• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Barıştınız mı eşinizle? Duruşmanın olduğu gün ve saatte taraflar hazır olmadığında,dosyaya bildirilmiş mazeretleri de yoksa dava düşer,3 ay içinde yenilemezseniz dava açılmamış sayılır.
Şayet davayı eşin açmışsa ve sen duruşma gün ve saatinde hazır olmazsan anlaşmalı boşanma gerçekleşmez ,dosyaya mazeret de sunulmadıysa dava çekişmeliye döner,eşin tanık ve diğer delillerle evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı hususunu ispatlarsa uzun da sürse boşanırsınız.

Soyle davayi esim acti ben gitmezsem cekismeliye dönüyor ikimizde gitmezek uc ay içinde yenileme hakkimiz mi var ?

Ben anlasmalı bosandım.
adam gelmedıgı ıcın 2-3 kere dava ertelendı .Sonra geldide boşanabildik.

Ve son kez sordugunu soyleyerek sozlu olarak bosanmak ıstedıgımızı sordu

Ahhh bekledigim soruu.:) şöyle adliyeye gitmeden bir ksc gun once olan bi tartisma önceki tartismalar bardagi tasirdi bilmiorum blki de sinirle verilen bi karardi bilmiorum. Sonra olayla yuzlesince ve esimle oturup konusunca bnde eksik yonlerimi duzeltmye karar verdim yani sacma gelebilir ama o anki psikoloji bunu gerektirdi iste
ANlasmali olacagi icin ikinizinde orda olmasi lazim cunku hakim anlasmadaki sartlari bosanma sebeplerini talepleri vs okuyo ve soruyo size ikinizde kbul ederseniz 1 ay snra gidip son bi evrak alip boşanmış oluyosunuz

ANlasmali olacagi icin ikinizinde orda olmasi lazim cunku hakim anlasmadaki sartlari bosanma sebeplerini talepleri vs okuyo ve soruyo size ikinizde kbul ederseniz 1 ay snra gidip son bi evrak alip boşanmış oluyosunuz

Taraflarsan biri gelmezse bosanma olmuyor yani. Bilmiyorum pztesiye kadar karar vermem lazim

Eger senin yerine taniklik yapabilcek biri varsa bunu avukat zaten bildirir hakimde uygun görürse sehir dışında vs oldugun icin kabul etme takdiri hakimde yine. Ama normalde adi ustunde anlasmali oldugu icin her iki tatafta gelir dinlenir tamam mı diye sorulur ilk durusmada biter ama biri gelmezse bu sefer cekismeli davaya döner ve delliller şahitler istenir.

Ikinizde gitmek zorundasiniz .Kizlar hic zor degil cok kisa suruyor hic bakmazsaniz o kadar kolay oluyor ki .Bende gozumde cok buyutmustum .Yuzune dahi bakmadim yokmus gibi davrandim icimin yaglari eridi.5 dk surdu

Merhaba arkadaşlar ben duruşmaya gitmedim hakim de raporluymus duruşma olmadı bir ay sonraya gün vermişler yeniden .. bunda da vardır bi hayr insallah

Back
X