• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilinçsiz diyetlere son verin artık, sorularınız ?

Çok teşekkürler. 17 yaşındayım. Ama çok takıntılı hale getiriyorum bu konuyu artık. Mesela bugun istediğimi yedim şuan kilo alır mıyım deyip duruyorum kendime. Ama üstüne baya bi dans , spor vs yaptım kendimi rahatlatmak için :D

Ben sıfır bedenim ama benim de takıntı yaptığım başka şeyler var güzelim, inan bunlar hiç bitmiyor :) henüz 17 yaşındasın ve bu kilolardan kurtulmak da senin elinde. gençsin, sağlıklısın, spor yapabiliyorsun ve ne yiyip yemeyeceğine karar verebiliyorsun. Sen istedikten sonra, çok rahat bi şekilde verirsin. Bu zayıflama sürecini ciddiye al, fakat her adımın da keyfini çıkar derim ben :) ilerde incecik olduğun günü düşünerek devam et, pes etme. Çok örnek var inanılmaz kilolardan 36 bedene düşen :)

önceikle ileriki yaşantınızda başarılar diliyorum, Allah yolunuz açık etsin inşallah, şu bir gerçekki hangi diyetisyene sorarsanız sorun hepsi mutlaka kendi öğrendiği yöntem dışındakileri beğenmemektedir, karatay diyeti su ve ksa kaybı yaptırıyor demişsiniz ,bence tam tersi verdiğiniz kilolar yağdan gidiyor ve dikkat ettiğiniz sürecede kilonuzda önemli bhir artış olmuyor yani diyeti bıraksanız bile anıden kılo almıyorsunuz bu kadar uygulayan memnun kalan insanlar var onlarıda gözardı etmeyin bence, tamam canan karatay içhastalıkları uzmanı olabilir ama bence gerçekten bu diyet olayını çok güzel çözmüş eğer kitabınıokuma şansınız olduysa anlattığı herşeyide yapılan testlerle örneklerle anlatmış( neden yemeliliyiz neden yememeliyiz diye)

öncelikle başarılı bir diyetisyen olmanız konusunda başarılarınızı diliyorum.ve canan hoca yada karatay diyeti hakkında dediklerinize katılmadığımı söylemek isterim.karatay diyetini yapmıyorum.ama hocanın çıkmış olduğu bütün tv programlarını izlemiş biri olaraktan :)yorumlarımı iletmek istedim.bu soruyu canan hocaya haber spikerleri de sordu.hocada karbonitratı yasaklamadığı sadece sağlıklı karbonitlar tüketmeleri gerektiğini söyledi.birde millete karbonitrat denilince akla sadece ekmek geliyor galiba ben bunu gördüm.halbuki yediğimiz diğer besinlerde gerekli miktarda var.onları tüketmeye karşı değil.

önceikle ileriki yaşantınızda başarılar diliyorum, Allah yolunuz açık etsin inşallah, şu bir gerçekki hangi diyetisyene sorarsanız sorun hepsi mutlaka kendi öğrendiği yöntem dışındakileri beğenmemektedir, karatay diyeti su ve ksa kaybı yaptırıyor demişsiniz ,bence tam tersi verdiğiniz kilolar yağdan gidiyor ve dikkat ettiğiniz sürecede kilonuzda önemli bhir artış olmuyor yani diyeti bıraksanız bile anıden kılo almıyorsunuz bu kadar uygulayan memnun kalan insanlar var onlarıda gözardı etmeyin bence, tamam canan karatay içhastalıkları uzmanı olabilir ama bence gerçekten bu diyet olayını çok güzel çözmüş eğer kitabınıokuma şansınız olduysa anlattığı herşeyide yapılan testlerle örneklerle anlatmış( neden yemeliliyiz neden yememeliyiz diye)

Dilekleriniz için çok teşekkür ederim :) Ülkemizde önemli diyetisyenler var, benim de önerebileceğim. Söylediğiniz tarzda, başka diyetisyeni çekememe beğenmeme durumunu genellememek gerek. Karatay diyetini uygulayıp memnun kalan insanların neden memnun kaldığı çok açık aslında, hızlı ve çok kilo verdirten diyetler. Bu karşıt tez sadece bana değil, önemli doktor ve diyetisyenlerin de ortak fikrine aittir. Diyet olayını çözmüş değil de ticarete dökmüş diyoruz biz o değerli hanımefendi için :) Diyet olayını tamamıyle bilen HİÇKİMSE aynı diyeti milyonlarca insanın önüne sürüp bunu uygulayın demez. Diyet kişiseldir, kişiye özel uygulanır. Kitabını da tezlerini de takip ediyoruz sayın Canan Karatay'ın. Ve o diyetlerle kilo verdirilen kobayların ölçülen yağ su kas oranları var, diyetten önce ve sonra olarak. Tamamen bilimsel açıdan bakıyoruz ve o şekilde değerlendiriyoruz. Takdir edersiniz ki tahminen söylenmiş sözler değil bu yaptığımız eleştiriler. Daha önce bu diyetleri hakkında soruşturma açıldı zaten kendisine. Fakat kanunların bu konuda çok bi şey yapabileceğini sanmıyoruz. Tek ve en etkili yol, toplumun bilinçlenmesi ve kendini bunlardan koruması olacaktır. Sevgiler...

