Bilmeden olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Crazypinkpink

Sen önce kendine bak
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
1.099
756
123
Kızlar selam
Sorum on muhasebe ve muhasebe işi yapanlara
Tanıdıklar sayesinde 2 farklı is teklifi aldım...
Biri on muhasebe diğeri ise telefonda tahsilat isi
On muhasebe kürsü aldım ama çalışma tecrübem yok...on muhasebe işine daha sıcak bakıyorum
Sizce on muhasebe işinden kabul edilirsen gireyim mi yoksa kurs yeterli olmaz mı,?boşuna mevcuttaki isimi de kaybetmiş olucam ondan korkuyorum
Teklif gelirse ne yaparım bilemedim
Fikir verir misiniz

Kızlar selam
On muhasebe kürsü aldım ama çalışma tecrübem yok...on muhasebe işine daha sıcak bakıyorum
Sizce on muhasebe işinden kabul edilirsen gireyim mi yoksa kurs yeterli olmaz mı,?boşuna mevcuttaki isimi de kaybetmiş olucam ondan korkuyorum
Fikir verir misiniz

Kurs çok yeterli olmaz ama başlayacağınız yerde size sistemi öğretecek biri varsa altından kalkarsınız.

Kızlar selam
Fikir verir misiniz
Heryer aynı programı kullanmıyor
Kurs yeterli olmuyor
Çalışarak öğreneceksiniz
Bence ön muhasebe gelirse kabul edin
Deneyim olmuş olur
Kursta öğrendiğimizle staj yaptığımız yer çok farklıydı
Sonra başka yere staja gittik
Onlar da daha farklıydı
Bende muhasebe kursuna gitmiştim
Üç ay falan gittik 2 hafta da staj görmüştük

Heryer aynı programı kullanmıyor
Kurs yeterli olmuyor
Çalışarak öğreneceksiniz
Bence ön muhasebe gelirse kabul edin
Deneyim olmuş olur
Kursta öğrendiğimizle staj yaptığımız yer çok farklıydı
Sonra başka yere staja gittik
Onlar da daha farklıydı
Bende muhasebe kursuna gitmiştim
Üç ay falan gittik 2 hafta da staj görmüştük

Aynen...çalışmadan sadece kurs ile olucak şey degil

Ben kursla öğrenmedim.
Ben başka bir pozisyonda başlamıştım daha sonra patron beni yanına muhasebeye aldırdı.
Benden başka bir çalışan daha var,o bana herşeyi öğretti.
Öğrenilmeyecek birşey değil aslında,kurs yerine başkası öğretse sende deneyerek yapsan daha çok aklında kalır.

Umarım öyledir...Ya henüz is olmuş değil ama merak ettim iste
Bir de on muhasebe genel muhasebe kadar zor değil diye biliyorum

Ön muhasebe ve genel muhasebe kıyaslanamaz bile. Kolay tabi ki. Yanında biri olursa bir haftaya kaparsın. Ama kurs sonrası tek başına altından kalkman zor olabilir

Kurs yeterli olmaz .
Çünkü heryer aynı programı kullanmıyır programı bilsen bile her sektör farklı mesela ben lastikçide çalışıyordum.
İşi bırakırken birini eğitio öyle çıkıcam işten dedim .
Ve gelen kızlr tecrubeli oldukları halde yapamadılar ..

Kızlar selam
Fikir verir misiniz
eğer olursa kesinlikle ön muhasebeyi seçin.ben sıfır tecrübe ve bilgiyle 1 sene çalıştım otomotiv sektöründe büyük bir şirkette.3 gün bile göstermediler yapa yapa öğrendim.ilk 1 ay ağlardım hep yapamıcam olmuyor diye.ama sonra onlar beni bırakmadı korkma çabalarsan üstesinden gelirsin.deneyim kazanmış olursun.

eğer olursa kesinlikle ön muhasebeyi seçin.ben sıfır tecrübe ve bilgiyle 1 sene çalıştım otomotiv sektöründe büyük bir şirkette.3 gün bile göstermediler yapa yapa öğrendim.ilk 1 ay ağlardım hep yapamıcam olmuyor diye.ama sonra onlar beni bırakmadı korkma çabalarsan üstesinden gelirsin.deneyim kazanmış olursun.

