Ben hiç hastaneye yatmadım ilaçla kontrol altına alındı hatta 5 sene atak geçirmezsen tekrarlamama ihtimali var dedi doktor inşallah geçirmem atak geçirdiğinizde neler oluyor? Nasıl müdahale ediyorlar?Uyku da bir bela, doğru düzgün güzelce beslenmek de bir bela, her şeyi ayrı bir bela. Ama insan da çok güçlü varlık be canım, üstesinden gelemeyeceği şey yok.
Ben altı gün altı gece peş peşe uyuyamadığımı bilirim (Belki bir 30 dk, 1 saat uyutabilmişler arada) ve hala daha o zamanın iğrenç hissini net hatırlarım.Ama bu tecrübeleri, büyük korkular, endişeler haline getirmemek lazım; o zaman daha zorlaşıyor, daha basite almaya çalış; uykundan az şaşacak gibi olduğunda "Amaan herkes sanki her gün tam aynı dakikada mı dalıyor uykuya?! İnsanım, robot değil, gidem 3-5 kaşık yoğurt yiyem" filan de. Uykunu getirecek yöntemleri keşfet işte bir şekilde.
Zaten mani atağı gelecekse,uyumak için amuda da kalksan uyuyamazsın, bu bir belirti yani bildiğin gibi; şey gibi, miden delinmiş, kanaman var içeriden, sen kansızlık kısmına çare bulmaya çalışıyorsun gibi.
Bakarsınız güzelce, doktorunuzla; doğum tarihinizi-geçireceğiniz ilk ayları, mevsimsel geçişlerinize göre hesaplarsınız.
(Mesela benim sonbaharda mani atağı geçirme riskim daha yüksek çünkü ilk 3 atağımı sonbaharda yaşamıştım), ona göre hesapladık, kasım gibi hamile kaldım, ilkbahara girmeden (O da bir risk) ilk ayları tamamladım, yazın doğumum gerçekleşti. Tamam bitti gitti. Siz de yapabilirsiniz. Her şeyin bi tekniği var, uykunuz için de bulursunuz kendinize has bir yöntem inşallah.
Ben hiç hastaneye yatmadım ilaçla kontrol altına alındı hatta 5 sene atak geçirmezsen tekrarlamama ihtimali var dedi doktor inşallah geçirmem atak geçirdiğinizde neler oluyor? Nasıl müdahale ediyorlar?
Evet bir kere mani yaşadım ben 4 sene oldu düğünümden beri de uykusuzluk ara ara çekmeye başladım 5 aydır da ilaç tedavisine tekrar başladım çekincem ne biliyor musun atak geçirirsem iş yerindekiler öğrenecek çok korkuyorum damga yemektenBahsettiğim ataklar, 20li yaşlarımın başında yaşadığım ve teşhis/tedavi sürecinin ilk senelerinde edindiğim tecrübeler. Yani klasik, uyutmak, beyni yatıştırmak ve kendine/çevreye herhangi bir zarar vermemen için çabalıyorlar. Uykuya dalman için full destek ve seni rahatlatmak- kendinden korumak için yeteri kadar önlem işte.
Sizin ilk ataklar ağır tabloda gerçekleşmediyse zaten daha rahat olun.
Merhaba yaşınız kaç?Ben de anksiyete bozulukğu var.
Hayatta yaptığım en büyük hata gebe kalmaktı.
Tedavim yarım kaldı. Üzerine bebeğim çok huzursuz bir çocuk uykusuzluk zaten bu hastalığın seyrini kolaylaştırıyor.
Anlayacağınız zor bir haldeyim.
İlaç vermedi psikiyatri uzmanı. İleride hiperaktivite ve dikkat eksikliği sorunu yaşayabilir çocuk dedi. Bir de erken doğum olursa yani erken derken 38 39.haffadan önce bebeklerde titreme oluşuyor dedi.
İyiki kullanmamış 37 haftalık doğurdum
26Merhaba yaşınız kaç?
