Çocuk Hastalıkları bıngıldağın erken kapanması

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Karakuzucanan

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2007
72
2
611
42
Aksaray
slm arkadaşlar,
bebeklerinizin bıngıldağı ne durumda? biz bugün aşı olmak için sağlık ocağına gittik, bınngıldağını kontrol ettiler, çoğu kapanmış. az bir yer kalmış. 4 aydan önce kapanması sorun oluştururmuş. kafatası ameliyatına kadar gidebilirmiş. çünkü kafatası erken kapanırsa beyin büyüyemiyormuş. çok tedirgin oldum. yarın çocuk doktoruna götürcez ama sabredemedim. var mı aranızda buna benzer bir durumla karşılaşan? oğlum bugün ikibuçuk aylık oldu. canım sıkıldı...senağlama

bizimki atmıyo ya baska bebeklerde görürdüm belli olurdu attığı ama bizimki atmıyo dktra gittimizde kontrol ediyolar ama iy heraldeki bişi demiyolar biz 3.ayı doldurduk

Arkadaşlar ben korkumdan bıngıldağına dokunmuyorum. Nasıl tıktık atıyor?? değince mi farkediliyor?? Benim bildiğim arkada ki bıngıldak zaten çabuk kapanırmış. En üstteki bıngıldak 18 ayda yanılmıyorsam kapanırmış. Benim kuzenimin bebekken çok çabuk kapanmıştı. Hatta annesinin götürmediği doktor kalmamıştı. Çocuğum gerizekalı olacak diye çok ağlamıştı. Fırlama şuan fen lisesinde aslanlar gibi. Sanırım bıngıldak konusunda bize en iyi bilgiyi dr lar verecek.. muku68 yine de sen bilirsin sonuçta sağlık ocağı doktoru çocuk hekimi değil. İstersen bir çocuk hekimine danış ve içini ferah tut.

Bende fazla dokunamıyorum ne biliyim bir tuaf oluyorum.Hatta geceleri rüyamda bu olayı çok görüyorum güya bebeği düşürüyorum ve bıngıldağı zarar görüyor.Bazen kafasını okşarken elim değiyor.Ama doktorun ilk yaptığı şey bıngıldağı konturol etmek oluyor.Hatta aşıya götürdüğümde sağlık ocağındaki doktorda bakmıştı.

arkadaşlar oğlumu doktora gösterdik, çok şükür iyiymiş bıngıldağı. bazen kemikler üst üste gelebiliyormuş büyürken, bu nedenle de bıngıldak küçük gibi görünebilirmiş. bizimki de öyleymiş işte. ve dediki doktorumuz bıngıldak kapansa bile baş büyümesi devam ediyorsa sorun yok demektir dedi. her ay bebeğin başı 1-3 cm büyüyorsa gayet normalmiş. bizimkişu anda 38,5 cm, her ay ölçecez bakalım. şimdilik her şey yolundaymış çok şükür...:sm_cool:

Çok sevindim.. Gözün aydın. Zaten doktorlar her ay BPD sine bakıyor. Hamileyken bile dooplerle bakılmıştır. Zaten sorun olsa o zaman söylerdi kadın doğum doktorun. Asaf bebek çok sağlıklı ve akıllı. İçini ferah tut.

kızlar bende bir seneye kadar kapanmasının normal olmadığını duymuştum sevindim senin adına allah asaf bebeği sana bağışlasın bizimkileride bizlere inşallah
:teytey::teytey::teytey::teytey:

merhaba arkadaşlar oğlum bgn 5 ayını bitirdi geçen ayki muayenede bıngıldağının çok küçülmüş olduğunu söylediler.4tane farklı prof.lara götürdüm ultrasonla bakıldı şimdide tomogrofi istiyorlar.diyzemle uyutacaklarmış bende yaptırmadım.1aydır araştırıyrm en iyi doktoru buldum bu konudaki bu ay istanbul hisar hastanesinde çocuk nöroloğu pamir beye götürücem en iyisi oymuş sizleride haberdar ederim sizde bize dua edin lütfen ameliyata gerek kalmasın.

Geçmiş olsun canım inşallah iyi çıkar sonuçlarınız da ameliyata gerek kalmaz.
Bende bu konudan açıkcası korkuyorum.Şuam iyi herşeyimiz ama açıkcası devit vermeye korkuyorum.

canım ben doktorla konuştuğumda deviti kes dedi kullandım ondan kapandı diye bişey yok ama bu tabloda kullanma dedi ama sende bi sıkıntı yoksa kullan eksikliğindede tedavisi zor oluyormuş

bizim kızın da erken kapanabilirmiş elliyorum azıcık birşey parmak ucu kadar bir yer yumşak geliyor daha 2,5 aylık çok erken değil mi??????????

ben de bugün sağlık ocağına gittim benim de kızım daha 2 aylık ama pek belli olmuyor doktora göster dediler allah korusun evlatlarımızı ama şu da var hangimizin bıngıldağını kontrol ettiler ki rabbim bilir herşeyin doğrusunu onun takdiri inşallah hepimizin ki sağlıkla büyür..

Arkadaşlar bıngıldagın erken kapanması ile ilgili sorun yaşayanlarda son durum nedir? Cevap yazınız lütfen...

Benim bebegimde 3 aylik bingildagini kontrol ettim pek aciklik hissedemedim 1 hafta sonra doktor kontrolü var gidinceye kadar deviti kestim. Yakin bir tanidigimin kizinin bingildagi erken kapandi tabii aile farketmedi kizin gözleri dışarı dogru fırladı aile hala farkında degil basit bir rahatsızlık icin doktora götürünce durum ortaya çıkıyor. Beyin büyüdügü için gözlere baskı yapmış tabii bu olay en az 25 yıl önce olmuş. Netice itibari ile kız bir kaç kere ameliyat oldu zeka konusunda bi problemi yok ve aldıgım duyumlara göre saglıgıda iyiymiş.

bizde her gittimizde dr önce bıngıldanı kontrol ediyor.bencede bir problem olsa söyledi arkadaşlar.biz bu hafta gitce zolmazsa sorarım ben.sizi bilgilendiririm

merhaba canım benim bebğimde 2 kasım doğumlu duğduğundada çok küçüktü bıngıldağı geçen ay nerdeyse kapandı gibi bi vaziyete geçtii sağlık ocağındaki ebe korkuttu baya hemen aile hekimimize gösterdik d vitamini keselim dedi ççocuk doktorumuzdan konsultasyon istedi yüreğim ağzıma geldii çocuk doktorumuzda şimdi emar falan verilemez bebeğe yazık dedii baş çevresi ölçümü biizm için by ve kilodan önemlii çok şükür baş çevresi büyüyor ve gelişimi çok güzel oda dvitamini kesme dedii ben vermiyorum ama korktum son adım kafatası ameliyatıymış çok ürkütücü rabbim yavrularımızı korusun inşş bide bu iş genetik bence kayınvalidem tüm çocuklarının böyle olduğunu söyledii

Yeniden dr a götürdüm kızımı. dr her şey normal dedi. ısrarla eminmisiniz dedim oda hiç bu kadar emin olmamıştım dedi. bir dr daha var onada göstereceğim izindeymiş. bu dr lar da ayrı şeyler söylüyor insanın yüreğini ağzına getiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…