlı bi bölüm

Bu yıl eylül gibi falan yeni dönem kayıtları olur. Takip et, kaçırma.
Kaydolabilirsin sınavsız...

Bu yıl eylül gibi falan yeni dönem kayıtları olur. Takip et, kaçırma.
Kaydolabilirsin sınavsız...

Gercekten miiii ;) okuduklarim dogru o zaman sevindim ya gece gece peki bildigim kadariyla onu acik bi meslek okumaya deger mi is olanağı iyi diye biliyorm

Bilgim yok ama bende merak ettim.Aöf için çocuk gelişimi araştırdığımda meslek lisesinde bu bölümü okumak gerektiğini öğrenmiştim bunda da öyle bir şey var mı acaba?2 yıl sonunda lisansa tamamlanıp formasyon alınabiliyor mu acaba?

Formasyonnu bilmiyorum ama normalde aof cocuk geliş imi icin meslek lisesi cikisli olmak lazim ama bu 2.univ aof, yani mezunum ben ve bole bi hakkim var yaziyor ataturk aof sitesinde hadi kizlar bilgisi olan aaydınlansın bizi

Ben öğretmen olunabilir mi diye merak ettim açıkçası benim de 2. okulum olacak sanırım en doğru bilgiyi okuldan alabiliriz yarın aramayı düşünüyorum.

bence en güzeli yarın hem mezun olduğun okulu hemde bi aof bürosunu aramalısın. net cevap almak en iyisi. bütün sorularını sorup ona göre hazırlanmalısın. inşallah gönlüne göre olur.

Sınavsız ikinci üniversite kayıtları mezun olanlar için değil. henüz örgün eğitimde kaydı olanlar için sınavsız ikinci üni kaydı yaptırmıştım.
Herhangi bir okulda kaydnınızın olması şart

Sınavsız ikinci üniversite kayıtları mezun olanlar için değil. henüz örgün eğitimde kaydı olanlar için sınavsız ikinci üni kaydı yaptırmıştım.
Herhangi bir okulda kaydnınızın olması şart
Mezunlarda kayıt yaptırabiliyor,sınavsız 2. Üniversite olarak,web sitesinde yazıyor,öğrenci olanlar ve bir yüksek öğretim kurumundan mezun olanlar diye açıklama yapılmış.Konu sahibi arkadaşım,geçen sene ön kayıtlar1 Temmuz'da başlamış ,kesin kayıtlar ise 2 Eylül'de başlamış,önce ön kayıt olmanız gerek Haziran'dan sonra başvurmaları takip edin.

Son düzenleme:
bahsettiğiniz bölüm okul öncesi değil sosyal hizmetler
sosyal hizmetleri bitirdiğinizde de atanma olasılığınız yüksek çok geçerli bi bölüm ama 2015 eylülde kaydolucaksınız artık bu yıl geçti
2 yıllık çocuk gelişimi var canım aöfde .

Slm kizlar ben bilg. Prog mezunuyum kendi isimi yapmiyorum bulamadim pastanede çalışıyorum cocuk gelişimi aranilan bi meslek oldu telefondan internette gezinirken Atatürk univ sinavsiz aof dikkat imi cekti araştırdım ama net bilgiye ulaşamadım bende kayit olabilir miyim bu univde okuyan varmi bu bolumu bitirirsem rahat Anaokullarında is bulabilir im degil mi ay heyecan oldum inanin bilgisi olan beni aydinlatsin lutfeeen :)

Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum. Çok şükür kendi işimi yapıyorum. 2 yıl oldu mezun olalı. Bende şuan Anadolu üniversitesi açıköğretimden 4 yıllığa tamamlıyorum. Sınavsız geçişle değilde dikey geçişle başka bir bölüm okuyabilirsin. Dikey geçişte de sınava girmen gerekmiyor. Tek yapman gereken direkt aöf başvurup kayıt olman. Ama Çocuk gelişimi okuyamazsın. Bilgisayar prog mezunu olduğun için yaklaşın 5-6 bölüm var onlardan birini seçebilirsin. Yanılmıyorsam bu 2. üniversite olayında da böyle. 2.üniversiteyi tavsiye etmem 2 ayrı diploman olacak. Ama dikey geçiş ile okursan elinde Lisans diploman olacak.

