• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilmeden konuşmak

Live_Your_Life

Guru
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2011
803
1.515
313
dogumuna yakın izin alıp 5 6 ay sonra işe başlayan sadece gördükçe selam verdıgım yani samımıyetımın olmadıgı iş arkadaşım vardı. Yakın zamanda işe başladı.ben de ayıp olmasın tebrık etmemıs demesınler dıye geçen gün dedım kı hayırlı olsun bebeğin.
Çok kısık sesle bısey dedı gerçekten duyamadım
Bebeğin durumu nasıl dedım.
Yüzüme bakıp ben bebegımı kaybettim dedı gozlerı doldu.
Ben şok oldum o an.
Bilmedıgımı ve çok üzüldüğümü belirtip özür diledim.bassaglıgı diledim sorun yok dıyerek kalktı.
Vicdan azabı çekiyorum yanına yenıden gitmekle gitmemek arasındayım:( nasıl toparlarım bilmiyorum çok üzüldüm

dogumuna yakın izin alıp 5 6 ay sonra işe başlayan sadece gördükçe selam verdıgım yani samımıyetımın olmadıgı iş arkadaşım vardı. Yakın zamanda işe başladı.ben de ayıp olmasın tebrık etmemıs demesınler dıye geçen gün dedım kı hayırlı olsun bebeğin.
Ben şok oldum o an.
Bilmedıgımı ve çok üzüldüğümü belirtip özür diledim.bassaglıgı diledim sorun yok dıyerek kalktı.
Vicdan azabı çekiyorum yanına yenıden gitmekle gitmemek arasındayım:KK43: nasıl toparlarım bilmiyorum çok üzüldüm

Çok zor durum
Bir zaman uzak dur bence

Ben şok oldum o an.
Vicdan azabı çekiyorum yanına yenıden gitmekle gitmemek arasındayım:KK43: nasıl toparlarım bilmiyorum çok üzüldüm

Yahu hiç bir arkadaşı da etrafa dememiş mi falanca bebeğini kaybetti haberiniz olsun sormayın diye.
Şimdi yanına gitmeyin ama bir daha karşılaştığınızda tekrar özür dileyin isterseniz ama sizin de yapabileceğiniz bir şey yok. Bilmiyordunuz sonuçta. Yiyip bitirmeyin kendinizi.

Ben hemen arkasından oda arkadaşını buldum karşıma aldım söyledım dedım böyle bısey varmış bız nıye duymadık
Bız de ıse başladığı gün duyduk dedı (bırbırlerını tanımıyorlar sonradan başladı oda arkadaşı )
O sırada baska bırı geldı yanımıza o da kulak mısafırı olmuş konuşmaya
Eyvah ben de bılmıyordum . Ben de ılk gördüğümde Allah bebegıne uzun ömürler versın dedım dedı basını egıp gıtmıs
Bırlıkte gıtmeyı düşünüyoruz ıkımız de çok üzüldük:(

Bilemezsinizki nerden bileceksiniz bunu bilen insaniyet namina herkese soylemeliydi pot kirmayin diye.Siz bilmeyenlerede soyleyinki kimse hayirli olsun demesin kalbi kirilmasin kadinin.

Sizin yerinizde kim olsa aynı şeyi söylerdi. Bilmiyorsanız bebek varmış gibi dediklerinizden suçlu/sorumlu değilsiniz. Özrünüzü dilemiş, bilmediğinizi söylemişsiniz. Olduğu kadar telafisini yapmışsınız. Bence kendinizi daha fazla hırpalamayın.

Öyle evet ama hatırlatttıgım için olsa gerek gözleri doldu benım yüzümden bı kere daha yüreği yandı belkı :( üzüntüm bu yüzden

Öyle evet ama hatırlatttıgım için olsa gerek gözleri doldu benım yüzümden bı kere daha yüreği yandı belkı :KK43: üzüntüm bu yüzden
Zaten unutmuyordur ki bir an bile

Dile gelince acı gözler doluyor işte

Zaman geçsin, dışarda kahveye davet edip durumu izah edebilirsiniz

Ona da iyi gelir dışarda olmak

Öyle evet ama hatırlatttıgım için olsa gerek gözleri doldu benım yüzümden bı kere daha yüreği yandı belkı :KK43: üzüntüm bu yüzden

O nedenle tekrar özür dileyip tekrar deşeleme

Olmuş bitmiş

Bir daha karşılaşınca bir başkası ile karşılaşınca Nasıl davranıyorsanız ona da öyle davranın

Uzun bir süre normal davranırım o konuşma hiç olmamış gibi..bir gün gerekirse de bir kahve içeriz karşılıklı... olur da içini dökerse destek olurum her zaman.

