Bilmiyorummmm :(((

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Düğünüme 4 ay kaldı.Canımla artık aynı evi paylaşacağım için çok mutluyum.Ama şeytan dürtüyor sanki bu evlilik yaz tatili değil.üniversite değil bitmeyecek diyor.Katlanabilecek misin diyor.Çok seviyorum o konuda bi sıkıntı yok da geri dönülmez bir yol gibi geldiğinde bunalıyorum

şeytanın vesveselerine hiç kulak asmayıp, mutluluğuna şükremelsin bence.

5 yıl, 10 yıl sonrasını düşünmeyin.
Ne konuda olursa olsun çok ilerisini düşününce insan çıkmaza girebiliyor.

Sadece ilk zamanlarınızı düşünün, çok tatlı değil mi?

bana da olmuştu. :)) nikah masasından mı kaçsam diye düşünmüş, geceleri ağlamıştım. :) 1 yılı geçti, alıştıkça daha çok sevdim eşimi, mutluyum Allaha şükür. bence de şeytan vesvese veriyor. iyi düşündüm doğru karar verdim diyorsan gönlünü ferah tut...

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için çok sağolun.Ben öğrencilik hayatım boyunca falan hep kendi kendime yettim.Hayatımda şimdiye kadar hiç pişman olduğum bi karar vermedim.Pişman olduğum bişey yaşamadım çok şükür.Bence insanın hayatında iki dönüm noktası vardır.Bunlardan ilki iş (meslek), ikincisi de eş seçimidir.Elhamdülillah ilk seçimim konusunda kafaamda soru işareti yok.Fakat ikinci de acabalar aklımı kurcalıyor.Seviyorum,mutlu olacağıma da inanıyırum ama bilmiyorum neden böyleyim ben yaaa (

canım bence takılma sen o şeytana çoğu insan evlilikten korkar ama zamanla karşındaki insanı tanıdıkça daha çok seviceksindir tabiki her evlilikte sorunlar olur ama aşılamıyacağını düşünmüyorum sen korkma mutlu olmaya bak yaşın kaç bilmiyorum ama ben 22 yaşındayım ve 1 buçuk yıllık evliyim benim tereddütlerim olmadı çünkü seviyordum senin de olmasın bence sonuçta geri dönülmez bir yol değil evlilik bu ölüm değil...

23 Yaşındayım.Ben nişanlımla üç senedir görüşüyorum ve seviyorum.Fakat aşık değilim .Yani mantığım hep ön plandadır benim.Kararlarımı hiç duygusal vermem.Belki de bundan biraz tereddütüm.Yoksa çok iyi anlaşırız seviyorum onu.Ama dediğim gibi kör kütük aşık değilim.Ayaklarım yerden kesilmiyor.Bilmiyorum kendimi ifade edebiliyorumdur umarım

geri dönüşü olsa tereddüt etmeyecektiniz yani..
kusura bakmayın ama bu düşünceyi kafanızdan atmadan evlenmeyin...
ihtimal bile kalmasın aklınızda..yoksa mutlu bi evliliğiniz olmaz...

niçin tereddütlerin var peki evlendikten sonra sevginin bitmesinde mi korkuyorsun yoksa pişman olmaktan mı

geri dönüşü olsa tereddüt etmeyecektiniz yani..
kusura bakmayın ama bu düşünceyi kafanızdan atmadan evlenmeyin...
ihtimal bile kalmasın aklınızda..yoksa mutlu bi evliliğiniz olmaz...

Geri dönüşü olsa derken?Ben geri dönüşü yok derken kefenle çıkarım mantığında değilim ki.Çok şükür maaşım var kimseye muhtaç değilim.Allah korusun boşanma durumunda çoğu kadın gibi baba evime dönme gibi bi çekincem de yok.Geri dönüşü yok derken ben bu kararın ciddiliğini,önemini vurgulamak için dedim

bu mantık işlerini gönül işleri ile karıştıranlara hep çok kızarım.
bugunun mantığı yarının mantığı ile bir olacak mı? gelişen şartlar içerisinde yaptığınız tercih size hep mantıklı gelecek mi çok riskli bir adım bu.
oysa gönülden sevseniz, rastgele birini değil ailenize size uygun inanışı görüşüzü uygun, mantıktan çok makul birine yürekten bağlı olsanız, ayaklarınız yerden kesilse, böylesi daha yaşanası bir gelecek olmaz mı?

