Bilgisi olan var mı?

Alevbuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2015
1.400
1.257
63
30
merhabalar kk
Benim kafama bir şey takıldı

Bilenler vardır 7 aylık bebişim var
Hala adet olmadım onu da söyleyeyim emziriyorum

Kızım 2 aylıkken spiral taktırdım önlemimi almak için süt koruyor olsa da emzirirken hamile kalanlar varmış

Bakır spiral takıldı 10 sene falan idare edermiş kaliteli bir spiral
Takıldıktan 1 ay sonra doktorum kontrole çağırdı kayma falan olmamış baktı
Her sene gel ihmal etme bakalım dedi
Senelik kontrolüm 5 ay sonra ama bende adet dışı ara kanamalar geliyor
Nasıl desem arada çok az kan

Spirali kayma belirtisi olabilirmiş
Senelik kontrolümden önce gitmeli miyim doktora böyle bir durum yaşayan var mı?
Bu kadar kolay kayabilen bir şey mi bu
Çünkü doktor rahmimi vokumlayarak acılı bir şekilde taktı diyebilirim

Bebeni Allahım bağışlasın inşallah.
Spiral hakkında hiç bir bilgim yok maalesef.

Sprial hakkında bilgim yok ama ara kanama ihmal edilmemesi gereken birşey .kontrolunuzden önce gidin bence.

Sut korumuyor arkadasim oncelikle bunu bil.

Emzirirken korunmadigi icin hamile kalan bir suru tanidigim var.
Bence dr git ara kanamalari soyle ne yapilmasi gerekrigini en iyi dr bilir.

Sonucta herkesin bedeni bunyesi farkli dr gitmelisin

Sprial hakkında bilgim yok ama ara kanama ihmal edilmemesi gereken birşey .kontrolunuzden önce gidin bence.
İlk başta ilişkiye girdikten sonra çok çok az gelmişti kanama çok takılmadım açıkcası
Ama geçen wc ye girdiğimde gördüm tuvalet kağıdına geldi adet mi olacağım acaba dedim ama yok sonuçta adet ilk kahverengi geliyor ve hala adet olacağımı sanmam
Kısaca çok az ara kanama oluyor..senelik kontrolümden önce gitsem mi doktora baktırsam mı diyorum spiralle ilgili olduğunu düşünüyorum

Sut korumuyor arkadasim oncelikle bunu bil.

Emzirirken korunmadigi icin hamile kalan bir suru tanidigim var.
Bence dr git ara kanamalari soyle ne yapilmasi gerekrigini en iyi dr bilir.

Sonucta herkesin bedeni bunyesi farkli dr gitmelisin
Evet canım bildiğim için spiral taktırdım direk
En iyisi arayıp randevumu alayım.

Ben 3 yıl hormonlu spiral kullandım ve hiç memnun kalmadım..Koruyucu özelliği daha fazla fakat ara kanamalar ve ilişki sonrası kanamalar çok oluyordu..Ağrıda cabası..
Çıkarttım rahatladım fakat şimdide reglim çok azaldı araştırdım hormonlu spiral yapıyormuş..
Hamile kalma ihtimaliniz çok düşük yinede ihmal etmeyin bir kontrole gidin derim..

Ben sırf bu düzensiz kanamalar olduğunu bildiğim icin spiral taktırmaktan vazgeçtim.
Cevremde bicok kişide var ve hepsinin düzensiz ara ara kanaması oluyor.

Kaymasada kanama oluyor yani..
Kontrole gitmen gerekirmi bilmem bence kayma olmamıştır dediğim gibi bu alet genelde düzensiz adet kanaması gibi yapıyor fakat çıkarttırmanı tavsiye ederim, butun doğal düzeni bozuyor çunkü..

Konuyu bu yüzden açtım zaten canım annemde gerek Yok gitmene normal dedi ara kanama oluyormuş ama kaydı mı acaba diye Düşünüyorum

Spiralden memnunun aslında canım ama ara kanama normal mi yoksa kayma belirtisi mi onu bilmiyorum
Bu kadar kolay kaymaz diye tahmin ediyorum ama bilemiyorum

Spiralden memnunun aslında canım ama ara kanama normal mi yoksa kayma belirtisi mi onu bilmiyorum
Bu kadar kolay kaymaz diye tahmin ediyorum ama bilemiyorum
Bu kanama ilişki sonrasımı oldu? Yani genelde ilişki sonrası kanama oluyor diyorlar zaten, kaymamışta olabilir..yinede emin olmak için git istersen.

