Benim için çok çok önemli arkadaşlar benim durumumda olup bebek isteyen ama ilaç kullanan var mı? İlaç kullanıpta bebek dünyaya getiren var mı gelin dertleşelim...
Çok fazla bilgim yok konuyla alakalı ama tavsiye edebileceğim aynı durumda bi anne var instagraminiz varsa eger bipomom diye bi anne var bakabilirsinizBenim için çok çok önemli arkadaşlar benim durumumda olup bebek isteyen ama ilaç kullanan var mı? İlaç kullanıpta bebek dünyaya getiren var mı gelin dertleşelim...
Merhaba ilginiz için çok teşekkür ederim. Yaşım 32 bir senelik evliyim 2-4 yıl benim çok uzun Bi süre Allah beterinden korusun tabi ki ama ilaçlarımı azaltmaya çalışıyoruz dediğim gibi tek sorunum uykusuzluk Başka sorunum yok hastalığın başlangıcı da uykusuzlukla başladığı için tedirginim aslında ilaç kullanıp hamileliğini sürdürenler var ilaçlar zararlı ama ilk üç ay sadece kullanmazsın sonra devam edebiliriz dedi doktorum benim merak ettiğim ilaç kullanıp hamileliğini devam ettiren oldu mu ve uykusuzluk sorunu yaşayan varsa benim gibi bu sorunu çözebileceğim ilaçsız Bi yöntem var mıEndişelerini anlıyorum ve gayet yerinde, haklı endişeler.
Doktorunuzla, mani takibine gireceksiniz; en az iki yıl ila dört yıl arasını, ilaçlarınız minimum dozda (Ya da doktorunuz onayı ile bırakarak) mani atağı geçirmeden tamamlayabilirseniz; bir uyku, beslenme rutini oturtup, sizi zinde hissettirecek iş-hobi vb. şeylere konsantrasyon sağlayabilir- düzenli terapilerle daha çok içgörü kazanabilir, kendinizi biraz daha çözerseniz; bir miktar daha doğru yaşı beklerseniz (20li yaşlarda mani atağı daha sık yaşanabiliyor, 30lu yaşlarda git gide mani atağı geçirmeniz riski -sarsıcı olaylara bağlı olarak- gerek hastalığı kontroldeki tecrübeniz, erken teşhis ve değişen hormonlar ile beraber git gide düşmeye başlıyor) ilaçsız, tüm hamileliği atlatma imkanınız var.
Doktorunuzla, bu bilgileri istişare edin; hamileliğinize sıkı hazırlanın ve fakat olayı gözünüzde büyütmemeye çalışın; herhangi bir acil tabloda neler yapılabileceğini önceden konuşun-planlayın, "Sigorta" olarak görebileceğiniz şeyleriniz olsun, doktorunuz da bu süreçte bebeği doğrudan etkilemeyecek ilaçları bir daha araştırıp tecrübe ve bilgisi süzgecinden geçirsin (Nitekim tıp yerinde saymıyor haliyle, belki yeni ilaçlar-yöntemler geliştirilmiş olabilir bu süreç için özel), sizinle ve eşinizle bir araya gelip tekrar konuşsun.