İlla Çocuk gelişimi okumak istiyorum dersende eğer 2. üniversite kapsamında giremiyorsan bu bölüme sınava girerek tercih yapıp okuyabilirsin canım.

Çocuk gelişimi okuyan arkadaşlarım var bu bölümü okudukları için çok fazla pişmanlar ve çokta kolay iş bulamıyorlar söyliyeyim. Seni üzmek istemem ama gerçek bu. Ben istanbulda oturuyorum ve istanbulda durum bundan ibaret. Çokta fazla para almıyolar. Ama şöyle bir durum var hangi semtte çalıştığına ve kendini ne derece geliştirdiğine de bağlı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum.

Son düzenleme:
2 yıllık çocuk gelişimi var canım aöfde .

Bende bilgisayar programcılığı mezunuyum. Çok şükür kendi işimi yapıyorum. 2 yıl oldu mezun olalı. Bende şuan Anadolu üniversitesi açıköğretimden 4 yıllığa tamamlıyorum. Sınavsız geçişle değilde dikey geçişle başka bir bölüm okuyabilirsin. Dikey geçişte de sınava girmen gerekmiyor. Tek yapman gereken direkt aöf başvurup kayıt olman. Ama Çocuk gelişimi okuyamazsın. Bilgisayar prog mezunu olduğun için yaklaşın 5-6 bölüm var onlardan birini seçebilirsin. Yanılmıyorsam bu 2. üniversite olayında da böyle. 2.üniversiteyi tavsiye etmem 2 ayrı diploman olacak. Ama dikey geçiş ile okursan elinde Lisans diploman olacak.

İlla Çocuk gelişimi okumak istiyorum dersende eğer 2. üniversite kapsamında giremiyorsan bu bölüme sınava girerek tercih yapıp okuyabilirsin canım.

Çocuk gelişimi okuyan arkadaşlarım var bu bölümü okudukları için çok fazla pişmanlar ve çokta kolay iş bulamıyorlar söyliyeyim. Seni üzmek istemem ama gerçek bu. Ben istanbulda oturuyorum ve istanbulda durum bundan ibaret. Çokta fazla para almıyolar. Ama şöyle bir durum var hangi semtte çalıştığına ve kendini ne derece geliştirdiğine de bağlı. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sormak istediğin bişey olursa yardımcı olurum.
Ben esk de yasiyorum is basvurularinda kreslerde ve ozel okullarda ya cocuk gelisimi mezunu yada anaokulu ogr.araniyor hep
Ay bilwdom kpss lede dusuk puandan ataniyor siye duydum ben evlenicem nisanlim heryerde calismami istemiyor en azindan ucretli filan calisorim diye düşündüm

Ben esk de yasiyorum is basvurularinda kreslerde ve ozel okullarda ya cocuk gelisimi mezunu yada anaokulu ogr.araniyor hep
Ay bilwdom kpss lede dusuk puandan ataniyor siye duydum ben evlenicem nisanlim heryerde calismami istemiyor en azindan ucretli filan calisorim diye düşündüm

Canım benim arkadaşım açıkcası çok fazla kaldıramadı bu mesleği. Psikolojik olarak tamamen bir çocuk oldu diyebilirim. Zamanla çocuk gibi düşünmeye başladı. Ona yapılan bir haksızlığa bile çok tepki vermemeye başladı. Bilmiyorum sende etkisi ne olur yada böyle olan var mı ama etrafımda çok gördüm böyle. Çocuklarla içli dışlı olduklarından ve onları eğitmek zorunda olduklarından onların tarafından bakmak zorunda kalıyorlar.

Biraz düşün taşın derim. Ölç tart. Evlendikten sonrada bu mesleği yapabilir misin? O kadar çocukla uğraştıktan sonra kendi çocuğuna bakabilir misin? Benim arkadaşım yeri geliyor 20 kişilik sınıflarda çocuklara eğitim veriyordu. Kendine aitti o sınıf. Bilmiyorum her zaman çok zor olduğunu söyledi. Sende ona göre düşün derim. Sadece parasal olarak düşünme derim. Kendi sağlığını düşün, evlendikten sonraki halini düşün.

Back
X