Fakat çok uğraştirici dilmi? Korunmak, rahat etmek icin taktırıyosun ama surekli kanama, her ilişki sonrası şüphe..
Bilmiyorum, şahsen ben cesaret edemedim taktırmayıda düsünmüyorum.

Bikeresinde doğuma gittgimde doğumhanenin önünde ameliyat için bekleyen bi kıza rastgeldim, konuştuk neyse.
Bana spiralim kaymış hamile kalmışım, oda rahme bebekle birlikte yapışmış dedi, çok kötü oldum duyduğumda..

Kürtajla bebeğide , spiralide alacaklar demişti..

Yani korkutmak istemiyorum tabii ama rast geldigim bi olayı paylaşmadan geçemedim..

Bana kızanlar olacak belki ama biz yıllardır geri çekme yöntemiyle korunuyoruz ve hiçte sorun yaşamadım..
Eşimin bu konuda zamanlaması harikadır :)
Bikaçkez suphe duydugum zamanlarda ertesi sabah hapı almıştım..

Bence en doğal yöntem..

Bir kere ilişki sonrası bir iki kerede normal zamanda oldu canım
Bana spirali hem doktorum hemde sağlık ocağındaki doktor ve ebeler Önerdi canım
Çok araştırdım hap mı kondom mu iğne mi diye en korunaklısı en iyisi spiral dediler
Spiralle hamile kalırsam asla aldırmam bebeğimi zaten ikinciyi düşünüyorum ama spiral bebeğe zarar veriyormuş düşme, sakatlık vs olabiliyormuş ondan korkuyorum ben

Zaten ikinci bebeğide 3-4 sene sonra düşündüğüm için taktırdım
Dediğin gibi spiral bir yandan rahat bir yandan da ara kanamalar şüphe.. ama kondom da da şüphe ederim diye düşünüyorum acaba yırtıldı mı vs.. üç aylık iğne emzirdiğim için olmazmış hapıda doktor önermedi pek hormanel değişiklikler oluyormuş

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Daha sonra sen zaten önlemini almışsın ama buradaki diğer kadınlar için yazayım süt koruyor diye bir şey yok. Hatta ve hatta doğumdan sonraki ilk altı ay hamile kalma olasılığı çok çok yüksek tam tersine. Süt koruyor diyen herkesin arası yedi sekiz ay olan çocukları var :))) Sorununa gelince mutlaka tekrar kontrole git. doktor sana senede bir gel demiş olabilir ama bu sıkıntı olmadığı taktirde geçerli. Yani sıkıntın varsa mutlaka gitmen gerekiyor.

Kızım 6 aylıkken spiral taktırdım, hormonlu olanlardan.
Düzenli aralıklarla kontrol ettirdim. Kayma vs olmasın diye.
Yazın bir ara regl sürem 1 aya cıkmıştı. Kanamadan bayılacaktım nerdeyse. Kontrole gittim bir de ne göreyim, spiralin bir ucu rahmimi delmiş :) 1000 kadından 1 inde görülürmüş. Az kalsın karın bosluğuma düşmek üzereymiş. Karın boşluğuna düşmesi bir dizi ameliyat demek.

Neyse ufak bir operasyonla alındı. O zaman rahimde baska bir kitleye rastlandı, iyi huylu bir tümör cıktı. Ahlanıp vahlanırken baska bir beladan kurtarmış oldu spiral beni.

Cok uzattım ama 3 ayda bir kontrol ettirmekte fayda var.

Çok teşekkür ederim canım :)

Canım çok geçmiş olsun
Spiral başına iş açmış şaşırdım inşallah öyle bir durum yaşamam teşekkür ettim:)

10 sene spiral kullandım ara kanama değilde adet günümü çok uzatıyor du sadece onun haricinde çok rahattim hiç kontrol e de gitmedim.
Ama siz gidin belli olmaz kontrol etmekte fayda var bazılarına iyi gelmiyor kayıp düşme olayı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…