Bilgisi olan yardimci olabilir mi? Nasil bir yol izlemeliyiz?

yamuk prencess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2016
87
45
38
Merhaba kızlar direk konuya giriyorum.
Iki ay once ev satın aldik. Aldığımız evde kiraci var evi bize satan kişi kiraya vermiş bize satmadan once. Biz de kendi evimizi satip bu evi satin aldik. Fakat kiracı ile anlaşamıyoruz. Sözleşmesi bitene kadar oturacağını söylüyor. Biz evi aldıktan sonra noterden ihtarname yolladık kendisine yasal olarak oturma hakkı 6 ay imiş.ihtiyacimiz olduğundan dolayı eve bu süre içerisinde evi boşaltması gerekmiş. Bunu yasal yol ile bildirdik kendisine.
Amaaa kiracı iki aydır yani biz evi aldığımızdan beri kira ödemiyor bize ve telefonlara da çıkmıyor. Biz ne yapabiliriz bu durumda çocuk çoluk ortada kaldık resmen.
Bu arada kendisinin de mağdur olmaması için ona başka ev kiralayalım masraflarını karsilayalim dedik yanasmiyorlar. Lütfen bir akıl verin bana eşyalarım bir yandan ben bir yanda çocuk çoluk ailemde kalıyorum mahvolduk 😭

Bu arada avukat ile görüştüm ve icra takibi baslatilabiliniyormus bu durumda ama inanın ihtiyacım olan para değil ev. Resmen kandirildik evi satan kişi bir kaç ay içinde cikacaklarini söylemişti bize parayi aldı yok oldu adam.
En kısa tahliye davası ise 6 ay sürer diyorlar. Kafayı yemek üzereyim. Bir yolu olmalı bu işin.

Yasal olarak hakkini sonuna kadar kullanir oturur kiraciniz. O konuda o hakli maalesef. Dusunun siz kiracisiniz ve icinde oturdugunuz ev sozlesmenize ragmen satiliyor, elbette sizin sozlesmeniz gecerli,bitene kadar oturursunuz. Ama kirayi odemiyorsa siz o kisma yogunlasmalisiniz,kirayi odemek zorunda sonucta.

O da şöyle oldu. Biz evi kiraya verilmeden once boş iken gördük. Benim doğumum falan girdi araya ve biz evi alamadık. O arada da ev kiraya verilmiş. Biz de acele olarak ev almamız gerekti ve bu evi aldik. Fakat satan kişi satılık olduğunu bilerek tuttular 2 3 ay da bosaltacaklar evi diye söyledi bize.

Yasal olarak hakkini sonuna kadar kullanir oturur kiraciniz. O konuda o hakli maalesef. Dusunun siz kiracisiniz ve icinde oturdugunuz ev sozlesmenize ragmen satiliyor, elbette sizin sozlesmeniz gecerli,bitene kadar oturursunuz. Ama kirayi odemiyorsa siz o kisma yogunlasmalisiniz,kirayi odemek zorunda sonucta.
Yasal olarak barınma ihtiyacimizdan dolayı 6 ay oturma hakkı var kiracının zaten biz anlayışla karşılıyoruz bu durumu aynı binanın alt katı kiralikti orayı tutalım size ve masrafları karsilayalim dedik anlaşmaya yanaşmıyor maalesef.

kira sözleşmesi ev satıldığında geçersiz oluyor bildiğim kadarıyla. sizinle yeni sözleşme yapmamışsa oturma hakkı 1-2 aydan fazla olamıyor diye okumuştum.
bence iyice bir araştırın.
Maalesef geçerli oluyormuş sözleşme. 6 ay oturma hakkı varmış. Benim sinir olduğum konu telefonlara cevap vermemesi.

Maalesef geçerli oluyormuş sözleşme. 6 ay oturma hakkı varmış. Benim sinir olduğum konu telefonlara cevap vermemesi.
tabi ki cevap vermeyecek. muhtemelen eski ev sahibi bir anda sattı diye inat ediyor.
haciz gönderirseniz mahkeme kararı ile atılmamak için kendisi apar topar gider. başka türlü minimum 1 sene oturursunuz.
böyle bir satış durumunda değil sözleşme yenilemediği halde evden çıkmayan bir kiracısı var erkek arkadaşımın. mahkeme işleri uzun sürüyor. sanırım 4. ihtarı gönderdi. hala tık yok. en temizi mahkeme kararı ile haciz ile evden attırma yolu.