niçin tereddütlerin var peki evlendikten sonra sevginin bitmesinde mi korkuyorsun yoksa pişman olmaktan mı

Karşımdaki insan hayatım boyunca hayat arkadaşım olacak birisi.Ben evlenince heyecanımızın,sevgimizin bitmesinden korkuyorum

Mesajınızda çelişki var.İlk olarak insanın sevgisi aşkı bitse de bi evlilik sürer fakat mantıkla yola çıkıldıysa birbirine uygun iki karakter her halükarda yaşayabilir.Aşk gözü karartmak yanlışlarını görememektir.Böyle evlilikler de 1 sene sonra çatırdamaya başlar.İkinci olarak aileme uygun ve makul olması hissi değil akli bi olay yani siz de mantıklı davranmamı söylemişsiniz

benimde 4 yıllık ilişkim var ama mazimiz 10 yıldır liseden beri sever beni, ilk aşkıyım kendisinin. bende ona aşığım kafalarımız aynı, inanılmaz saygılı bi adam. biraz bencil ama haricinde her deliliği çılgınlığı yapabiliyoruz.. özgürüm yanında..

ama buna rağmen evlilik ürkütücü. bende yalnız büyüdüm, hep kendi kendime öğrendim hayatı. yaşadım, gördüm, geçirsdim kendimce.. şimdi bir ömür boyu bir adama bağlı kalmak uzaktan bakınca insan karnına yumruk yiyomuş gibi hissediyor. ama karşımdaki insanın bana aşık ve benim canım olduğunu hatırlayınca hepsi geçiyor..

bu nişandı düğündü çok bayık işler yani millet eğlenecek diye binbir tane şey çıkıyor karşına. hayat zaten zor bi de bunlar. öf öf öf.. ama işte sevgi ve aşk olunca katlanıyor insan..

mantık evliliğini hiç anlamıyorum, herkesin kafası farklı tabiki ama inanılmaz riskli bi iş. ya batacaksın ya çıkacaksın güzelim. inşallah herşey istediğin gibi olur hayatta. sevgilinle güzel bi evliliğiniz olur. anlayışlı, sadakat dolu, sıcak bi yuvanız olur. ben çok anlamıyorum mantık işlerini malesef. evlilik korkusu da herkes de olur birazcık, kolay bi iş değil bütün bi hayattan bahsediyoruz.. doğaldır, iyice düşün tart ölç biç derim ben mantığına göre =)

Karşımdaki insan hayatım boyunca hayat arkadaşım olacak birisi.Ben evlenince heyecanımızın,sevgimizin bitmesinden korkuyorum
canım bundan korkuyorsun fakat yaşamadan bilemezsin bitedebilir bitmeyede bilir şimdi bu korkundan dolayı evlenmeye tereddütle bakıyorsun fakat bu korkunu atmadan evlenme derim ama şimdi bu korkun yüzünden evlenmezsen ömür boyu evlenmeyecek misin ya biterse korkusu yüzünden?

bitmeyeceğini nerden biliyosun? bence bukadar garantileme? belki birgün eşini de şeytan dürtecek we bu ewlilik bitmek zorunda kalcak..bence bu kadar garantiye alma ewliliğini.

Yok yok şeytan dürtüyor beni.vesvese veriyor.Beni el üstünde tutuyor.Başımın tacısın diyor.yalanı yok ,siniri yok,bencilliği yok,ukalalığı yok.Daha ne istiyorum ki ben ?Ondan 1 saat haber almayınca özlüyor muyum ?EVET. Sabah kalktığımda ilk aklıma gelen o mu ? evet.Gece uyumadan önce yanımda olduğunu hayal ettiğim o mu?evet. O halde benim derdim ne beee!Çok kızdım şimdi kendime

aynı şekilde daha nikah masasında okadar çabadan sonra kuyruğuna gelmişiz nikah memurunun sorusuyla beraber okadar hızlı düşündümki aklımdan neler geçti inanmazsınız hani allah korusun büyük bir kaza anında hayatınız film şeridi gibi geçer ya gözünüzün önünden aynen öyle .dedim şimdi hayır desem az daha nişanlı kalsak hayır desem affedermi beni neden korkuyorum hayır desem babam ne der annem ne der bu açıklamayı yapsam herkes beni kaşık düşünür falan derken evet demiş bulundum. iyikide demişim bazen çekilmez gırtlaklanmalık bazen sevmeye doyamamamalık bi kocişim ve ondan dünyalar tatlısı canımın canı oğluşum var. sır onun babası olduğu için bile sevilmeye değer artık. aşkını garantiye aldı :)

