BİPOLAR KARDEŞ VE AİLEMİN BANA TAŞINMASI

Tedaviyi ertelemek sadece hastalığı şiddetlendirirdi gerekirse şok ta yesin sonra düzelir ama tabi hemen değil 4 veya 5 yıl düzenli ilacını içmesi şart ,sabırlı olun herşey düzelecek

Tedaviyi ertelemek sadece hastalığı şiddetlendirirdi gerekirse şok ta yesin sonra düzelir ama tabi hemen değil 4 veya 5 yıl düzenli ilacını içmesi şart ,sabırlı olun herşey düzelecek
İnşallah düzelir yatırdığımızdan beri annemde çok kötü. Bu kadar kötü olduğunu fark etmemiştim diyor.

İnşallah düzelir yatırdığımızdan beri annemde çok kötü. Bu kadar kötü olduğunu fark etmemiştim diyor.
Doğru karar verdiniz doktorlar ona göre ilacın dozunu ayarlar,gerekirse şok tedavisi uygular yoksa daha kötü olaylar yaşanırdı çoğu aile çocuğuna kıyamıyor ve hastaneye yatırmıyor tedavi geçiktikçe hastalığın ömür boyu kalıcı hale geliyor oysaki doğru tedavi daha hastalık tazeyken atlatan çok
Ama aileyi doğru yönlendiren çok az
Sabırlı olun ve kardeşinizi hep takipte olun yanlız bırakmayın uzun bir süreç hemen geçen hastalıklardan değil ama doğru tedavi ve doğru ilaç hastalığın bitmesine sebep olur

Doğru karar verdiniz doktorlar ona göre ilacın dozunu ayarlar,gerekirse şok tedavisi uygular yoksa daha kötü olaylar yaşanırdı çoğu aile çocuğuna kıyamıyor ve hastaneye yatırmıyor tedavi geçiktikçe hastalığın ömür boyu kalıcı hale geliyor oysaki doğru tedavi daha hastalık tazeyken atlatan çok
Ama aileyi doğru yönlendiren çok az
Sabırlı olun ve kardeşinizi hep takipte olun yanlız bırakmayın uzun bir süreç hemen geçen hastalıklardan değil ama doğru tedavi ve doğru ilaç hastalığın bitmesine sebep olur
Maalesef doktordan yana da şanslı değilmişiz onu söylediler. Teşhis koyan doktor doğru ilacı vermemiş bu yüzden de ilerlemiş olabileceğini söylediler. Şimdi en azından doğru tedaviyi gördüğünden emin olacağız ve bi zarar gelmeyeceğinden.

Ay sizin de hem kediniz hem kardeşiniz sorunlu. Biri depresyona girer öbürü tabak çanak kırar.

Kedinizi verin bir otele, birkaç gün depresyondan ölmez.

Ayrıca anlattıklarınıza göre kardeşiniz pek bipolara benzemiyor...

Ay sizin de hem kediniz hem kardeşiniz sorunlu. Biri depresyona girer öbürü tabak çanak kırar.

Kedinizi verin bir otele, birkaç gün depresyondan ölmez.

Ayrıca anlattıklarınıza göre kardeşiniz pek bipolara benzemiyor...

olebilir. kendi kedimden biliyorum, amaaan kedi depresyonu diyerek hafife alinabilecek durum degil maalesef.

Kardeşim bipolar ve düzgün ilaç kullanmadığı için şuan kontrol altına alamıyoruz. Sebebi de ilk başlarda annemin benim çocuğum iyi diyerek hastaneye yatırmayı kabul etmemesi. Şimdi bu hastalık fazlasıyla ilerledi saldırgan ve çok öfkeli. 18 yaşını da geçtiği için hastaneye yatırmak kolay değil.
Başlıkta da bahsettiğim gibi asıl derdim şu annemlerin evinde tıkanan borular yüzünden 2 hafta sürecek bir tadilat başlayacak. Ee tuvalet banyo mutfak hiçbirisi kullanılmayacağı için bir süre sana gelelim dediler. Tabii ki annemdir başımın üstünde yeri var anlaşamasakta birde böyle bir durumda gelmeyin diyemezdim fakat kardeşim en son olay çıkardı evde tabak bardak ne varsa kırdı evden kaçtı 2 3 gün sonra telefonunu satmış onun parasını harcayınca bizi aradı alın diye annemlerde aldı. Evlattır atılmaz sonuçta fakat kimse hastaneye yatırmaya ikna edemiyor bi kurula girmesi gerekiyor vs.bu süreçler nasıl oluyor açıkçası bilmiyorum.
Bu hafta tatile gideceğim kedimi de anneme bırakacaktım fakat bu durumda bu bir seçenek değil bir arkadaşımdan rica edeyim diye düşündüm kedime arada baksın diye ama annemler bana taşınacak tadilat başladığı an. Henüz ne kadar süreceğini bilmiyorum bu tadilatın tam olarak. Benim evimde de aynısını yapar mı kırar döker mi ya da bir şey yapsa kedime ne olur düşünmeden edemiyorum. Birde umursamaz ki sormayın camı pencereyi açık bırakır diye muhtemelen tatilim zehir olacak.
Şimdi ben ne yapabilirim hanımlar? Bu konuyu halledemiyorum yarın gece yola çıkacağım bir yanda canımın parçası çok sevdiğim kedim bir yanda ailem ve ruhsal bozukluğu olan kardeşim
Ay kesi sahibiyim benim kedim de çok nazlı. Veterinerde bir gün kaldı ve bir ay kendine gelemedi… ailenizi sıkı tembihlerseniz, bir olay çıkması durumunda kediyi başka bir odaya hemen almalarını söylerseniz, sık sık arayıp kontrol ederseniz bence aşılır. Ancak çok sıkı tembihleyin ki ciddiye alsınlar. Benim kedim de mecburen ailemde, kedimle görüntülü konuşarak çözmeye çalışıyorum evi gösteriyorlar camları falan😅

Back
X