BinbirRenk Günlükleri

:emir_bebek::emir_bebek:
içine mi doğdu kızzıımmm:1:
doktor erkeğe benziyor dedi
ama tam emin değil kendi doktorum değildi bu gün izinliymiş bende gitmişken aşkasına girdim
haftaya sonuçlarımı alacağım o gün tekrar baktıracağım kendi doktorumaa
kesin o söylerrrmuallakta kalınca bende bişey hissedemedimm
zaten sağlıklı sıhatli olsundaa hiç önemli değilll
ben daha çok 3 lü testin sonucunu merak ediyorummm cinsiyetten çokk:26::26:

Canım en önemlisi sağlıklı olması tabii ki :emir_bebek: demek haftaya kaldı olsun bu kadar bekledin biraz daha beklersin.
ben kolay kolay tahmin yapmam ama yaptıklarımdan bugüne kadar yanıldığım olmadı.
hayırlısı olsun canım.:29:

Günaydın:3:
Dün yoktum giremedim bugün de 7 de kalktım ama biraz bitkinlik vardı tekrar yattım.
8.00: 10 altın çilek, 2 ceviz, 2 bardak ılık su.
8.30 kahvaltı: peynir, zeytin, yeşillik, 2 dl.köy ekm.
Ara :kahve
13.00 öğle : çorba, bakla, yoğurt
Ara :kiraz sapı çayı
Ara :2 kayısı, 1 armut
19.00 akşam: sebzeli tavuk, ayran
Ara :tarçınlı süt

Bugünlerde mazeretimden dolayı spor olarak hafif tempoda yürüyüşler yapabilirim. Bu cuma günü tartılamıyacağım sanırım.

Günaydın
8.00: 1 tk. bal, 2 ceviz, 2bardak ılık su
8.30 kahvaltı: yeşil ve siyah zeytin, peynir, 1 yumurta, yeşillik, 1dl. köy ekm.

13.00öğle : sebzeli tavuk, yoğurt
Ara :kiraz sapı çayı
Ara :1 kase az şekerli sütlaç

19.00 Akşam :Çorba, salata, 1dl. köy ekm.
Ara :2 erik

Spor : Hafif tempoda 1 saat yürüyüş

Günaydın
8.30:2 ceviz, 1tk.bal, 2 bardak ılık su
9.00kahvaltı: 1 yumurta, salatalık, peynir, zeytin, yeşillik, 1dl. tahıl ekm.
Ara :1 kase sütlaç

13.00 öğle: Çorba, sebzeli patates yemeği, yoğurt
Ara :1 armut
Ara :yeşil çay (kiraz sapı kürünü dün bitirdim)

19.00akşam : yulaf ezmesi, meyveli müsli, yy.süt karışımı

Spor :hafif tempoda 1 saat yürüyüş

Eskiden yiyeceklerin enerji değeri bilinirse ve ona göre kişi günlük alması gereken kaloriyi hesaplayarak yerse, zayıflamak çok kolay diye düşünülüyordu. Bu konu insanları önce çok mutlu etti. Çünkü şöyle düşünüldü, örneğin, günde 1200 kalori alırsam zayıflarım ve ben fındığı çok seviyorum, o zaman insanlar 1200 kaloriye tekabul edecek fındığı hesapladılar ve başka hiçbir şey yemeden sadece fındık yiyerek kilo verdiler. Bir başkası baklavayı çok seviyordu sadece baklavanın kalorisini hesaplayarak baklava yedi ve kilo verdi. Ancak bu tür beslenme her ne kadar kilo verdiyordu ise de bir müddet sonra tek yönlü beslenmeye bağlı beslenme yetersizlikleri ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar saçlarının döküldüğünden, tırnaklarının kırıldığından, kalp çarpıntılarından yakınmaya başladılar.
Günümüzde tek yönlü beslenme asla önerilmiyor. İnsan vücudunun bütün besin gruplarına ihtiyacı olduğu biliniyor. Bu nedenle karbonhidrat, protein ve yağ besin grupları hastaya öğretilerek günlük metabolizmasına göre ne kadar yiyeceği planlanıyor. Hasta bütün besin guruplarını yediği için vücutta herhangi bir hastalığa neden olmuyor (ALINTI)

BinbirRenk selaaaam:) Kontrole geldim bakalım ne alemdesin diye 1 haftadır falan kopmuştum sizden ne yazık ki

Günaydın
8.00 1tk. bal, 2 ceviz. 2 bardak ılık su
8.30 kahvaltı: klasik kahvaltı, 1 dl. tam buğday ekm.