"ya ilerde başkasına aşık olursam o zaman ne olur?" diye mi soruyorsun kendine??

sanırım korkum bundan.
aşık olunca boşanacağını sanmıyorum açıkçası. (çok mu gerçekçi oldu ne?:) )
ayrıca senin gibi biri öyle risk dolu işlere girişmez.
aşk kapıyı bir kere çalar, hemen karar verme laflarına da kanma.
o cümleler hayatı toz pembe gösterip göz boyamaya çalışan amerikan film senaryolarında geçer ancak.
zaten mantıklı olan da risk dolu inişler ve çıkışlarla dolu olan aşk mı?
yoksa sebepsiz, ölümsüz sevgi mi?
bana sorarsan zaten doğru yoldasın.
çünkü ben de senin kendine sorduğun soruları birkaç hafta önce kendime sormuştum.
verdiğim cevaplar da aynen böyleydi.

seni çok iyi anlıyorum.

deli gibi aşık olarak evlenip kısa süre sonra boşanan çiftler var ya hani?
ki aslolan aşksa en iyi evlilikleri onların yapmalarını bekliyoruz değil mi?
onlar niye boşanıyor merak ettin mi peki?
ellerinde aşktan başka birşey olmuyordu da ondan.
aşk bitince kalıveriyorlar ortada.
sonra da sancılı bir boşanma süreci.
kavgalar...
hayal kırıklıkları...
ne sanıyoruz ki zaten?
çok aşık olup, sonra da el sıkışarak mahkemeden çıkan kaç çift tanıyoruz?
valla ben tanımıyorum.

aşkı da öpüşmeyi de romantik komedi filmlerinden öğrendiğini sanan bir nesiliz biz.
bir film iki saat ortalama.
film bitiyor, çıkıp gidiyoruz sinemadan.
hayatını o filme göre yönlendirecek halimiz de yok.
yolumuza devam ediyoruz.

aşk da böyle.

bir aşk ortalama iki sene.
aşk bitiyor; kalıveriyorsun öylece.
"eee benim elimde başka birşey yok ne yapıcam ben böyle" diyorsun.
mecbur yoluna devam ediyorsun.
öyle film bitti diye sinemadan çıkıp gitmeye de benzemiyor ayrılık.
bir taraf hep daha fazla acı çekiyor, bedel ödüyor.
ne kalıyor yanına kar olarak?
hayal kırıklığı...
peki yaşanan o hayal kırıklığı, en başında aşktan beklentimizi sorgulamadığımız için olabilir mi?

çok aşık olarak evlenenler lütfen beni yanlış anlamasın.
amacım aşka "tu, kaka" demek değil.
ama risk dolu işte kabul edelim.
herkes riskli, inişli çıkışlı bir hayat istemiyor olabilir.

aslında mantık evliliğini savunduğum da yok.
benim savunduğum şey sevgi ve saygının bolca yaşandığı, yaşatıldığı ortak bir hayat, bir yol arkadaşlığı.

arkadaş demişken...
hani o çok aşık olup evliliği beceremeyen arkadaşlar var ya?
mahkemeden çıkarken en yakın arkadaşları olur yanlarında.
onların omzunda ağlarlar.
niye?
arkadaşını huyunu, suyunu sevdiği için yanında, hayatında tutuyor da ondan.
bir sorun olduğunda hemen en yakın kız arkadaşımıza koşarız değil mi?
çünkü biliriz arkadaşım bana güç verir, destek olur deriz.
aşık mıyız peki?
yoo.
seviyor muyuz?
çok.
al sana aşkla sevginin farkı.
bugüne kadar kaç kişiye aşık oldun?
peki kaçı halen hayatında?
peki niye aşık olduğunla nefret ettiğin insanlar genelde aynı?

aşk insana yanlış kararlar aldırabilir.
ne de olsa gözü kör.

ben iki ay sonra evleniyorum
ve oyumu da sonsuz, o bahsettiğim ölümsüz sevgiden yana kullandım.
hiç pişman olmadım, olmayacağım...

sen de rahat ol.
git müstakbel eşini öp içinden nasıl geliyorsa.
filmlerden öğrendiğin gibi değil.
içinden geldiği gibi...

sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…