Temyiz yolunun açık olduğu belirtilmişse temyiz edilir diye biliyorum canım. Gerçi hiç boşanma davası durumumuz olmadı bu şekilde ama duymuştum mahkemede öyle bir şey.
Temyiz yolunun açık olduğu belirtilmişse temyiz edilir diye biliyorum canım. Gerçi hiç boşanma davası durumumuz olmadı bu şekilde ama duymuştum mahkemede öyle bir şey.
Bildiğim kadarıyla biri boşanmak istemezse temyize gider aksi halde direk boşar hakim.Örneği ile karşılaştığım için söylüyorum kesin olmayabilir yanlış yönlendirme olmasın.
Temyiz edersen, iptal olur sanırım. Sonuçta dava karara bağlanmış. Dedim ya çok emin değilim. 2 sene bir şirkette dava dilekçeleriyle uğraştım hukuk mezunu olmamama rağmen. Ama bizim davalar yolsuzluk, dolandırıcılık, zimmete para geçirme, tazminat davaları falandı. Aile mahkemelerinin sadece önünden geçmişliğim var. Amcamla yengem boşanmıştı, dava karara bağlanmıştı. Temyiz dilekçesini ben yazmıştım. Boşanma kararı iptal edilmişti. İnanılacak gibi değil ama 6 yıl sürdü dava. 2005te açılmıştı 2011de boşanabildiler.
Karara bağlanmış ise direk temyiz etmeniz gerek arkadaşım aksi halde gerekçeli kararı tebli almanız üzerinden geçecek süre sonunda karar kesinleşir ve nüfusa bildirilir.
Eğer karar çıkmadıysa dilekçe verip davadan vazgeçtiğinizi beyan etmeniz gerekir, anlaşmalı olduğu için iki tarafında bu beyanda bulunması gerek dilekçe ile arkadaşım