tabi ki cevap vermeyecek. muhtemelen eski ev sahibi bir anda sattı diye inat ediyor.
haciz gönderirseniz mahkeme kararı ile atılmamak için kendisi apar topar gider. başka türlü minimum 1 sene oturursunuz.
böyle bir satış durumunda değil sözleşme yenilemediği halde evden çıkmayan bir kiracısı var erkek arkadaşımın. mahkeme işleri uzun sürüyor. sanırım 4. ihtarı gönderdi. hala tık yok. en temizi mahkeme kararı ile haciz ile evden attırma yolu.
Bize de avukat bu tarz bir yol izlememiz konusunda fikir verdi sanirim bu yoldan ilerleyecegiz çünkü başka yol bırakmadı. Tahliye talepli icra takibi başlatacağız gibi görülüyor.

Kira sözleşmesi dolmadan 1 ay once ihtarname göndererek evin tahliyesini istemeliydi erkek arkadaşınız.

Yasal olarak barınma ihtiyacimizdan dolayı 6 ay oturma hakkı var kiracının zaten biz anlayışla karşılıyoruz bu durumu aynı binanın alt katı kiralikti orayı tutalım size ve masrafları karsilayalim dedik anlaşmaya yanaşmıyor maalesef.
Hadi tamam anlasmaya yanasmamasini anlayabiliriz o da masraf etmis tasinmis bilmemne yapmis,yorulmus sonucta neden tekrar tasinsin,ama kirayi odemek zorunda. Bence siz kira odenmeme durumunda yasal olarak ne yapabilirsiniz onu arastirin.

aynen sözleşme dolmadan istedi :) hatta emlakçı gezip benzer standartta ev buldu. komisyonu bile ben vereyim dedi :)
sizinkine benzer bi hikaye. ama olmayınca olmuyor :)
Ne gurursuz insanlar var istenmedigim yerde bir saniye durmam zorla evinde oturuyorlar insanın üstelik kira da vermeden. Nasıl düştük bu işin içine bizde anlayamadık. O kirayı ödemese de bizim 2 aydır kredi odemelerimiz başladı maddi olarakta bizi zora sokmaya başladı bu durum eşyaları koymak için depo tuttuk vs adamların keyfi yerinde maşallah bedavaya oturuyorlar.

Hadi tamam anlasmaya yanasmamasini anlayabiliriz o da masraf etmis tasinmis bilmemne yapmis,yorulmus sonucta neden tekrar tasinsin,ama kirayi odemek zorunda. Bence siz kira odenmeme durumunda yasal olarak ne yapabilirsiniz onu arastirin.
Hakli sayılmaz aslinda kendisi çünkü evin satılık olduğunu bilerek tuttuğunu itiraf etti kendisi evi ilk aldığımızda kaldı ki eve eksper gitti kredi işlemleri için evin satılık olduğunu biliyor her halükarda neden böyle bir ev tutarak kendisini masrafa sokmuş o da onun sorunu. Dediğim gibi ben tüm iyi niyetimle yaklaşımda bulundum masraflarını karşılamayı teklif ettim kabul etmeyip kötülük için uğraşıyorsa tabi ki Bende yasal olarak bir kurusumu bırakmamak icin kendisinde elimden geleni yapacagim. Icra takibi avukatlık masrafları icra islemleri için yapılan dosya islemleri geçen bu surede bosuna ödediğim tüm masrafları talepte bulunacağım zaten .

Ne gurursuz insanlar var istenmedigim yerde bir saniye durmam zorla evinde oturuyorlar insanın üstelik kira da vermeden. Nasıl düştük bu işin içine bizde anlayamadık. O kirayı ödemese de bizim 2 aydır kredi odemelerimiz başladı maddi olarakta bizi zora sokmaya başladı bu durum eşyaları koymak için depo tuttuk vs adamların keyfi yerinde maşallah bedavaya oturuyorlar.
yüzsüzlük diz boyu. 1 ay falan anlarım ev bulmak ve taşınmak zor ama fazlası olmaz. gerçekten kimsede ayıp kavramı kalmadı. inşallah eve zarar vermiyordur.

yüzsüzlük diz boyu. 1 ay falan anlarım ev bulmak ve taşınmak zor ama fazlası olmaz. gerçekten kimsede ayıp kavramı kalmadı. inşallah eve zarar vermiyordur.
Umarım vermiyordur daire sıfırdı zaten ama bir zarar olursa onun için de yasal hakkımı arayacağım çok sınır oluyorum çünkü bu yuzsuzluge

Back
X