öncelikle başarılı bir diyetisyen olmanız konusunda başarılarınızı diliyorum.ve canan hoca yada karatay diyeti hakkında dediklerinize katılmadığımı söylemek isterim.karatay diyetini yapmıyorum.ama hocanın çıkmış olduğu bütün tv programlarını izlemiş biri olaraktan :)yorumlarımı iletmek istedim.bu soruyu canan hocaya haber spikerleri de sordu.hocada karbonitratı yasaklamadığı sadece sağlıklı karbonitlar tüketmeleri gerektiğini söyledi.birde millete karbonitrat denilince akla sadece ekmek geliyor galiba ben bunu gördüm.halbuki yediğimiz diğer besinlerde gerekli miktarda var.onları tüketmeye karşı değil.

Çok teşekkürler dilekleriniz için :) inanın bizim eleştirilerimiz, TV programı izlemekten ve 'anlaşmalı sorulara verilen çalışılmış sorular'ı dinlemekten daha öte araştırmaların sonucu ulaşılmış bi düşüncenin ürünüdür. Bi üstte diğer arkadaşa verdiğim cevabı da okursanız daha açıklayıcı olur eminim. Aynı şeyleri tekrarlamak istemedim, affınıza sığınarak. Karbonhidratın ekmekten ibaret olmadığını söyleyeceğiniz son insanlardan biriyim sanırım :) Sevgiler...

Afedersinizde boyunuza posunuza bakmadan bir profesör hakkında naasıl bu denli konuşabilirsiniz ki (hemde daha öğrenci iken)sizde profesör olun kitaplar yazın ozaman bilimsel anlamda eleştirin.."biz ona şöyle diyoruz falaN yazmışsınız neyin artisliğini yapıyorsunuz ki karşınızdaki saçlarını mesleği için ağartmış bir insan bakınız tüm topiklere en fazla aktif takip edilen ve memnun olan diyet listesi.sizler önce kibrit kutusu peynir olayını bi aşında sonra konuşun

Son düzenleme:
mrb ben 1 sene önce diyetisyene gidiyordum çokta iyiydi 85 ten 69.5 a kadar dustum 8 aydan ancak daha snr kilo verimim durdum 1-2 ay kilo veremedim snr sıkıldım ve bıraktım ardından 1 sene içinde 80 kilo oldum ve bu moralimi çok boozdu nette aklıma yatan diyetleri denemeye çalıştım kilo veremedim.... 1-2 aydır yeniden diyetisyene gitmeyi dusunuyorum ama cevremedekiler gitme diyetısyene gidip bırakınca kilolarını geri alıyorsun verimli olmuo diyetisyen vucudu sarktırıyor v.s gibi şeyler duymaya başladım ve kararsızım açıkca kilolarım beni çok yıprattı ne yapmam gerek bilmiyorum....
eczaacı bi yakınım tiroid hormonu insülin direnci v.s gibi sorunlarımın olabileceğini bunların kilo vermeye engel olduğunu söledi şuan aklımdan gecen diyetisyene yeniden gidip duzenli bir beslenme tablosu ve koşu bandı alıp gunde 1 saat evde koşmak... ama yeniden ummutlanıp hayal kırıklığına uğramak istemiyorum.. doğumdan snr alddığım kilolarımdan kurtulmak istiyorum doğum kontrol hapı kullanıyoordum onuda bıraktım bu ay o mu engelliyor acaba die...

kronik kabızlık problemim var o da engelleyebilir die dusunuyorum.. artı 4-5 ayda bi kadın doğumcuyla sorunum oluyor ya adet duzensizliği rahim yara kist enfeksiyon bunların tedavisinda kullandığım ilaçlarmı engellio bilemiorum .... kafam çok karışık yaşım 24 ve 80 kiloyum gardırobumda 38-40 beden olduğum zamanki elbiseler bakıp duruyor artı eşimde kilolarımdan memnun değil onunlada tartışma sebebi oluyor genelde... :( :( :(

Boyum 1.55 ve 74 kiloyum. Hangi diyetisyene gittiysem işe yaramadı. Çevremdekiler de üzülmeyeyim diye obez değilsin, senin yapın böyle gibilerinden şeyler söylerek destek olmaya çalışıyor. Çok mutsuzum ve biran önce zayıflamak istiyorum. Önerebileceğiniz bir diyetisyen var mı acaba?

Back
X