• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bilsem tablet sınavı

Bu sınavın amacı üstün zekalı çocukları ayırt etmek. Sorular ne kadar buna yönelik bilmiyorum, profesyonellikle uygulanan bir şey olduğunu da sanmıyorum. Üstün zekalı çocuk zaten bunu kendiliğinden yapabilmeli.
Ama velilerimiz bunu da at yarışına çevirdi. Bir noktada anlayabiliyorum, herkesin derdi çocuğuna daha iyi bir eğitim hayatı sağlamak ama bu iş test kitaplarıyla vs oluyorsa o çocuklar üstün zekalı falan değildir.
Benim oğlum da girecek sınava ama en ufak bir hazırlık yapmıyoruz, becerebilirse kendisi yapsın sınavda.

oğlum 5.5 yaşında 1.sınıfa başladı ve geçen sene 1.sınıftayken genel yetenekten girdi. 3 soruyla kaçırdı. sırf tablet sınavında ne yapacağını bilsin, bir aşinalığı oluşsun diye tabletten benzer sorular çözdürmüştüm bir süre. tablet sınavında eğer daha önce ekran aşinalığı olmayan, tablet kullanmayan bir çocuksa sırf buna alışması için tabletten benzer sorular çözsün. onun dışında ekstra kaynak, kurs vs hiç gerek yok. bilsem zaten üstün zekalı çocuklara yönelik bir sınav. çalışmayla ilk aşama sınavı geçilse de mülakat kısmında eleniyor çocuk uygun değilse. eğer uygunsa da biraz alıştırmadan sonra tablet sınavını rahat geçer zaten.

Bizim ülkemizde her şey ne kadar hırsa kurban ediliyor. Bu sınavlar gerçekten çok zeki çocuklar için, neden herkes çalışıp giriyor? Sitede herkesin çocuğu dahi mi? Bir de şu problem var, benim lise arkadaşım da girmiş, kazanamamış. Sınıfta hep ben çok zekiyim de aslında çalışmıyorum diye dolaşıyordu. Aileleri o kadar ego pompalıyor ki artık çalışmasına gerek olmadığını düşünüyordu. Çocuğunuzu bu kadar sen zekisin diye büyütmeyin.

Kızım ilk sınavı geçip mülakatta elenmişti. Oğlum da sınava girdi ama onun ilkini de geçmeyeceğini biliyordum, öyle de oldu.
İkisine de sadece soruları görmeleri açısından YouTube'dan birer video açmıştım. İlk önce onlar cevaplıyorlardı sorunları sonra doğru değil mi bakıp devam ediyorduk.
Ekstra çalıştırılmış çocuk sınavda geçse bile mülakata takılır büyük ihtimal. Bir şey kaybetmiş değilsiniz yani. Bizim yaptığımız gibi soruları görmesini sağlayabilirsiniz. İlla kitap alacaksınız, aratıp oradaki yorumlara göre birini seçersiniz.

Siz peki önceden de böyle bir durum fark etmiş miydiniz? Benimkinin dil gelişimi hep iyiydi. Okumayı da okula gelmeden öğrendi. Ama biraz kaygılı olabiliyor bazı zamanlarda. Ben de sınava adapte olamazsa çıkmak isterse ya da dikkatini vermezse diye korkuyorum
İnanın ilk sinavda sıkılıp cikarmi acaba diye aklımdan geçti.. Çocuk sınavla ilk defa orada tanıştı stres olmasın diye girerken de sadece tablette oyun oynayacaksın telaş yapacak bir durum diye konuşmuştuk.Zaten öncesinde de hiç konusunu yapıp onu tedirgin etmedik.Dikkati ve konsantrasyonu yüksek bir çocuktu.Okumayi da erken kendiliğinden öğrenmişti.Bu tarz çocuklar genelde takıntılı da olur bunu bilsemde bize öğretmenlerde söylemişti ve benim kızımın da hassas olduğu konular var.Ve bazı şeylere karşı aşırı yüksek ilgisi olabilir.

İlk etaba hiç çalıştıramadım iki alanda girdi ve kazandı ama pandemi patladı malesef mülakatlar bire bir tek öğretmenle kamerasız ortamda yapıldı ve çok kişinin hakkı yendi. Mülakatta elendi.

İlk etaba hiç çalıştıramadım iki alanda girdi ve kazandı ama pandemi patladı malesef mülakatlar bire bir tek öğretmenle kamerasız ortamda yapıldı ve çok kişinin hakkı yendi. Mülakatta elendi.
Maalesef orada da artık tanış işleri yürüyormuş. Yazık zeki çocukların hakkı yeniyor

Back
X