Ben de kabul edebilirsem on muhasebeyi istiyorum
Çünkü daha cok is olanağı olan bir meslek

Ben de kabul edebilirsem on muhasebeyi istiyorum
Çünkü daha cok is olanağı olan bir meslek
aynen öyle ayrıldıktan sonra bile o kadar çok teklif geldi ki.ben özel sebeplerden gidemiyorum.zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun sürekli meşgul oluyor beynin.çok güzel bir meslek çok seviyordum işimi. korkmayın sakın hakkınızda hayırlısı olur umarım:dua:

Girdiğiniz anda her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Zaten sizi işe alan kişi de tecrübe seviyenizi bileceği için sizi eğitecek birisi olur diye düşünüyorum. En iyi yaparak öğrenirsniz

Bence her iş iş yerinde öğrenilebilir.
Çok ciddiyim.
İki ayrı insan kaynakları yönetimi işi deneyimim oldu mesela. Birisinde pkds diye bir program kullanıyorduk. İki günde öğrenilecek bir sistem. Kim kacta gelmiş, kim fazla mesai yapmış,izin gününü değiştirmek istemiş, shiftleri düzenlemek falan...herşeyi onunla yapıyorduk. Başka da iş yoktu :) bir de işe giriş mulakati- evrakların temini-karakola bildirilmesi falan...
Gerçekten 1 haftada konuya tam hakim oluyorsun ve bu iş için üni mezunu- deneyimli insanlar arıyorlar...
Herneyse, kendimi az çok deneyimli sanıp başka bir insan kaynakları işine başladım. Ama bir önceki işle alakasi bile yoktu.
Mülakat bile farklıydı diğerinden. İşe giriş prosedürü, kullandıkları program. Çalışan profili... Diğer işte telefon calmazdi, bunda telefon susmazdi mesela...
Şimdi ben başka işlerde beş sene deneyim sahibi olsam bile bu şirkette sıfırım:) sil baştan bir süreç başlayacak ..
Aynı şekilde organizasyon sorumlusu olarak çalıştım yine iki ayrı firmada.
Birinde masa başında telefondan konuşa konuşa ayarladım herseyi, diğerinde sahanın içinde koştur koştur geçti aylar... Birinde kazandığım deneyim diğer işte işimi kolaylastirmadi yani...
Sosyoloji mezunuyum, kısa dönem olarak da bir işe gidiyorum her sene,sosyolog olarak. Orada yaptığım işin de mesela benim üniversitede öğrendiğim şeyle alakası yok. Gerçekten konuşma kabiliyeti olan ve okuma yazma bilen herkes yapabilir :) ama işi almak için sosyolog olmak gerekiyor. Oysa operasyondan önceki toplantıda şöyle bir anlattılar,o kadar. Yani ha beeen ha sen. Kime anlatsan yapacakları bir iş...
O yüzden bence yapamam diye düşünme. Zaten ilk birkaç hafta işi sana anlatıyorlar, yaninda duruyorlar. Kimse gelir gelmez işleri yapmanı beklemez,merak etme.
Çok da dert etme, hangisi daha mantıklı geliyorsa onu seç^^

Bence her iş iş yerinde öğrenilebilir.
Çok ciddiyim.
İki ayrı insan kaynakları yönetimi işi deneyimim oldu mesela. Birisinde pkds diye bir program kullanıyorduk. İki günde öğrenilecek bir sistem. Kim kacta gelmiş, kim fazla mesai yapmış,izin gününü değiştirmek istemiş, shiftleri düzenlemek falan...herşeyi onunla yapıyorduk. Başka da iş yoktu :) bir de işe giriş mulakati- evrakların temini-karakola bildirilmesi falan...
Gerçekten 1 haftada konuya tam hakim oluyorsun ve bu iş için üni mezunu- deneyimli insanlar arıyorlar...
Herneyse, kendimi az çok deneyimli sanıp başka bir insan kaynakları işine başladım. Ama bir önceki işle alakasi bile yoktu.
Mülakat bile farklıydı diğerinden. İşe giriş prosedürü, kullandıkları program. Çalışan profili... Diğer işte telefon calmazdi, bunda telefon susmazdi mesela...
Şimdi ben başka işlerde beş sene deneyim sahibi olsam bile bu şirkette sıfırım:) sil baştan bir süreç başlayacak ..
Aynı şekilde organizasyon sorumlusu olarak çalıştım yine iki ayrı firmada.
Birinde masa başında telefondan konuşa konuşa ayarladım herseyi, diğerinde sahanın içinde koştur koştur geçti aylar... Birinde kazandığım deneyim diğer işte işimi kolaylastirmadi yani...
Sosyoloji mezunuyum, kısa dönem olarak da bir işe gidiyorum her sene,sosyolog olarak. Orada yaptığım işin de mesela benim üniversitede öğrendiğim şeyle alakası yok. Gerçekten konuşma kabiliyeti olan ve okuma yazma bilen herkes yapabilir :) ama işi almak için sosyolog olmak gerekiyor. Oysa operasyondan önceki toplantıda şöyle bir anlattılar,o kadar. Yani ha beeen ha sen. Kime anlatsan yapacakları bir iş...
O yüzden bence yapamam diye düşünme. Zaten ilk birkaç hafta işi sana anlatıyorlar, yaninda duruyorlar. Kimse gelir gelmez işleri yapmanı beklemez,merak etme.
Çok da dert etme, hangisi daha mantıklı geliyorsa onu seç^^

Çok güzel anlatmışsın
Zaten kurs da gördüğüm için muhasebeye aşinayım
Genel muhasebe yapamam ama ön muhasebeyi kapabilirim gibi geliyor
Bakalım is olacak mi hayırlısı artik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X