Mutfak Püf Noktaları BİM de satılan beyaz peynir

matarzu

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
133
2
641
Trabzon
merhabalar,bim de satılan beyaz peyniri (teneke kutudaki) çok severek tüketiyoruz.hemen tüketmediğimiz için küfleniyor.tuzlu su yapmak istemiyorum tadını tutturamıyorum.kalıp şeklinde dondurucuda saklasam olur mu? tekrar cözdürdüğümde tadında değişim olur mu?

merhabalar,bim de satılan beyaz peyniri (teneke kutudaki) çok severek tüketiyoruz.hemen tüketmediğimiz için küfleniyor.tuzlu su yapmak istemiyorum tadını tutturamıyorum.kalıp şeklinde dondurucuda saklasam olur mu? tekrar cözdürdüğümde tadında değişim olur mu?
canım kalıp sekılde buzluga koyma . süt ürünleri özelliklede beyaz peynır koyulmaz ( bence) ben bı defa ındırımden beyaz peynır aldım fazla fazla .. sonra çözdürdüm berbat oldu tadı

çökelek,tulum peyniri falan buzluğa koyuyorum ama beyaz peyniri bugüne kadar hiç duymadım.iyi sonuç alacağınada sanmıyorum

kendi suyu içinde durursa hiç bişey olmaz canım ağzı kapalı olursa

beyaz peyniri hiç dondurmadım iyi olcağını sanmıyorum kaşar lor çökelek uygun oluyo ama gene onlarda çözülünce bi tuhaf oluyor

Son düzenleme:
beyaz peynir dondurulup çözülünce hiçte güzel olmuyor...

benim önerip kalıp şeklinde alıp bi saklama kabına suyunuda koy hava geçirmeyen.
uzun süre taze kalabiliyor...
bizede babam bazen 3kg tenekede peynir yolluyor..ben bu şekilde saklıyorum sonuç gayet iyiy

Back
X