bilinc altım ve ben. hakikaten bir derdim var :(

Bende tam buna benzer bir şey yazacaktım.
Bir insan devamlı belli hasletlerden bahsediyorsa orada bir problem vardır.
"İtaatkar olsun, maddi anlamda ayakları yere bassın, güzel olsun." gibi.
O beyefendi bu konularda bazı problemlere sahip. olduramadıklarını Siz de görmek istiyor.
Sizin bir gülüşünüz veya merhametli oluşunuz veya elleriniz Onu Size bağlamalı.
Size ait bir özellik ona sıcak gelmeli. Böyle eş olunur.

Sizin konularınız da tarafların sözleşme üzerinde konuşması gibi bir hava seziyorum.
Madde 1: Bana kefil olsun.
Madde 2: İtaatkar olsun.

İşiniz, eğitiminiz, paranız, güzelliğiniz bir kenara atılınca bu adam Size aynı ışıltıyla mı bakıyor?
"Olsun hayatım. O da eksik olsun." diyebilecek biri mi?
Aksi halde şartlarla hayat geçer mi bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bir fikrim var eş adayına de ki ;
İşten çıkarılacaağım durumlar ii gitmiyor de bakalım ne diyecek bu şekilde onun ne oldugunu öğrenirsin

eşin ya da nişanlın bilemiyorum o mu talep etti kapanmanı?
evli misiniz?
bu cevaplarn benim icin önemli

eviliyim bir tanede oğlum var 2 yaşında, hayır eşim talep etmedi...eşimden once bir erkek arkadaşım vardı evlenmeyı duşunuyorduk aılesı ve kendı ıstedığı için kapanmamı teklıf ettı bende isteyerek kabul ettım belkı benım için vesile olur sonuçta Allah ın emrı dedım ve kapandım sadece 1 hafta sonra kapalı olmayı yapamadım ve ayrıldık, normalde acık gıyınen bırı değilim ama başı kapatmak çok farklıymış ne istediğini nasıl olmak ıstedığını bılmek çok onemlı...şimdi ki eşim senın erkek arkadaşına benziyor hep bakımlı olmamı ıster herkese bır kulp takar o yüzden bende hep dıken ustundeyımdır, herkese bir şey soyluyorsa bu adam benı nasıl beğendı dıye...hep çalışıyorum hem anneyım hemde ev işlerine koşturuyorum yınede kendıme çok ozen gösteriyorum göstermek zorundayım, bazen yoruyor bu benı ama mutluyum

Cok guzel bır mesaj yazmıssınız tesekkur ederım bu cumlelerı benım ıcın sarfettınız

Allah'ım mutlulugunu bozmasın canım. peki merak ettim sen başını acınca mı ayrıldınız yani sırf bu sebepten mi

Ya arkadasım omrunu torpulucek adammı arıyosun ...bırak gıtsın ..Bak uyarıyımde sen bu adamla ılerde ne yapıcaksın evlılık bu ya sen hergun evde guzellık kralıcesı gıbımı olasıcaksın ...hasta oldun dıyelım cırkınlesır ınsan ozaman napıcak sogucakmı pekı ...ben senın yerınde olsam AKLI GOZUNE INMIS boyle bır ınsanla devam etmezdım ...

1- Daha 6 aylık ilişkide 200.000 TL gibi büyük bir miktar için kefil olmanı isteyen, sen kefil olmak istemeyince de "sen benimle gelecek düşünmüyorsun" diye trip atan,
2- Daha şimdiden "Evlenince maaş kartın bende duracak" diyerek aranızda hiçbir resmiyet yokken senin paranı yönetmeye niyeti olduğunu açık açık söyleyen,
3- Güzellik takıntılı olan ve gördüğü güzel kızlarla seni kıyaslayan, dolayısıyla seninle sen olduğun için değil, dış görünüşün için beraber olduğunun sinyallerini veren,
4- Tamamen Allah rızası için ve özgür iradeyle verilmesi gereken kapanma kararını evlilik yoluyla sana dayatmaya çalışan,
5- "Şımarırsın" bahanesiyle sana iltifat etmeyen

bir insanın seni sevdiğinden emin misin? (Bu soruyu laf olsun diye sordum aslında. Ben böyle bir insanın sevgisine inanmam.) İkinci sorumsa, böyle biriyle birlikte olarak neden kendine haksızlık ediyorsun?

Son düzenleme:
fevkelade bir yorum olmus tesekkur ederim.
boylelerıne guvende olmaz sanırım. aldatmaya meyilli bir profil gibi geliyor bana sence?