13.00öğle:tavuk çorbası, sebzeli patates, yoğurt
Ara :yeşil çay
Ara :1 elma

19.00 akşam:balık, salata, 1dl.tam buğday ekm.

Spor :1 saat yürüyüş

Zayıflayamama Nedenlerinden Bazıları:
- Fazla yemeye devam etmek.
- Hareketi yeterince artırmamak,
- Psikolojik olayların araya girmesi.
- Ailede diğer kişilerin yardımcı olmaması ve sosyal baskılar.
- Depresyon, tıkanırcasına yeme nöbetleri (yeme davranış bozuklukları).
- Tiroit hormonu yetmezliği veya başka hormon bozuklukları olması.
- Yumurtalıklarda kist olması.
- Kanda insülin hormonunun yüksekliği ve açlık ataklarının devamı

(ALINTI)

Günaydın veya tünaydın mı desem
Bugün dışarda olduğumdan geç yazıyorum.
8.30 kahvaltı : yeşil ve siyah zeytin, beyaz peynir, keçi peyniri, yeşillik, salatalık, 2 dl. tb. ekm.

13.00öğle :çorba, kuru fasülye, yoğurt, 1 dl. tb.ekm.
Ara :5-6 kestane

19.00akşam :çorba, salata, 1dl. tb.ekm.
Ara :yarım ayva

Spor :50dk. yürüyüş, 10dk. hafif tempoda koşu.

canım neredeyse 1 ay olmuş günlüğe başladığın maşallah tiroidin olmasına rağmen iyi kilo vermişsin, umarım böyle devam edersin.

canım neredeyse 1 ay olmuş günlüğe başladığın maşallah tiroidin olmasına rağmen iyi kilo vermişsin, umarım böyle devam edersin.

Sağol canım :) aslında başladığım 1,5 ay oldu ve 4 kiloya yakın verebildim.
Tiroid ilacı kullanmasam o kadarı da mümkün değildi. Buna da şükür.
İyi dileklerin için teşekkürler. Ben de sana başarılar diliyorum.:7:

Çiğ kestanenin kalori değeri 160 tır. Haşlandığı zaman nem oranı yükselmekte ve toplam enerji değeri % 25 oranında azalarak 120 kcal ‘ e düşmektedir. Haşlama esnasında nişasta bileşimi değişmekte ayrıca potasyum ve sodyum miktarları azalırken kalsiyum miktarında değişiklik görülmemektedir.
Kavrulduğu takdirde nem oranı % 20 dolaylarında azalırken, şeker miktarı % 25 oranında artmakta ve enerji değeri 200 kcal olmaktadır. (ALINTI)

kestaneyi genelde kebap olarak tüketiyorduk. Bu durumda o kadar lezzetli olmasa da haşlamak daha mantıklı:6:

Günaydın
8.00: 2 bardak ılık su
8.30 kahvaltı:zeytin, peynir, 1 yumurta, salatalık, yeşillik, 1dl. kepek ekm.

12.30 öğle : çorba, yoğurtlu bulgur salatası
Ara :yarım ayva

19.00akşam: balık, salata, 1dl. kepek ekm.
Ara : 2 erik

Spor :1 saat yürüyüş

Günaydın
8.30 2 bardak ılık su
9.00kahvaltı:1 yumurta, peynir, yeşil ve siyah zeytin, yeşillik, salatalık, 1dl. köy ekm.
13.00 öğle : çorba, kurufasülye, yoğurt, 1dl.köy ekm.
Ara :1 elma
19.00 akşam: yulaf ezmesi, meyvalı müsli, yy.süt karışımı
Ara :1 armut

Spor : 20 dk. egzersiz, 25dk. alet çalışması.

