benim eşim de aile ortamında ve benımle yanlızken daha sessızdırGecen gün de ifade etmiştim,konu açarak işim özeti hamileyim eşimin ilgisizliğinden şikayetim vardı,sağolsun burdaki arkadaşlar hormonlardandır hamileliğin son anlarıdır umursama diye telkinlerde bulunmuşlardı.hatta bi arkadaşla konuşurken ailem de geldi doğum yaklaştığı için acaba onlar da hissediyomudur ki diye söylemiştim.bugün annem eşin hep böle suskun mu yoksa biz geldik diye mi böle yapıyo diye.ay ağlıycaktım resmen zaten içimde doluyum demek bu benim kuruntum değil dışardan da öyle algılanıyoDedim yok ne alakası var onun genel hali böyle ağzından laf zor çıkıyo diye,üstünüze alınmayın diye.bana ne dedi dersiniz sen konuşmayan bu adamla nasıl anlaştın dedikaldım tabi ben doğal olarak.zaten kendisine bileniyorum bu son haftalardır bi de bu tuzu biberi oldu kendisi şuan dışarda ben bunu kendisine nasıl ifade edebilirim,koca benim biliyorum ama inanın nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum çünkü çok doluyum konuşmaya başlarsam tak tak tak sert olcam ben anlamasını istiyorum."ne alakası var"sözünden de sıkıldım.kardeşimin eşi ise çok cana yakın çok konuşkan hal hatır sorar susmaz hiç hal böle olunca benimkisi kapalı kutu oluyo.valla son haftalarım stresle geçti hamileliğimin bu zamanlarını hiç iyi hatırlamıycam.
Yok değitiremem tabiki benim yanımda da sessiz,hatta kızıyorum eve gelince insan bi iki çift laf söyler diye.ama benim alındığım nokta tamam sessiz sakinsin ama eve annemler gelmiş biraz zorla nabıyosunuz ne bilim biraz hatır sor kimse ondan devamlı konuşmasını beklemiyor.kahvaltı yaparız hiç bişi konuşmaz yer kalkar bi "afiyet olsun elinize sağlık"cümlesi akşamları da öle.tv izlenir elinde telefon hiç bişi konuşmaz çok nadir bi kaç kelime.ben kendimi misafir yerine koysam istenmediğimi düşünürüm ve rahatsız olurım.öle bişi düşünmediğini biliyorum ama dışardan bi göz öle demiyorAdamın huyu buysa nasıl değiştireceksiniz ki?
Yok hayır normalde de sakin suskundur hatta bu bazen sinir ederdi ama son zamanlarda telefona merak sardı elinden düşürmez oldu bunu ifade etsem yapçak bişi yok diyip durdu.ama misafirimiz var şimdi ne kadar suskun olsa da,karşı taraf belki yanlış anlar diye kendisi düşünmesi lazım en azından.zaten çok uzaktan geldiler tüm gün evdeler ben çıkarıyorum dışarı sıkılmasınlar diye.Sonradan böyle olmamıştır sanırım, önceden çok konuşkan, sıcakkanlıydı da yeni mi değişti?
Yok ben karşılaştırmıyorum,annem de eşimi biliyo sakin olduğunu ama öle bi hal var ki nasıl ifade etsem tüm gün bişi konuşmadan durabiliyor,ne bilim ben dışarı çıkıcam diye bana gelip söylüyo bizimkilere bi allaha ısmarladık demiyo.bugün mesela ben okulda kahvaltı yapıcam dedi çıktı.annemlere çıkarken bişi demedi annem de kahvaltı yapmıycak mı hazır kahvaltı dedi.ben de okulda yapçakmış bugün de dedim.annem bana bişi demiyo eminim içinde başka şeyler düşünüyo.bence kadın alındı.sen kahvaltıyı hazırla hadi gelin sofraya desin adam onlara hiç bi açıklama yapmadan çıksın gitsin.bazen acaba düşünemiyo mu bunları bana söylemenin kafimolduğunu mu düşünüyo yoksa bizimkileri mi umursamıyo bilemiyorumkatdesinin esiyle kıyaslama herkesin farklı huyları var.
annen birseyi tespit etmiş ama sen nasl anlasıyorsun demesi cok yanlıs cok yanlıs aklına fitne tohumu atıyor.
bide madem siz konuskan insansınız esinize acık acık sorun neyin var diye . eskiden böylemiydi diye.
bazı insanlar soru sorunca konusurlar kızıda var erkegide var
Ya evet öyleydi,hatta dışardan sen bu adamla nasıl anlaşıyosun bile derlerdi.ama son zamanlarda iyice kabuğuna çekildei elinde telefon çok gerekmedikçe konuşmaz günü öle geçiren bi tip halini aldı.hadi ben tamam diyim ama evde misafir var misafire farklı algılatma kendiniEvlenmeden önce flört, söz,nişan vs döneminiz olmadı mı? O zaman da böyle miydi?
Arkadaşları ile anne babası ileyken de hep suskun mudur? Şayet tüm bunlara cevabın evetse adamın yapısı bu demektir.
Daha önceden böyle değilse sonradan olduysa al karşına konuş.yeri geldiğinde sok lafını:))
Çok da üzmemeye çalış kendini de bebeğini de.
Değiştiremem biliyorum ama. En azından biraz daha ilgi göstersin istiyorum.lafa gelince annenler kalsın bizde çocuğa da bakarlar nasılsa emekliler diyo ama onlar gelince de sus pus bi kelime çıkmıyo ağzından ben onların yerinde olsam belki farklı düşünücem bu damat bizi mi istemiyo böle evde sadece dolaşıyo diye.valla yarın kardeşimler gelcek ona seviniyom en azından eşi gelir konuşur muhabbet döner de ortamın havası değişir.nelerden medet umuyorum AllahımAnnemin kuzenide öyle sakın sessiz konuşursan konuşur ama herkes bilir özünde çok saygılı iyi biri eşide aksine hiç susmz bize geldiklerinde sanki eşi bizim akrabamz kendisi de damadimiz gibi . Yapcak bişey yok degistiremzsn
Yok hayır normalde de sakin suskundur hatta bu bazen sinir ederdi ama son zamanlarda telefona merak sardı elinden düşürmez oldu bunu ifade etsem yapçak bişi yok diyip durdu.ama misafirimiz var şimdi ne kadar suskun olsa da,karşı taraf belki yanlış anlar diye kendisi düşünmesi lazım en azından.zaten çok uzaktan geldiler tüm gün evdeler ben çıkarıyorum dışarı sıkılmasınlar diye.
İşte ben de bu noktadayım zaten sakin olduğunu biliyolar.ama tüm günde susmadan durulur mu basen takılıyorum dışarda tüm keşime hazineni kullandın heralde evde ağzından bişi çıkmıyo diye.benim şuanki tek derdim ailemin rahatsızlık hissetmemesiBazı insanlar yapı olarak sessiz sakin oluyor ama ben eve gelen misafiri huzursuz edecek konuma gelmesine karşıyım. Heleki bu annem babamsa. Kimse eşinizden uzun sohbetler beklemiyordur zaten. Hal hatır sormak zor olmasa gerek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?