Takip ediyorum kendisiyle de konuştum çok teşekkür ederimÇok fazla bilgim yok konuyla alakalı ama tavsiye edebileceğim aynı durumda bi anne var instagraminiz varsa eger bipomom diye bi anne var bakabilirsiniz
Hazır olup olmamanız çok önemli dilerim sıkıntısız bebeginizi kucağınıza alirsiniz
Merhaba ilginiz için çok teşekkür ederim. Yaşım 32 bir senelik evliyim 2-4 yıl benim çok uzun Bi süre Allah beterinden korusun tabi ki ama ilaçlarımı azaltmaya çalışıyoruz dediğim gibi tek sorunum uykusuzluk Başka sorunum yok hastalığın başlangıcı da uykusuzlukla başladığı için tedirginim aslında ilaç kullanıp hamileliğini sürdürenler var ilaçlar zararlı ama ilk üç ay sadece kullanmazsın sonra devam edebiliriz dedi doktorum benim merak ettiğim ilaç kullanıp hamileliğini devam ettiren oldu mu ve uykusuzluk sorunu yaşayan varsa benim gibi bu sorunu çözebileceğim ilaçsız Bi yöntem var mı
Canım öncelikle geçmiş olsun canım. Face de cbd kullanıcıları gurubu var lütfen bir araştırın. Çok ağır okb ve diğer psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen cbd yağı ile bir tanışın. Orda nevin hanım veya aylin hanıma sorununuzu söylerseniz size yardımcı olacaktır.Merhaba ilginiz için çok teşekkür ederim. Yaşım 32 bir senelik evliyim 2-4 yıl benim çok uzun Bi süre Allah beterinden korusun tabi ki ama ilaçlarımı azaltmaya çalışıyoruz dediğim gibi tek sorunum uykusuzluk Başka sorunum yok hastalığın başlangıcı da uykusuzlukla başladığı için tedirginim aslında ilaç kullanıp hamileliğini sürdürenler var ilaçlar zararlı ama ilk üç ay sadece kullanmazsın sonra devam edebiliriz dedi doktorum benim merak ettiğim ilaç kullanıp hamileliğini devam ettiren oldu mu ve uykusuzluk sorunu yaşayan varsa benim gibi bu sorunu çözebileceğim ilaçsız Bi yöntem var mı
Umarım ben de sizin gibi ilaçsız bir hamilelik geçiririm benim yüzümden bebeğe zarar gelirse vicdan azabı çekerim cevaplarınız için çok teşekkür ederim bu hastalıkta uyku ne bela Bi şeyse neyi denediysem olmadıRica ederim, ne demek.
Yaş olarak, ideal yaşlardasın; 20li yaşlarda olsan (Ki 20li yaşlarda da gayet güzel idare edilebiliyor hastanın durumuna göre tabi) daha zorlayıcı olurdu.
Uyku için; perhiz yapacaksın; belli bir saatten sonra kahve-çay olayını bitirecek, gün içinde de minimum tüketeceksin; klasik uyku getiren yiyecek-içeceklere yöneleceksin akşam üzeri; bu düzenden şaşmamaya çalışacaksın, uykunu açacak aktiviteleri ne kadar canın istese de, o an heves gelse de yapmayacaksın. Zorlayacak ama, uykunu en çok getiren ve seni düşünceye sarmayacak şeyleri tespit edip onlarla uykuya dalmayı alışkanlık edineceksin; yani aklını öyle şartlayacaksın ki gördüğünde-yaptığında esneme filan gelecek "Uyku saati gelmiş" komutu verecek aklının arkasına.
(Uykuda çok zorlanırsam, açarım bildiğim bi yeşilçam filmi; gerginliğimi alır, çoğunlukla izlerken giderim yarısında, tabi bu oldukça şahsi bir yöntem; sende de etkili olur bende olduğu kadar diyemiyorum)
Öyleymiş, ilk üç ay bırakıp, devamını ilaçlarla tamamlayabiliyormuşsun; ben ilaçsız geçerim dedim, doktorum da o potansiyeli gördü, ilaçsız geçirdim.
Bunları doktorunuzla da konuşun, sorun hep; çünkü "Hastalık yoktur, hasta vardır" denir ya, sizin seyriniz-durumunuzu en iyi sizi takip eden doktorlarınız ve siz bilirsiniz.
Umarım ben de sizin gibi ilaçsız bir hamilelik geçiririm benim yüzümden bebeğe zarar gelirse vicdan azabı çekerim cevaplarınız için çok teşekkür ederim bu hastalıkta uyku ne bela Bi şeyse neyi denediysem olmadı
Çok teşekkür ederim araştıracağımCanım öncelikle geçmiş olsun canım. Face de cbd kullanıcıları gurubu var lütfen bir araştırın. Çok ağır okb ve diğer psikolojik rahatsızlıklara iyi gelen cbd yağı ile bir tanışın. Orda nevin hanım veya aylin hanıma sorununuzu söylerseniz size yardımcı olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?