Yani kaynanama mı yatırılacak maaş tam anlayamadım?Kayınpederinize vasi atanacak ki eşi var, maaşı ona aynen devam edecek.
Kayınpederinizin akıl sağlığı yerinde olmadığı için, onun tüm yasal sorumluluğu birine devredilmek zorunda.Yani kaynanama mı yatırılacak maaş tam anlayamadım?
Evet ama akli dengesinin yerinde olmadığını kanıtlayıp vasi lik davası açması lazım kaynananızın.Yani kaynanama mı yatırılacak maaş tam anlayamadım?
Kaynanama kalması çok iyi olur ya kadın kendine yetsin biz başka bir şey istemiyoruz. Diğer kardeşler maaşa konmak isterse peki? Eşimin 2 ablası 1 abisi var 4 kardeşler.Kayınpederinizin akıl sağlığı yerinde olmadığı için, onun tüm yasal sorumluluğu birine devredilmek zorunda.
Şuan eşi kanunen en yakını olduğuna göre ona devredilir, eşinizin ayrıca bir başvurusu olmazsa.
Böylelikle de maaş kayınvalidenize geçer.
Eğer eşiniz vasi olursa eşinize yatar maaşı.
Yav adam yaşıyor anne yaşıyor nasıl konacaklar öyle birşey mümkün degilKaynanama kalması çok iyi olur ya kadın kendine yetsin biz başka bir şey istemiyoruz. Diğer kardeşler maaşa konmak isterse peki? Eşimin 2 ablası 1 abisi var 4 kardeşler.
Vallahi ne bileyim hiç bilgim yok bu konularda araştırdım internetten de bulamadım.Yav adam yaşıyor anne yaşıyor nasıl konacaklar öyle birşey mümkün degil
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Gerçekten faydalı oldu.Vasi tayin edildiginde para yine kayinbabanizin hesabına yatar. Ancak bankalarda ve tüm diğer kurumlarda babanızın yerine vasisi diye imza atarak tüm işlemleri gerçekleştirebilir vasi olan kişi.
Vasi kim ise o alır.Vallahi ne bileyim hiç bilgim yok bu konularda araştırdım internetten de bulamadım.
Bir arkadaş da eşinizin ayrıca bir başvurusu varsa eşiniz alır deyince haliyle diğer kardeşler de alabilir diye düşündüm. Ama eşi varken cocuklara düşmesi bana da mantıklı gelmedi.
Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim. Artık kim kp'in ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye gönüllü olursa vasi o olur öyleyse. Gerisi eşime kaynanama ve kardeşlerine kalmış. Artık vasi kaynım olsa bile gerektiği şekilde idare ederler kaynanama geçineceği kadar para da yollarlar.Vasi kim ise o alır.
Yani vasi demek, kayınpederinizin tüm işlerini yönetecek, her türlü şeyinden sorumlu kişi.
Bir nevi ebeveyni diye düşünün.
Kim vasi başvurusu yaparsa o alır.
Ama kayınvalideniz sağlık durumu iyi, kendini iyi idare edebilecek durumda ise o başvurmalı zaten.
Miras değil ki kardeşler bölünsün.
Ayrıca vasi hasta ile ilgilenmek, onun tüm bakımını gidemek zorunda.
Sadece maaşla bitmiyor iş, yasal tüm hak yönetimi size geçiyor ama onun adına yapabilecek şeyleri de kısıtlı.
Onun adına mülk edinemez, bağış yapamaz, şirket kuramaz vs.
Rica ederim, endişenizi anlayabiliyorum.Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim. Artık kim kp'in ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye gönüllü olursa vasi o olur öyleyse. Gerisi eşime kaynanama ve kardeşlerine kalmış. Artık vasi kaynım olsa bile gerektiği şekilde idare ederler kaynanama geçineceği kadar para da yollarlar.
Ben sadece kadın parasız pulsuz ortada kalacak ve yanımıza gelmek zorunda kalacak diye dert ettim bunu.
Verdiğiniz bilgiler epey aydınlattı teşekkür ederim tekrardan.
Kayınpederinin hesabina yatırılır ama vasi tayin edilirse eşi alırYani kaynanama mı yatırılacak maaş tam anlayamadım?
Kaynana kişisi vasi olacak nitelikteyse sıkıntı yok yani aklibasinda parayı yönetebilecek hastasına sahip çıkabilecek gibi...Kaynanama kalması çok iyi olur ya kadın kendine yetsin biz başka bir şey istemiyoruz. Diğer kardeşler maaşa konmak isterse peki? Eşimin 2 ablası 1 abisi var 4 kardeşler.
Ben de ondan korktuğum için bunun derdine düştüm. Elden ayaktan düşmüş bir kadın değil gayet dinç. Parası da olursa yanımıza gelmesine gerek kalmaz. Yoksa banane kp'in maaşından.Boşuna endişelenme maaş konusunu arkadaşlar açıkladığı için bir daha yazmadım. Ama dikkat et tek kaldım diye senin eve yerleşmesin kvden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?