Bilgisi olan varsa ardım lütfen

Sesiliaa

Üç büyük aşkım
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2012
1.333
505
198
40
Arkadaşlar perşembe günü kontrole gittim, çift kese, keselerin içi dolu hatta birinin kalp atışı var gibiydi. Ama kaybolan ikiz sendromu diye birşey okudum. Bu keselerde bebek gördükten sonra oluyor mu yoksa erken gebelik haftalarında 2. kese varmış gibi görünüyor da sonradan kayboluyor mu orasını çözemedim. Yani ben şimdi ikiz mi bekliyorum kesin yoksa biri kaybolma ihtimali var mı? Bilgisi olan varsa beni aydnlatabilir mi lütfen.:44:

Öncelikle Allah sağlıklı olarak kucağına almayı nasip etsin. Ben ikiz gebelik yaşamadım ama arkadaşım yaşadı. Onunda gebeliği ikizdi fakat daha sonradan birisi hayata tutunabildi. Kaç haftalık olduğunu hatırlamıyorum ama birinin kalp atışları devam etti. Gebeliği normal seyrinde sürdü, birisi büyümeye devam ettikçe diğer kese küçülerek kendiliğinden yok oldu. Şuan kızı 1 yaşında ve çok sağlıklı. İkiz veya tek önemli olan sağlıklı olması bence bunları düşünerek kendini sıkıntıya sokma. Hamileliğin keyfini çıkarmaya bak:)

Öncelikle Allah sağlıklı olarak kucağına almayı nasip etsin. Ben ikiz gebelik yaşamadım ama arkadaşım yaşadı. Onunda gebeliği ikizdi fakat daha sonradan birisi hayata tutunabildi. Kaç haftalık olduğunu hatırlamıyorum ama birinin kalp atışları devam etti. Gebeliği normal seyrinde sürdü, birisi büyümeye devam ettikçe diğer kese küçülerek kendiliğinden yok oldu. Şuan kızı 1 yaşında ve çok sağlıklı. İkiz veya tek önemli olan sağlıklı olması bence bunları düşünerek kendini sıkıntıya sokma. Hamileliğin keyfini çıkarmaya bak:)

Tabi ki önemli olan sağlıklı olması ama yaşamayan bilemiyor işte canım yaşamadığın için anlaman da zor. Biri yaşasın yeter diyemiyorsun. İkisi için de endişeleniyorsun. Bebeklerime birşey olacak endişesiyle hamileliğimin tadını çıkaramıyorum. Arkadaşının çocuğuna Allah uzun ömür versin ama zamanında o da benim yaşadığım endişeleri yaşamıştır. Yine de cevapladığın için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım.genelde iki kese göründüğünde doktorlar bu ihtimali söylüyorlar.bana kesenin biri belki kaybolur dedi.iki hafta sonra kontrol dedi.sonra kontrole gittik baktıkki ikiside gayet sağlıklı.büyük ihtimalle kaybolmuyor.inşallah bebeklerini sağlıklı kucağına alırsın

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım.genelde iki kese göründüğünde doktorlar bu ihtimali söylüyorlar.bana kesenin biri belki kaybolur dedi.iki hafta sonra kontrol dedi.sonra kontrole gittik baktıkki ikiside gayet sağlıklı.büyük ihtimalle kaybolmuyor.inşallah bebeklerini sağlıklı kucağına alırsın

Teşekkür ederim. Benimkiler de sağlıklı görünüyorlar ama 2 hafta sonra tekrar kontrol var işte. İki hafta geçmiycek galiba. Çok endişeliyim.:18: Allah üçümüze de yardım etsin:emir_bebek::emir_bebek::nazar:

canım iki kesenin içindede bebğin görünmesi ve kalp atışlarını almak gerekiyor. kalp atışlarını gördüyseniz ikiz bekliyorsun demektir. buda iki kat daha dikkatli olmalısın. benimde ilk önce keseler göründü 1 hafta sonra birisinin içindeki bebişi gördük 1 hafta sonra ikincisinide gördük ondan sonra süreç devam etti. şimdiden ikizmi değilmi stresine düşme sadece gebeliğinin keyfini çıkart.

Benimki çift yumurta ikizi, 5. Haftada dr'a gittiğimizde tek kese vardı, yanlis hatirlamiyorsam kalp atisida yoktu henuz. O kesenin yanında onun çeyreği kadar su damlası seklinde bisey vardı (bu benim ikinci hamileliğim, ilkinde boyle bisey görmemiştik) dr'uma sordum o ne diye, oda bazen boyle su veya kan pihtisi olabiliyor dedi, ben giyinirkende ailede ikiz varsa, bebekte olabilir dedi, var inşallah canlanır oda bebek olur dedim, gulustuk...8. Haftada gittiğimizde iki kese iki kalp atışı vardı:) bu kontrolunde hersey netlesir, beklemek zor ama sakin stres yapma cok zararlı hamileliğin devamı icin. insallah Allahım da gönlüne göre versin saglikla kavuş bebislerine:)

Benimki çift yumurta ikizi, 5. Haftada dr'a gittiğimizde tek kese vardı, yanlis hatirlamiyorsam kalp atisida yoktu henuz. O kesenin yanında onun çeyreği kadar su damlası seklinde bisey vardı (bu benim ikinci hamileliğim, ilkinde boyle bisey görmemiştik) dr'uma sordum o ne diye, oda bazen boyle su veya kan pihtisi olabiliyor dedi, ben giyinirkende ailede ikiz varsa, bebekte olabilir dedi, var inşallah canlanır oda bebek olur dedim, gulustuk...8. Haftada gittiğimizde iki kese iki kalp atışı vardı:) bu kontrolunde hersey netlesir, beklemek zor ama sakin stres yapma cok zararlı hamileliğin devamı icin. insallah Allahım da gönlüne göre versin saglikla kavuş bebislerine:)

Senin de zamanın az kalmış. Sağlıkla al bebeklerni kucağına inşallah. Stres yapmıyorum ama meraktayım sadece benim de çift yumurta dedi doktor kaybolur falan da demedi ikizlerin olacak dedi 2 kat dikkat eediceksin dedi yapmam gerekenleri falan söyledi. Sitede kaybolan ikiz sendromu falan okuyunca merak ettim. Randevuyu da 2 hafta sonrasına verdi merak içinde kaldım işte:)

Back
X