Geçmiş olsun. Bende de anksiyete var çoğu şeyi kafamda buyuturum ben deBen de anksiyete ve panik atak tedavisi görüyorum. Çevremdekilere zor zamanlar yaşattım.
Önemli olan tedavi olmak istemek, düzenli olarak psikiyatra gitmek.
Ne kadar anlamlı ve Güzel bilgiler vermissiniz. İşte bu yüzden buraya yazdım tam olarak. Varsa ne yapacaksın ayrılacak misin diye sorulmuş hayır bunu kabullenmesine yardımcı olacağım. Hayatta kolay hiçbir şey yok. Diyelim ki nişanlımda bu durum var ben onu bu yüzden terk ettim ee ben kime göre normalim belki ilerde benim de bir hastalığım çıkacak.
Bilgi veren yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Suanlik bana da bipolar gibi değil de yoğun stres altında gibi geliyor. Daha derin şeyler olursa psikiyatrise gitmeye ikna etmem gerekiyor. Yaşayan herkese geçmiş olsun, yakınlarının da Allah yardımcısı olsun.
Merhaba bişey danışabilir miyim sizeBipolar olanlar atak donemlerinin nasıl oldugunu anlatıp konu sahibinin nişanlısını doktora bipolar mı diye götürmesine engel olabilirler mesela..Mesela ben de doktor olduğum için konu sahibine bipolar hastalığının nasıl olduğunu anlatip yardımcı olabilirim..
Bipolar hastalığına gelince..Üniversitede iken bipolar 5 6 tane hastam oldu..Bipolarlar uçlarda yaşarlar..Atak dönemlerinde tamamen degisirler taniyamazsiniz onları yüksek sesle konuşur kahkaha atar türkü söylerler..Küfürlü konuşurlar..Cinsel istekleri artar..Kendilerini ilah gibi görmeye başlar ve bu yönde cümleler kurarlar.. Aşırı derecede para harcarlar..Depresyon dönemlerinde de aşırı sessiz kelimenin tam manası ile depresif haldedirler..Anlattiklariniza bakılırsa sevgilinizde bipolar hastalığının olduğunu düşünmüyorum
Merhaba bişey danışabilir miyim size
Ben gün içinde bi mutlu bi mutsuz ruh haline bürünüyorum bazen inanılmaz bir enerji geliyor içimde sıkıntı sanki volkan patlayacak gibi bir hal inanılmaz sinirlilik var bipolar belirtilerine benziyor sanki depresyondan da pek çıkamıyorum
DENGESİZ BİLDİĞİN BENİM ESKİ EŞTE ÖYLEYDİ SABAH MELEK GİDİP AKŞAM ŞEYTANA DÖNÜYODU Bİ GARİPTİ. HİÇ ANLAMADIM.Yok tanı koymak değil derdim zaten. Yaşayan birileri varsa belki su gibi durumlari var mı der bende daha iyi gözlemlerim. Psikiyatrise gitmeyi teklif ettim istemiyor suanlik.
Şimdi bipolarda hastalar çok çok aşırı yaşıyorlar ruh hallerini..Kendilerini ilah gibi görüyorlar bağırıyor çağırıyorlar çok aşırı derecede konuşuyorlar..Para çok harciyolar atak döneminde..Dışardan bakan bir insan hasta olduğunu anlıyor hemen..Sizinki bana depresyon gibi geldi depresyonda da depresif ruh hali ve bazen gereksiz neşeler oluyor..Merhaba bişey danışabilir miyim size
Ben gün içinde bi mutlu bi mutsuz ruh haline bürünüyorum bazen inanılmaz bir enerji geliyor içimde sıkıntı sanki volkan patlayacak gibi bir hal inanılmaz sinirlilik var bipolar belirtilerine benziyor sanki depresyondan da pek çıkamıyorum
Çok teşekkür ederim biraz içim rahatladı çok sağolunŞimdi bipolarda hastalar çok çok aşırı yaşıyorlar ruh hallerini..Kendilerini ilah gibi görüyorlar bağırıyor çağırıyorlar çok aşırı derecede konuşuyorlar..Para çok harciyolar atak döneminde..Dışardan bakan bir insan hasta olduğunu anlıyor hemen..Sizinki bana depresyon gibi geldi depresyonda da depresif ruh hali ve bazen gereksiz neşeler oluyor..
Rica ederim..Bipolar olsaydınız çevreniz direk farkedip sizi doktora götürürdü..Öyle farkedilen bir hastalık çünkü..Çok teşekkür ederim biraz içim rahatladı çok sağolun
Lityum ölçümü diye bir şey yok.Bipolar denmesi için depresyonunun en az 1 hafta sürmesi lazım..ayrıcada lityum ölçümü yapılmadan bipolar da denemez bu testi araştırma hastanesinde yaptırmadan evlenmeyin. Bipolar çıkarsa zaten evlenmeyin.
Doktor olduğum için tam bilemiyorum hasta yakını olarak bize bu açıklama yapıldı. Lityum seviyesine bakıldığına dair bilgi verildi.Lityum ölçümü diye bir şey yok.
Lityumu duygudurum düzenleyici olarak kullanan hastalarda ilaç düzeyi takibi için bakılır sadece
Verilen ilacı takip etmek için o, siz yanlış anlamışsınızDoktor olduğum için tam bilemiyorum hasta yakını olarak bize bu açıklama yapıldı. Lityum seviyesine bakıldığına dair bilgi verildi.
Uzman degılım o konuda yorum yapamam ama bıpolar biriyle evlilik gercekten cok buyuk bir skntı Ikı tanıdığım var boyle bence siz işinizi saglam alın sıkı bir arastırma yapınNişanlım bazen çok hareketli oluyor , neşeli , konuşkan ..
Bazen de aşırı durgun, yanında var mı yok mu belli olmayan, mutsuz, umutsuz..
Bu ara bazen öfke patlamaları da oluyor.
Ailesinin maddi görevini üstlenmiş çok yıpranmış bir de şimdi düğün hazırlığı yapıyoruz ondandır diyor.
Bazen çok normal bazen çok gel-gitli.
Aklıma bipolar geldi. Acaba olabilir mi ? Bipolar olan birileri varsa konuşabilir miyiz ?
Korkuyorum.
Bende de anksiyete var. Belki de ben abartiyorumdur birileriyle konuşmaya ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?