Binamizdaki Asansör sıkıntısı

cerenci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
132
13
28
39
Merhaba arkadaşlar
Yaklaşık 2 sene önce belediye tarafından kırmızı etiketle asansörümüz kapandı. Zaten bina sakinleri asansör bakımı için aylık toplanan paraya bile itiraz ederken şimdi tamda istedikleri oldu asansör kapatıldı. Ben 3. Katta oturuyorum bir kızım var ve hamileyim üst katimda bir aile yaşli insanlar bir ailedede görme engelli kişi yasiyor. Ne yaptıysak binadaki insanları ikna edemedik sonuçta ortak bir problem bu şekilde sıkıntı yaşayanlar var mi ne yapabiliriz,nereye basvurabiliriz bilgi sahibi olanlar yardımcı olmanızı rica ediyorum.

biz engellileri kimse anlamaz bende 2.katta oturuyorum malesef asensör yok belediyeyle görüşseniz olmaz mı

yenisi yapılacak başka çare yok.şöyle olabilir apartman yönetimi imza toplayacak cogunluk olursa yapılacak.vermeyenlere borç çıkartılıp avukata verilecek.başka care gelmiyor.ya da direk apartman mahkemeye verilecek

Çok haklisiniz sormayın insanlara laf anlatmak ne kadarda zormuş görüştük belediyeyle aranızda anlasmaniz gerekiyor diyor ama anlaşmak istemiyorlar

biz engellileri kimse anlamaz bende 2.katta oturuyorum malesef asensör yok belediyeyle görüşseniz olmaz mı
kırmızı etiket tehlikeli durumlarda olur.belediye bir şey yapamaz.makine muhendisleri odası vermiştir buyuk olasılıkla

10 daire var 4 daire yaptırmak istiyor. Avukat parası , sonuç ne olur ugraşlarimiz boşamı olur yönetici en üst katta oturan yasli aile ne kadar uğraşabilirler bilemiyorum gerçekten

Bizde de aynı sıkıntı oldu. Kimse ödeme yapmayınca dedem direkt bizim kata çıkardı asansörü. 0 ve 1 var yani sadece. Diğer katların kapısı yok.

Ödeme yapmayı kabul edenlerle anlasip böyle bir seu yapabilirsiniz.

Ödeme yapmayı kabul edenler bende dahil evimiz kredili ödüyoruz 8.000 ücret çıkartıldı bu fiyat ta araştırılarak en ucuz söylenen rakam çok zor kabul edenlerle yapılması çok bunaldim yanı bilmiyorum ki birine bisey olsa görme engelli kişi allah korusun nasıl bunun hesabını verecekler hiç anlamıyorum hiç

10 daire var 4 daire yaptırmak istiyor. Avukat parası , sonuç ne olur ugraşlarimiz boşamı olur yönetici en üst katta oturan yasli aile ne kadar uğraşabilirler bilemiyorum gerçekten
belediye asansör zorunlulugu getirebilir belli bir katın üstüne.belediye ile bir görüşün belki bir baskısı olabilir

Üst katlarimiz gidip görüşmüşler belediyeyle esimde dün aradı anlaşicaksiniz bizden çıkmış diyorlar yani bencede kapatırken sonuçta kullanılan bir asansör belli bir süre içerisinde yaptırılması zorunlu hale getirilmesi gerekir kapattim bitti anlaşın böyle birşey var mi ben anlamıyorum

hemen soylıyeyım sıze ne yapacagınızı once bır asansor fırmasına gıdın durumu anlatın onlar asansoru 3. kattan ıtıbaren calısıcak sekılde ayarlasınlar ve dıger katlar hem cagıramaz hemde asansor o katlara ugramadan dırek sızın katınıza cıkar.yada akbıl sıstemı var sız ve asansoru kullananlara verılır ve sadece o akbıl basıldıgında asansor calısır hale gelır onun dısında calışmaz asansor yanı akbılı olmayan bılenemez ve bunun gıbı kart sıstemıde olabılır oda aynı mantalıteyle calısır
asansor bakım ucretınıde sadece sız kullananlar verırısınız buda en fazla aylık 100 tl.eder.
eger kırmızı etıketın yesıle donmesı ıcın yapılası gereken ıslerın tutarı fazla ise beledıyeye şikayet ederek bınanızı yaptırmak zorunda bırakabılırsınız

Ya bizim oturduğumuz apartmanda da benzer bir sorun var. İki aydır konuşuyorlar konuşuyorlar hala bir karara varamadılar. Biz tek kiracıyız haliyle laf bize düşmüyor. Bizim ev sahibi bile alt tarafı dört kat ne olacak çıksınlar kafasında.
Apartmandaki en genç çift biziz düşünün ona rağmen cimriler hala anlaşamadılar. Milyon tane şirkete fiyat sormuşlar falan. Bu arada kasada da aidatlardan biriken 2 bin küsür lira var. Onu ver bari hazırda para var ona da hiç yanaşmıyorlar.
Hadi ben gencim iner çıkarım da siz bir de hamileymişsiniz yani. Resmen pintiliklerinden vicdanları da kurumuş.

Acaba belediye ne yapabilir eşime anlasacaksiniz bizden çıktı demişler ben bugün şikayet mail attim. Ama bilmek istiyorum belediyenin yapabileceği birşey var mi en azından vermek istemeyenler bu bina asansörlü sonuçta alınırken belli birşey almasalardi odemek istemeyenlere karşı bir dilekçe gibi birşey yoklamaları gerekmez mi ya

asansor ıcın kontrolun nerden yapıldıgı onemlı istanbuldamısınız
istanbul ıcın bazı ılcelerde ımren muhendıslık bazıları makıne muhendıslerı bazılarınıda tse ve unıversal kontrol edıyor sızınkı hangısınde acaba
sıze verılen eksıklıklerın yazılı oldugu lıstede yazıyordur

o zaman tse nın ılçe numarasınızı bulun ınternetten ve onları arayarak sikayette bulunun her gelıslerındede ayrı ucret aldıkları ıcın bayıla bayıla gelıceklerdır yenıden kontrole

Ben bu insanları anlamıyorum evlerini satarken asansörlü diye satarlar fiyat artırıp,aidat vermeye gelince ama biz kullanmıyoruz ki.
8 dairelik apartmanda oturuyorum 2. Kat en üst kat ama asansör çalışmıyordu biz bu eve taşındığımızda. İlk günler çok takmadım ama yaşlı misafirim geliyor iki kat merdiven çıkmak zorunda kalıyor,market pazar alışverişi yapıyoruz Asansör suratınıza bakıyor. Derken hamile kalınca eşim binaya bi sinirlendi. Beni çok önemser gerçekten kendi için olsa milletle uğraşmazdı. Herkes bi hık mık bişeyler. En son dedi ki. Ben bu asansörü tek başıma çalıştırırım katını da sadece ikinci kata kilitlerim ve kapısına da yazı asarım bu asansör 6 numaraya aittir falan diye.ki yaptıracaktı da. Derken millet basıl olduysa ikna oldu. 4 yıldır herkes de vızır vızır kullanıyor

Kapatılmaya gelindiğinde ki kontrol ücreti gelmiş yönetici yaslı kadın o parayi bölüp herkesin payını istemeye gittiğinde ödemek istemeyen hatta ödemeyen olmuş artık nasıl yapıldı kadın cebinden mi verdi ödedi bilemiyorum yanı şikayet te çözüm değil yine olan biz asansör isteyenlere oluyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…