Bipolar olup hamile kalanlar veya kalmak isteyenler

Canım senin yaşın gençtir beklemek için oldukça zamanın olmuş 😔
Yoo ben 34 yaşında hamile kaldım 35 yaşında doğurdum. Psikolojik olarak sağlam olmak zorundasınız . O bebek uyumayacak , sürekli ağlayacak , hasta olacak gecelerce başında uyumadan beklemeniz gerekecek . O bebek 2-3-4-5 yaş sendromları geçirecek . SAğlıklı anneler bile saç baş yoluyor kafayı sıyırıyor kaldı ki bizler zaten rahatsızken o ruh haline bir de bir İnsanın sorumluluklarını alamayız. İlk olarak soğuk kanlı olacaksınız gerçekten bu işte isim yapmış bir uzmanla çalışacaksınız kendinize ve çevrenize acımayı bırakacaksınız en ufak şeyde ağlak moda geçmeyeceksiniz. Sağlıklı beslenecek stres ve üzüntüden uzak duracak geceleri uyuyacaksınız eşinize vakit ayıracak onunla güzel kaçamaklar yapacak ve anın tadını çıkaracaksınız tedavinizi olacak ve doktorunuzun tamam dediği zaman ilaçlarınızı azaltarak bırakacak tamamen ilaçları bıraktıktan sonra 6ay-1 sene sonra çocuk yapmaya başlayacaksınız. Doğum esnası ve sonrası tekrar doktorunuzla sürekli irtibat halinde olacak en ufak bir kriz başlangıcında tekrar gerekli görürse emzirmeyi bırakıp hafif bir damla yada sakinleştirici ile hayatınıza devam edeceksiniz. Doktorunuz dışında başka kimseyi dinlemeyeceksiniz

Mani atagi nasil oluyor arkadaslar.Bende de kronik deoresyon var simdi hamileyim. Kronik olup gecmedigi icin bipolar miyim yoksa diye de akljma geliyor. Ilaci azalttigimda hamile kaldim ben kullanirken.e..r 37.5 iki gune bir aliyordum t..n 3omg de uyku sorunum icin nobette olmadigim zamanlar aliyordim boyle hamile kaldim.Umarim zarari olmaz .Ilac alirken hamile kalıp sagkikli bebek dunyaya getiren oldu mu ve zorlanirsak hamilelikte uygun ilac kullanimi onerdiler mi size drlar?

Back
X