Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

bunda 22 yıl önce doktor bir manitam vardı
bir gün arayıp ölmekten korkuyorum herşey üstüme üstüme geliyor dedi
psikiyatra göründüm
manik depresif tanısı koydu ilaç kullanıyorum dedi
o zamanlar bilinmiyordu bu hastalık
ben de doktorya dönemsel kafayı yedi biraz bu ara sandım, ellemedim
sonra dengezilikleri artmaya başlayınca ,ayrıldım .
şimdi çok ünlü bir doktor olmuş ve evlenmemiş
muhtemelen hastalığı devam ediyor ve bu yüzden evlenemiyor
düşünün işte doktorlar bile bazen kendilerine çözüm olamıyorlar
şimdi bipolara bakıyorum belirtilere de ,aynı benim eski manitada vardı.
hatta bana şuan depresif dönemdeymişim demişti

Tıpkı ben yazmışım gibi…

Ne gibi hareket ve davranış sergiliyor acaba?

Farklı hastalıklar fakat bende Borderline (Sınırda kişilik bozukluğu) var
psikolojik hastalıklar çok çok zor ilk başta bana da bipolar demişlerdi sonra Borderline teşhisi konuldu
tedavi görüyorum ama geçmek bilmiyor
aynı Bipolar daki gibi bazen çok kendimi enerjik hissediyorum bazen de yataktan çıkamıyorum
Bipolardan farkı benim daha kısa süreli duygu değişiklikleri Bipolarda aylarca sürüyormuş

Annem sürekli rabbim psikolojik rahatsızlık kimseye vermesin her hastalık zor ama böylesi daha zor ne yapacağımı bilemiyorum diye ağlıyor
Bence hem bize hem de ailemize Allah yardım etsin

Benim abim ablam bipolar ikiside Bakırköy'de yattı daha 2 sene öncesine kadar onlarla beraber yaşıyordum. Çok zor... Ablam bir iyi bir kötü en küçük kelimemizi yanlış anlardı. Abim daha da kötü şiddet uygulayıp beş dakika sonra ağlayarak özür dilerdi. Ben daha fazla dayanamadım ayrı eve çıktım sonra da evlendim. Yani kısaca yaşanılacak bir yani yok benim ailem biraz ağır vakaydi çok detaya girmek istemiyorum ama yüzlerini şeytan görsün.

Benim ailemde garip ben kendimde kişilik bozukluğu hastasıyım benim abim ağır vaka Allah sabır versin cidden ben yaşayamadım kaçtım üniye

Merhaba, benim de bu yakınıma bu teşhis kondu. Kardeşimiz nasl düzeldi mi? Benim yakınım şu an berbat durumda depresyonun çok ama çok ilerisi. Onu ilk kez böyle görüyorum ve bana düşman gibi davranıyor elinde değil tabiki. Kendisine zarar vermesinden korkuyoruz

Merhaba.Duzelme diye birşey maalesef mümkün değil birgün iyi birgün kötü.Dengede kalmaları çok zor.Atak geçirip çok kötü duruma gelmişti sonrasında iki seneye yakın her günümüz maalesef perişan geçti.Hala atlatamiyoruz kabul edemiyoruz ama yapacak hicbirsey yok.Bu hastalık çekene zor resmen yaşayan ölü oluyorlar ama yakinlarina da zor o acıyı cekislerini izlemek bizi de kahrediyor.Bir dokunsam acısını paylassam sırtındaki yuku alsam biraz olsun bı an olsun mutlu olsa diyorsun ama olamıyor.bu insanlar dışarıya çok rol yapar sanirsinki dünyanın en esprili en umursamaz en mutlu hayatı en dibine kadar keyif içinde yaşıyorlar ama asla öyle değiller.hep bir maske takıyorlar.sizin yakınlık derecenizi bilemem ama birinci dereceden akraba değilse anne baba kardeş cekmek zorunda değilsiniz çünkü inanılmaz kırıcı olabilirler ama bı okadar da uzulurler.kisisel almamalı ana avrat sovseler de bunun hastalıktan olduğunu bilmelisiniz.bu Sabri insan sadece anne babasina ve kardeşine gosterir başka kimseyi bu vebale sokmanın bu derde kendimize ortak etmenin anlamı yoktur.Acil şifalar olsun yakınınıza ve tüm hastalara

Merhabalar yazınızı okudum annemde var bu hastalık küçüklüğümden beri. Bir dönem onunla yaşamıyordum,şimdi yine onunla yaşıyorum. Benimle aynı durumu yaşamış kişilerle konuşmaya ihtiyacım var. Bir de birilerinin tecrübelerini dinlemeye. Konuşabilir miyiz?