Çiğ kestanenin kalori değeri 160 tır. Haşlandığı zaman nem oranı yükselmekte ve toplam enerji değeri % 25 oranında azalarak 120 kcal ‘ e düşmektedir. Haşlama esnasında nişasta bileşimi değişmekte ayrıca potasyum ve sodyum miktarları azalırken kalsiyum miktarında değişiklik görülmemektedir.
Kavrulduğu takdirde nem oranı % 20 dolaylarında azalırken, şeker miktarı % 25 oranında artmakta ve enerji değeri 200 kcal olmaktadır. (ALINTI)

kestaneyi genelde kebap olarak tüketiyorduk. Bu durumda o kadar lezzetli olmasa da haşlamak daha mantıklı:6:

Glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltirler. Dolayısıyla çabuk acıkmaya, enerji düşüklüğüne ve yağlanmaya neden olurlar. Yüksek glisemik indeksli gıdalar beyaz ekmek, pirinç, tatlı kekler ve pastalardır. Düşük olanlar ise sebzeler, meyvelerin çoğu ve tam tahıllı gıdalardır. Kuru yemişlerde düşük indekse sahiptir. Karbonhidratlı gıdalarla ilgili gerçekler Karbonhidratlar beynin enerji kaynağıdır. Mutluluk hormono seratonini artırır. Protein ve yağlar karbonhidratların eminimini yavaşlatır. 10 kestane 5 dilim ekmeğe eşit. Kepek, tahıllı, çavdarlı gibi ekmeklerin bir dilimindeki kalori ile beyaz ekmeğin bir dilimlik kalorisi aynı. Sadece esmer ekmeklerim glisemik indeksi ve yükleri daha fazla. Bulgur pilavı ve makarna insanı pirinç pilavına göre daha tok tutuyor ve daha sağlıklı. Kuru meyvelerde taze meyvelere göre daha fazla şeker içerir. Spagetti makarna kelebek makarnaya göre daha düşük glisemik indeks içerir. Haşlanmış patates soğutulunca glisemik indeksi düşer. Meyve suları meyvelere göre daha az lif içerir. Bir bardak portakal suyu üç dilim ekmekle aynı kaloriye sahiptir. Gördüğünüz gibi kestane pek de masum değilmiş. Yani kestane yerken bir kez daha düşünmeniz gereklidir.
(ALINTI)

KESTANE YAZINI OKUYUNCA 3 KESTANEMIYDI ACABA DIYETTE HAKKIMIZ DIYE BAKTIMDA. BU YAZIYI GÖRDÜM. OOOOF KESTANEDE YIYEMIYCEZ. YIYEMIYCEGIMIZI BILIYORDUM ZATENDE. BU ACI GERCEKLE TEKRAR YÜZLEŞMEK KÖTÜ OLDU. ben bir oturusta 15-20 tane yerdim. :14:
birde şu değerleri buldum.

Besin Ölçü Protein KarbH Yağ Kolest.Kalori
Kestane 100 gr 2,9 42,1 1,5 - 194
Kestane Haşlanmış 100 gr 2 27,8 1,5 - 131

Kestane Kavrulmuş 100 gr 3,2 53 2,2 - 245

Paylaşım için teşekkürler minikk:7:
Bence hiç yememek olmaz az da olsa yiyebiliriz.:39:
kestane ormanda doğal yetişen bir ürün. Böyle ürünler artık çok az kaldı.
Örn: Çocukluğumuzda yediğimiz 1 portakalın eşdeğer vitaminini almak için artık 1kg. yememiz gerekiyor o da mümkün değil.:1:
kestanede karbonhidrat var doğru ama bunun yanısıra protein, potasyum, B1,B2, C vitaminlerinin de doğal kaynağı.
Ben de severim ve bir seferde 1 tabak dolusu üstelik kebap olarak yerdim:52: Şimdi arada 5-6 tane yiyeceğim ama haşlayarak:6:

Kuruyemişler
badem 100 gr 600
hindistancevizi 100 gr 603
fındık 100 gr 650
fıstık 100 gr 560
çam fıstığı 100 gr 600
ceviz 100 gr 549
patlamış mısır 100 gr 478
kestane(haşlanmış) 100gr 131
kestane(kavrulmuş) 100gr 245
şeker 100gr 385
kabak çekirdeği 100 gr 571
ay çekirdeği 100 gr 578
(ALINTI)

Kuru yemişlerin genelde kalori oranları yüksek ama yararını düşününce az az yemekte fayda var. Tabloda yok ama en düşük kalorili leblebi hem doyurucu akşama doğru açlık hissedersem bazen yarım avuç kadar yiyip üzerine bir bardak su içtiğimde yemeğe kadar idare ediyor:24:.

Back
X