10 günlük bebeğini kaybetmiş bir anne olarak, bir çok arkadaşımı hayatımdan çıkardım.

1. arayıp sormayanları
2. bebeğimin hayırsız evlat olduğunu söyleyenleri
3. bebeğimi kaybettiğim hafta bana kendi çocuklarının bebeklik fotoğraflarını ya da bebeklerinin fotoğraklarını gönderenleri
4. cüzzamlıymışım gibi çocuklarını benden saklayanları
5. teselli adı altında engelliydi belki de ölmesi iyi oldu diyenleri
6. taziye için bebek kıyafeti hediye getiren bile oldu!!!! (ikinci çocuk için motive etmekmiş amaç)

inanın aranmak sorulmak iyi geliyor. ben yakın arkadaşlarım gelmek istediklerini söyleidklerinde lütfen mutsz gelmeyin, makyajınızı yapın en güzel elbisenizi giyin öyle gelin biraz mutlu insan görmeye ihtiyacım var diyrodum.

bu süreçte hiçkimseden "başın sağolsun" lafını duymak istemiyordum ki eşim bütün misafirlere gelmeden önce bunu söylüyormuş. evime neden geldikleri belliydi zaten.

demem o ki, siz pot görmemişsiniz.

10 günlük bebeğini kaybetmiş bir anne olarak, bir çok arkadaşımı hayatımdan çıkardım.

1. arayıp sormayanları
2. bebeğimin hayırsız evlat olduğunu söyleyenleri
3. bebeğimi kaybettiğim hafta bana kendi çocuklarının bebeklik fotoğraflarını ya da bebeklerinin fotoğraklarını gönderenleri
4. cüzzamlıymışım gibi çocuklarını benden saklayanları
5. teselli adı altında engelliydi belki de ölmesi iyi oldu diyenleri
6. taziye için bebek kıyafeti hediye getiren bile oldu!!!! (ikinci çocuk için motive etmekmiş amaç)

inanın aranmak sorulmak iyi geliyor. ben yakın arkadaşlarım gelmek istediklerini söyleidklerinde lütfen mutsz gelmeyin, makyajınızı yapın en güzel elbisenizi giyin öyle gelin biraz mutlu insan görmeye ihtiyacım var diyrodum.

bu süreçte hiçkimseden "başın sağolsun" lafını duymak istemiyordum ki eşim bütün misafirlere gelmeden önce bunu söylüyormuş. evime neden geldikleri belliydi zaten.

demem o ki, siz pot görmemişsiniz.
Bebeğin hayırsız evlat olduğunu söyleyen hangi beyin yoksunuydu acaba ya çok iyi yapmışsınız gerçek dost kötü günde belli olur der büyükler acını desmeyeyim ama sen melek annesisin hiç üzülme çünkü evladına ahirette kavuşacaksınız basın sağolsun canım

Bebeğin hayırsız evlat olduğunu söyleyen hangi beyin yoksunuydu acaba ya çok iyi yapmışsınız gerçek dost kötü günde belli olur der büyükler acını desmeyeyim ama sen melek annesisin hiç üzülme çünkü evladına ahirette kavuşacaksınız basın sağolsun canım

bi hikaye var ya hızır cebraili almış bi bebeği öldürmüş sonra da bu bebek dünyanın başına bela olacaktı demiş cebrail hızırın önünde saygıyla eğilmiş. ona istinaden demek istediler...

aslında bu durumda kim nasıl davranacağını bilmiyor o yüzden acıyı çeken için daha zor bi süreç oluyor.

Back
X