BİLİNCİ KAPALİ OLAN HASTA BİZİ ALGİLAYABİLİR Mİ ?

Tuansk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
93
85
3
33
Annem hastaneye ameliyat için gitti 63 yaşında safra kesesinde iltihap var dediler ama anju oldu kalp rahatsızlığı tansiyon ve şekeri vardı başka rahatsızlığı yoktu sonra aniden apar topar yoğun bakıma alındı organları iflas ediyor denildi diyalize giriyordu şimdi Yoğun bakımda BEYİN KANAMASİ GECİRDİ BİLİNCİ KAPALİ BİR SEKİLDE MAKİNEYE BAGLİ YASİYOR entube diyorlar ya .anneme seslendim ağladım anam hakkını helal et dedim bırakma bizi dedim ama Annem bizi duyuyor mu bilinci kapalıyken ??? Ve böyle hastası olan var mıydı bilinci kapalı
10 gündür böyle annem yazarsanız sevinirim

Annem hastaneye ameliyat için gitti 63 yaşında safra kesesinde iltihap var dediler ama anju oldu kalp rahatsızlığı tansiyon ve şekeri vardı başka rahatsızlığı yoktu sonra aniden apar topar yoğun bakıma alındı organları iflas ediyor denildi diyalize giriyordu şimdi Yoğun bakımda BEYİN KANAMASİ GECİRDİ BİLİNCİ KAPALİ BİR SEKİLDE MAKİNEYE BAGLİ YASİYOR entube diyorlar ya .anneme seslendim ağladım anam hakkını helal et dedim bırakma bizi dedim ama Annem bizi duyuyor mu bilinci kapalıyken ??? Ve böyle hastası olan var mıydı bilinci kapalı

benim annem de benzer bir süreçten geçti
ben doktora sordum
bu durumdaki hastalara bir ilaç veriyoruz bu yaşananların hiçbirini hatırlamıyor ve acı ağrı çekmiyor dedi

ben de aynı şekilde konuştum annemle
duymuyorsa bile hissediyordur diye düşünüyorum

geçmiş olsun şifalar dilerim
inşallah iyiye gider bi an önce

benim annem de benzer bir süreçten geçti
ben doktora sordum
bu durumdaki hastalara bir ilaç veriyoruz bu yaşananların hiçbirini hatırlamıyor ve acı ağrı çekmiyor dedi

ben de aynı şekilde konuştum annemle
duymuyorsa bile hissediyordur diye düşünüyorum

geçmiş olsun şifalar dilerim
inşallah iyiye gider bi an önce
Allah razı olsun anneniz nasıl şimdi

Bilinci kapalı hastalar söylediğiniz şeyleri duyabilirler bu yüzden yanında ağlama. İyileşince yine eskisi gibi şunları şunları yapacağız, hani x bir yere gitmek istiyordun birlikte gideriz değil mi anne? Gibi konuşursan çok daha iyi olur. Kimsenin yanında ağlamasına, olumsuz konuşmasına, ağıt yakmasına izin verme.

Bu arada sevdiği bir müzik türü vardır muhakkak, sevdiği müzikleri dinlet, her gün kitap oku. Sık sık onu sevdiğini ve geleceğe dair güzel fikirlerini söyle. Çok geçmiş olsun.

Ben inanıyorum duyuyorlardir. Ancak ilaç etkisiyle ayıldıklarında hatirlamayabilirler. Bence gidin konusun içinizi dökün. Duyuyormuş anlıyormuş gibi anlatın kendinizi. Duymasa bile size iyi gelir . Allah acil şifalar versin. Rabbim size bagislasin daha çok gencmis

Benim annemde aynı şekilde aenin annen gibi beyin kanaması ile yogun bakimda yatti.bilinci kapalıydı.doktor kesinlikle ağrı acı hissetmiyor ama sizi duyuyor yanında dikkatli konuşun diye uyarmıstı bizi.bencede yaninda kesinlikle ağlamyın.ben annemin elini tuyup öpüp ben yanındayım annecim hepimiz burdayız seni cok seviyorum.merak etme iyi olacaksın gibi şeyler söylüyordum.Hatta doktoruda her geldiğinde merak etme iyisin ağrı duyma diye biz seni uyutuyoruz diyordu.Hatta teyzem telefonundan annemin çok sevdigi ve hep okufuğu bir dua vardı onu açıp dinletmiş ve gözünden yaşlar süzülmüstu.o yuzden kesinlikle duyduguna emin olmustum.lütfen yanında ağlamayın ve bunu kimsenin yapmasına izin vermeyin.Hakkını helal et demekte bir nevi veda vümlesidir.Çok zor olsada pozitif şeyler konuşmaya çalışın.

Bilinc kapaliliginin seviyeleri var. Komadaki bir hasta sizi asla duymaz. Aslinda bu tam olarak emin olamadığımız bir durum olmakla beraber duymadiklarini kabul ediyoruz. Çünkü beyin fizyolojisi hem bilincin kapali olmasina hem de duymaya izin verecek bir yapida degil. Ama tabii ki bunlar sizin onunla konusmaniza engel degil. Siz kendiniz icin bile olsa icinizde kalan seyleri soyleyin. Acil sifalar dilerim.

Bu konuda detaylı bilgim olmasa da dokunmanın gücünü çok önemsiyorum. Tıpkı bebeklerin anne tenini hissedince sakinleşmeleri gibi bilinci kapalı insanların da elini tutmak, okşamak vs. gibi davranışların iyi geldiğine inanıyorum. Elini tutun, okşayın, duymasa bile güzel motive edici sözler söyleyin. Sevginin gücü bence düşündüğümüzden daha fazla. Çok geçmiş olsun diliyorum.

öncelikle geçmiş olsun rabbim şifalar versin ben sağlıkçıyım. sizi duyar ama algılayamaz ama hisseder mümkün olduğu kadar dokunun sizi hissedebilir.

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin. İnşallah ağrısı, acısı olmadan uyuyordur anneniz. Duyup duymadığını bilmiyorum ama belki ara ara bilinci açılıyordur. Bilemiyorum. Siz konuşmaya devam edin.

Back
X