Merhaba dertleşmek isterseniz yazın. Bu devamlı üretme isteği içinde hep bir boşluğun olması ama bir türlü geçmemesi aynı şekilde bende de var ve annem bipolar. Aynı şekilde hastaneye gitmeyi de reddediyor. Ilk kez yaşadığîm şeylerin aynını birinden duyunca şaşırdım...Bu şeyin bir çözümü olmasını çok isterdim.

Bu insanlar maalesef o kadar zeki oluyorlar ki seni parmağında oynatıyorlar. İstedikleri zaman duzeldim taklidi yapabilirler. Bir hata yapıp ağlayarak af diler 5 dakika sonra çok iyi yapmisim diye kahkaha atarlar. Benim psikolojimi mahvettiler hala atlatamjyorum geceleri çığlık çığlığa kalkiyorum. Aileniz olsa bile bir an önce oradan kaçın. Kendi iyiliginiz için. Hastane mastane boş iş benim abim 8 kere doktorlari iyi davranarak kandırıp her seferinde çıktı. Üstüne bir sürü suç işleyip psikolojim bozuk diyerek hiçbir ceza almadı... Allah'ım dusmanima yaşatmasın.

Psikiyatri ailen de psikolojik rahatsızlığı olan var mı demişti bende hepsi demiştim ama doktora giden sadece benim. Bipolar genetik diyorlar olabilir ama ana nokta şu o genetik teki hastalığı üzüntü stres ortaya çıkartıyor. Kötü olaylar ve kötü insanlara aşırı maruz kalınca ortaya çıkıyor. Sadece bipolar değil bir çok normal hastalık da öyle. Bipolar olanlara kızmayın mesela ben mani döneminde yada depresyon kısmında yaptıklarımı düşünüyorum o ben değilim çoklu kişilik gibi sanki şeytan bir süreliğine vücudunun kontrolunü ele geçiriyor. İlaçlar la iyi olunca da diyorsunki vaybe o yaşananlar gerçekmiydi ben mi yaptım.

Hastalığın adını bı dönem moda olarak kullandıgimiz için nekadar yaralayıcı bir rahatsizlik olduğunu anca birinci dereceden hastamiz olunca anladık.Size katılıyorum hastalık genetik olsun olmasın herkes bipolar adayı yeterki sizi o noktaya getirecek bir tetiklenme yaşayın.Cok zor bir hastalık Allahım yardım etsin.Sizlere kizmiyoruz şeker hastasina neden hastasın kanser hastasına neden kansersin demek gibi birşey size kızmak.Sevgi anlayış ve en önemlisi düzenli hayat düzenli ilaç hobi edinmek sosyalleşmek.Herkesin bir sınavı var maalesef...

3 gün ilaç kullanmadım bugün okadar sinirliyim ki herkese çatıyorum. Annem ilaçlarını kullanmıyormusun bize saldırıyorsun dedi . Ne kadar güzel bir destek örneği . Birkaç gün önce bu hastalığın insanı intahara sürüklediğini anlatmıştım ama demekki anlamıyor. Bu şekilde bir cümle üzdü

Üzmeyin kendinizi sizi anlaması mümkün değil.Biz de uzun süre anlayamadik.Kizdik küstük barıştık sonra okadar çok video izledim okadar çok kitap okudum ki ah dedim canımın yarısı neler yaşıyormussun da biz seni anlayamamışiz.Annenizin de suçu yok siz de ona kızmayın

Neden ilaçlarınızı kullanmıyorsunuz. Düzenli ilaç çokk önemli. Dikkat edin dengeler alt üst olmasın. Annenizin de söyleyiş tarzı hoş değil ama endişelenmesi gayet normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…