Bipolar olup hamile kalanlar veya kalmak isteyenler

Ben hiç hastaneye yatmadım ilaçla kontrol altına alındı hatta 5 sene atak geçirmezsen tekrarlamama ihtimali var dedi doktor inşallah geçirmem atak geçirdiğinizde neler oluyor? Nasıl müdahale ediyorlar?

Ben hiç hastaneye yatmadım ilaçla kontrol altına alındı hatta 5 sene atak geçirmezsen tekrarlamama ihtimali var dedi doktor inşallah geçirmem atak geçirdiğinizde neler oluyor? Nasıl müdahale ediyorlar?

Bahsettiğim ataklar, 20li yaşlarımın başında yaşadığım ve teşhis/tedavi sürecinin ilk senelerinde edindiğim tecrübeler. Yani klasik, uyutmak, beyni yatıştırmak ve kendine/çevreye herhangi bir zarar vermemen için çabalıyorlar. Uykuya dalman için full destek ve seni rahatlatmak- kendinden korumak için yeteri kadar önlem işte.

Sizin ilk ataklar ağır tabloda gerçekleşmediyse zaten daha rahat olun.

Evet bir kere mani yaşadım ben 4 sene oldu düğünümden beri de uykusuzluk ara ara çekmeye başladım 5 aydır da ilaç tedavisine tekrar başladım çekincem ne biliyor musun atak geçirirsem iş yerindekiler öğrenecek çok korkuyorum damga yemekten

Ben de anksiyete bozulukğu var.
Hayatta yaptığım en büyük hata gebe kalmaktı.
Tedavim yarım kaldı. Üzerine bebeğim çok huzursuz bir çocuk uykusuzluk zaten bu hastalığın seyrini kolaylaştırıyor.
Anlayacağınız zor bir haldeyim.

İlaç vermedi psikiyatri uzmanı. İleride hiperaktivite ve dikkat eksikliği sorunu yaşayabilir çocuk dedi. Bir de erken doğum olursa yani erken derken 38 39.haffadan önce bebeklerde titreme oluşuyor dedi.
İyiki kullanmamış 37 haftalık doğurdum

Merhaba yaşınız kaç?

Bizim gelinimiz bipolar bi yegenim oldu otizmli.dogumdan sonra minicik bebegin altini soguk sularla yikamis.su gibi cocuk eli ayagi duzgun o kadar guzel bir yuzu varki benim kardesimde sikintili.Ev ortami kavga gurultu cocugun aklini aldilar.Benim tavsiyem cocuk sahibi olacaksaniz ailenizden kim akilli size yardimci olacak birileri ile beraber oturmaniz.En azindan 3 -5 yil cocuk kendini bilene kadar evde size yardimci olan birilerinin olmasi.

Merhaba benim durumum o kadar ileri değil yeğeniniz için çok üzüldüm hamilelikte ilaç kullanıyor muydu

Benim için çok çok önemli arkadaşlar benim durumumda olup bebek isteyen ama ilaç kullanan var mı? İlaç kullanıpta bebek dünyaya getiren var mı gelin dertleşelim...
Bu konuda uzman bir doktor ile bu sürece girmenizi tavsiye ederim . Ben ve çevremdeki bir çok tanıdığım bu şekilde bu süreci atlattık. Sadece Doğum sonrası çok yoğun psikolojik bir tranva yaşama olasılığınız var o durumda emzirmeye son verip hafif sakinleştiren damla kullanmanız gerekebilir yada ilaç. İstanbul’daysanız Hasan Basri İZGİ yi tavsiye ederim . Mükemmel bir doktordur

İstanbul’da değilim doktorumdan da emin değilim ama ilk hastalığımda çok faydası olmuştu doktorun doğru olduğundan emin olmakta çok zor siz de mi bipolarsınız? Açabilir misiniz hamilelikte neler yaşadınız

Başkalarının, hastalığın hakkındaki cahil önyargıları, acınası tepkileri ile yüzleşme kısmını çok daha önceden halletmiş olman gerekmiyor muydu? Yani, bunun bir korku değil "Çok da fifi" halinde olması lazım, aş bu düşünceleri. :)
Damgalayan, cahilliğinden utansın.

Çok zordu Doğum sonrası , emziremedim çok kötü bir dönem geçirdim Hasan bey ile atlattım. Mutlaka hamilelik süreciniz ve sonrasında doktorunuzla beraber terapi yapmalısınız . Her saniye telefonla ulaşabileceğiniz daha önce hamile bipolar hastası anneler ile çalışmış bir uzmanı tercih edin.

Tedavi bitiş aşamasında ilaçlarınız azaltılacak ve kontrollü bir biçimde bıraktırılacak. Ben hamile kalmadan önce 3 yıl tedavi gördüm sonra doktor kontrolünde bıraktım bıraktıktan 1 yıl sonra ilaçtan vücudum tamamen temizlenince çocuk yapma denemelerine başladım. Tedaviniz bitmeden asla çocuk yapmayı düşünmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…