İşte aradıgım cevap buydu. cok tesekkur ederım. insan cercevenin icinde olunca resmin butununu goremıyor bazen. bu cumlelerin resmi daha iyi görmemi sağladı canım.
belki de kişiliği böyledir diyorum ama seven insan boyle davranmazdı diye hissediyorum senin gibi

birincisi senden daha aranızda hiçbir şey olmadan (ki evli insanlar bile böyle bir riske girmezken) 200 milyar krediye kefil olmanı isteyen bi adamdan bahsediyoruz.bu adamın her şeyi düzgün süper olsa nolur, karakteri bozuk.senden böyle bir şey isteyebilen bi adamı sorgulayacağına buraya gelmiş yakışıklı bilmem ne diyosun..

güzellik düşkünü olan bi adam kapanmanı istiyosa orda da bi bozukluk var."örtünme" nin amacı güzelliğini gizleyip erkekleri tahrik etmemektir zaten..

seni olduğun gibi kabul etmeyip değiştirmeye çalışan, dindar gözüküp önüne gelen her kızın güzelliğiyle birlikte olduğu kızın güzelliğini kıyaslayan bi adamla evlenmeyi düşünebiliyosan sende de bi anormallik var demektir..bi insan hiç mi bişeyi sorgulamaz???

kendini örtündüğünde çirkin hissediyosan mutsuz olacaksın demektir.hayat hiçkimse için mutsuz olmaya da değmez.amaaan ben kime konuşuyorum ki şu kadar şeyden sonra kalkıp evlencem diyosan başına gelecekleri hakediyosun arkadaşım sana başarılar.

Son düzenleme:
çok bilmiş ve kendini çok beğenen erkekle ben evlenmezdim , bu adamın mükemmelliyetçilik takıntısı var ,bence seni çok sorgulayacak ve biçimlendirecek,
asla kendinden bir başka için ödün verme kendine ihanet etme ,bu mutsuzluğuna sebep olur,aslada değişmez , güzellik takıntısı bir erkekte ,bence karekteri önemsesin ,güzellik geçici,bir kaç fırın ekmek yemesi gerek onun, bir kadını mutlu edecek şeyler yok ,takıntıları çok hangi birini düzelteceksin?

Zor görünen insana çekici gelir, buna benzer bir adamla hayatımı yaktım ben, memnun olsun diye yıllarım geçti

Sonuç adam neyse o, değişmiyor, sende söylenenlere hak veriyorsun ama çekicez mecbuuuurrrr modundasın =))

Yapma arkadaşım zaman değerli, duygular değerli, kendini değerli kıl ve kurtul bu adamdan

Bir adam seni olduğun formda kabullenmeyip, başka bir şeye dönüştürmeye çalışıyorsa zaten sevdiği kadın sen değilsin, o istediği kadının imkansız olduğunu biliyor, ütopyasının peşinde koşuyor, ne kadarını becerebilirse kar onun için.

Bu savaş sürerken, ezilirsin, kişiliğinin haricinde bambaşka bir şeye dönüşür ve huzur bulamazsın, gerçek açık, yol belli, hiç işi mazoşistm miyim neyim şakalarına dökme, cesaretini topla ve gerekeni yap bence. Yazık zamanına ve emeğine.

söyleyecek hicbirsey bulamıyorum bu mesaja. desteğin icin tesekkur etmekten başka. cok tesekkurler canım bu fikirlerini benimle paylaştıgın icin.

ben bunları bılmıyordum yol yakınken sen dön canımcım

Seni böyle sevdiyse böyle kalmalısın. Onun için değişme. Çünkü sadece dış görünüşün değil, o zaman ruhun da değişecek. Dış görünüşün içine yansıyacak. Seni olduğun gibi kabul etmiyorsa sal gitsin derim ben. Şimdiden başınla başlamış, evlenince nasıl olacak tahmin bile edemiyorum.

Farkında olmadan bilinçaltını etkileme başlamış, yavaş yavaş kendine özgüvenini yitirmeye başlamışsın bile. Ben olsam çoktan evrene salardım onu.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın ama ben sizi anlamış değilim.Yani önce adama saydırasım geldi,sonra sizin yorumları okudum vazgeçtim.Adamı geçin adam zaten boş,basit biri bana göre(sebebi o kaddaaar güzele bakan,güzel kızlara düşkün birinin başını kapatmalısın demesi o kadar basit duruyor ki)
Ama siz aşık değilsiniz,ne istediğinizi de tam olarak bilmiyorsunuz.Size ayrılmanız daha mantıklı desek, eminim evet haklısınız diyip icraate geçmeyeceksiniz.
Ayrıca size tavsiyem tesettüre kul değil yalnızca Allah istediği için girin ve okuyup anlayarakta tesettürün temelini sağlam tutun.Bilmiyorum güzel kararlar verirsiniz inşAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…