Yaşınız çok genç beklemek için zamanınız varmış aslında
Merhaba benim durumum o kadar ileri değil yeğeniniz için çok üzüldüm hamilelikte ilaç kullanıyor muyduBizim gelinimiz bipolar bi yegenim oldu otizmli.dogumdan sonra minicik bebegin altini soguk sularla yikamis.su gibi cocuk eli ayagi duzgun o kadar guzel bir yuzu varki benim kardesimde sikintili.Ev ortami kavga gurultu cocugun aklini aldilar.Benim tavsiyem cocuk sahibi olacaksaniz ailenizden kim akilli size yardimci olacak birileri ile beraber oturmaniz.En azindan 3 -5 yil cocuk kendini bilene kadar evde size yardimci olan birilerinin olmasi.
Bu konuda uzman bir doktor ile bu sürece girmenizi tavsiye ederim . Ben ve çevremdeki bir çok tanıdığım bu şekilde bu süreci atlattık. Sadece Doğum sonrası çok yoğun psikolojik bir tranva yaşama olasılığınız var o durumda emzirmeye son verip hafif sakinleştiren damla kullanmanız gerekebilir yada ilaç. İstanbul’daysanız Hasan Basri İZGİ yi tavsiye ederim . Mükemmel bir doktordurBenim için çok çok önemli arkadaşlar benim durumumda olup bebek isteyen ama ilaç kullanan var mı? İlaç kullanıpta bebek dünyaya getiren var mı gelin dertleşelim...
İstanbul’da değilim doktorumdan da emin değilim ama ilk hastalığımda çok faydası olmuştu doktorun doğru olduğundan emin olmakta çok zor siz de mi bipolarsınız? Açabilir misiniz hamilelikte neler yaşadınızBu konuda uzman bir doktor ile bu sürece girmenizi tavsiye ederim . Ben ve çevremdeki bir çok tanıdığım bu şekilde bu süreci atlattık. Sadece Doğum sonrası çok yoğun psikolojik bir tranva yaşama olasılığınız var o durumda emzirmeye son verip hafif sakinleştiren damla kullanmanız gerekebilir yada ilaç. İstanbul’daysanız Hasan Basri İZGİ yi tavsiye ederim . Mükemmel bir doktordur
Evet bir kere mani yaşadım ben 4 sene oldu düğünümden beri de uykusuzluk ara ara çekmeye başladım 5 aydır da ilaç tedavisine tekrar başladım çekincem ne biliyor musun atak geçirirsem iş yerindekiler öğrenecek çok korkuyorum damga yemekten
Takip ediyorum kendisini ama herkeste belirtiler farklı o daha ağır şeyler yaşıyor ama uykusuzluk yaşamıyor benim gibiArkadaşlar instagramda bipomom var YouTube videoları da var size faydası dokunabilir süreçleri anlatıyor hep
Çok zordu Doğum sonrası , emziremedim çok kötü bir dönem geçirdim Hasan bey ile atlattım. Mutlaka hamilelik süreciniz ve sonrasında doktorunuzla beraber terapi yapmalısınız . Her saniye telefonla ulaşabileceğiniz daha önce hamile bipolar hastası anneler ile çalışmış bir uzmanı tercih edin.İstanbul’da değilim doktorumdan da emin değilim ama ilk hastalığımda çok faydası olmuştu doktorun doğru olduğundan emin olmakta çok zor siz de mi bipolarsınız? Açabilir misiniz hamilelikte neler yaşadınız
Mutlaka uyumalısın uykusuzluk kriz yada atak sebebi olur. Doktorun uyku öncesi ilaç vermedi mi?Takip ediyorum kendisini ama herkeste belirtiler farklı o daha ağır şeyler yaşıyor ama uykusuzluk yaşamıyor benim gibi
Mutlaka uyumalısın uykusuzluk kriz yada atak sebebi olur. Doktorun uyku öncesi ilaç vermedi mi?
Uyku sağlayan ilaçlar kullanıyorum örneğin rexapin kullandım belli Bi süre sonra etkisini geçti şimdi ativan kullanıyorum o uyutuyor ilaçsız uyuyabileceğim günler gelecek miuykunun en önemli şey olduğunu biliyorum ve bu yüzden kaygılanıyorum
Tedaviniz bitmeden asla çocuk yapmayın. Hem fizyolojik olarak hemde psikolojik olarak mümkün değilPeki kullandığınız bebeğe etki eden ilaç var mı?
Canım senin yaşın gençtir beklemek için oldukça zamanın olmuşTedaviniz bitmeden asla çocuk yapmayın. Hem fizyolojik olarak hemde psikolojik olarak mümkün değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?