BİLGİSİ OLAN VARMI KIZLAR? (KPSS)

sarisinprenses

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2015
700
369
23
Merhaba kısceler

Kazandıktan sonra hangi kurumlari secebilecegimiz nasıl belli oluyor? Suan için aklımda belirgin bir kurum yok çünkü.

Simdiden çoook teşekkür ederim:KK31::KK68:

Son düzenleme:
Bu bilgileri nereden edindiniz bilemem ama nerede ise hepsi hatalı

Tek doğrusu önümüzdeki yıl B grubu sınav yok

Lisans sınavı alan yani uzmanlık vb kurumlar için olan her yıl var düz memurluk çift yıllarda

Ama Ekim deki önlisans sınavı lisans sınavı Mayıs ta idi

Lisans mezunları isteseler de önlisans sınavına giremiyor zaten

Kpss sayfasına bakın daha ayrıntılı bilgi bulursunuz

Zaten önlisans sinavi her 2 yilda bi oluyo
Nereye atanacagina gore de siz neyle tercih yapiyosun 3001 mi 3001 ler düz memurlardi belki sizin bolumde vardır onu arastir ilk önce ona göre nerelere atanacagini daha iyi ogrenebilirsin
Biz mesela 3249 dan genel olarak tercih yapıyoruz
Başarılar bu arada.:)

Bu bilgileri nereden edindiniz bilemem ama nerede ise hepsi hatalı

Tek doğrusu önümüzdeki yıl B grubu sınav yok

Lisans sınavı alan yani uzmanlık vb kurumlar için olan her yıl var düz memurluk çift yıllarda

Ama Ekim deki önlisans sınavı lisans sınavı Mayıs ta idi

Lisans mezunları isteseler de önlisans sınavına giremiyor zaten

Kpss sayfasına bakın daha ayrıntılı bilgi bulursunuz

A grubunda mı sınav yok demek istediniz? yoksa gerçekten B mi? bende bu bilgiyi nerden edindiniz merak ettim.

A grubunda mı sınav yok demek istediniz? yoksa gerçekten B mi? bende bu bilgiyi nerden edindiniz merak ettim.

B den yani düz memurluk yok zira sınav Mayıs ta idi

Tüm sene kpss kursuna gittim ve 88 alabildim

Öğretmen ve iibf alan her sene var düz memurluk ve lise önlisans iki yılda bir

Ben üni okuyorum. Bu ekimdeki kpssye başvurabilir miyim? Hangi kısımdan gireceğim yüksek puan alırsam ne olarak atanırım, düz memurluk nedir ne iş yapar....

Ben üni okuyorum. Bu ekimdeki kpssye başvurabilir miyim? Hangi kısımdan gireceğim yüksek puan alırsam ne olarak atanırım, düz memurluk nedir ne iş yapar....

Eğer lisans eğitimi alıyorsanız ekimdeki sınavın sizle alakası yok arkadaş yanlış anlamış.
Ekim ayında lise ve önlisans mezunları sınava girecek.

2016 lisans 22 mayısta yapıldı.
2017de önlisans yapılamaz çünkü sadece çift yıllarda olur.
Lisans mezunu olarak öncelikle tabiki lisans sınavına yani genel kültür genel yeteneğe gireceksiniz. IIBF için bir de alan sınavları oluyor. Eğer merkezi atamada atanmak istemiyorsaniz bu sınava da girmelisiniz ki uzmanlık müfettişlik gibi alımlara basvurabilesiniz. Bakanlıkların hepsi alım yapıyor genelde ayrıca Kitler de sizin için bir seçenek. Bölümü bilmiyorum tabi.
Atamalardan önce tercih kılavuzu yayımlanır, orda kadrolar belli olur.

B den yani düz memurluk yok zira sınav Mayıs ta idi

Tüm sene kpss kursuna gittim ve 88 alabildim

Öğretmen ve iibf alan her sene var düz memurluk ve lise önlisans iki yılda bir
B grubuna düz memur deyip durmayın rica ederim yaa.:KK53::KK53:
4001lere diyoruz biz düz memur diye.

:oha:
Merhaba kızlar, birkaç sorum var cevaplarsaniz duaciniz olurum

1-)Kpss lisans sınavı bu yıl(2016) Ekimde yapılacak ve 2017de sadece önlisans için olacak diye duydum.Bu kesin mi?

2-)Ben İBBF mezunuyum hangi sınavlara gireceğim? Ve kazandıktan sonra hangi kurumlari secebilecegimiz nasıl belli oluyor? Suan için aklımda belirgin bir kurum yok çünkü.

3-)Önlisansdan girip yükselmeyi denesem biryere yerleşme şansım daha mı yüksek olur soru kolaylığı açısından? Ne önerirsiniz?

Ve son olarak

4-)Önümüzdeki yıl lisans sınavı yapilmayacagindan kitapları alıp hazırlanıp Ekim'dekine girmeyi düşünüyorum. Biliyorum kısa bir süre ama sizce şansım var mı? Kısa süre çalışıp kazanan var mı aranızdan?

Simdiden çoook teşekkür ederim:KK31::KK68:
En başta buraya yazmadan önce keşke bi ÖSYM'nin sitesine baksaydın arkadaşım.demişsin ki kpss lisans sınavı ekimde olacak diye duymuşsun sınav mayısta oldu sonuçları açıklandı.kpss ön lisansta daha bugün başvuru klavuzu yayınlandı ekimde olacak...ibf dediğin lisans düzeyi sen lisans mezunu olup Nasıl önlisans sınavına gireceksin...bu cevaplar için bile muazzam bi dua performansı bekliyorum senden.ayrıca ara ara ösym ye gir araştır ordan daha fazla bilgi edinirsin.

Back
X