Buradayımmm. Sadece internetim gitti o yüzden yazamadım. Anneme söyleyeceğim şimdi. Muneyi etiketlemenize gerek yok :) doktor kardeşim var ona soracağım hatta önce, bugün nöbetteydi
Çok teşekkür ederimİnsanlar neden size kızsın ki? Sizin elinizde olan bir şey mi sanki. Adı üzerinde hastalık. Okurken çok üzüldüm.
17 ilaç içtiğinizi ailenizden birine derhal söyleyin zira zehirlenebilirsiniz. Midenizin yıkanması gerekebilir.
Yaptıklarınızın yanlış olduğunun farkında olmanız bile çok büyük bir şey. Yine tedavinizi olur iyileşirsiniz.
Şu an en önemlisi içtiğiniz ilaçlar. Lütfen daha fazla vakit kaybetmeden ailenizden birine söyleyin.
Aklımı aldınız, çok şükür. Sadece etiketlemekle de kalmadım. Buralarda oyalanmayın lütfen. Acilen annenizi kaldırın.Buradayımmm. Sadece internetim gitti o yüzden yazamadım. Anneme söyleyeceğim şimdi. Muneyi etiketlemenize gerek yok :) doktor kardeşim var ona soracağım hatta önce, bugün nöbetteydi
Aa başka ne dedinizAklımı aldınız, çok şükür. Sadece etiketlemekle de kalmadım. Buralarda oyalanmayın lütfen. Acilen annenizi kaldırın.
Öyle yapmam gerekecek. Doktorumu geçen gün aradım daha doğrusu numarası yok ama çalıştığı yeri aradım, gelmedi dediler. Ulaşmam için mail adresi vermişti, yazdım ama görmedi sanırım. Ya tekrar arayacağım ya da kendi şehrimde bir doktora gideceğim şimdilik. Bir şekilde halletmem lazım. Uzun zamandır bu kadar nüksetmediği için eşyaları geri koymuştuk, ilk zamanlar saklamıştı ailem. Annem aldı zaten şimdi. Muhtemelen dediğiniz gibi mevsim geçişinden oldu. Çok teşekkür ederim.mevsim geçişlerinde özellikle bahar dönemine geçişte bazı rahatsızlıklar atağa kalkabilir. sizin yapmanız gereken yarın ilk iş doktorunuzla görüşüp doz arttırımı talep etmeniz.
bunun dışında atak dönemleri için şimdiye çoktan evdeki riskli eşyaları kaldırmanız gerekirdi. aileden biri fazla ilaçları ve bıçak gibi kesici aletleri alsın, yerine plastik koysun. madem durumun farkındasınız gerekirse radikal önlemler almalısınız.
Evet çok haklısınız. Ben normalde zaten bu sağlık işlerine dikkat eden biriyim ama o anlarda hiçbir şey düşünemiyorum full boşluk. Neyse ki o ilaçlar sıkıntılı değilmiş o kadar. Allahtan babamın annemin tiroid şeker ilaçları değildi onlar olsa çok kötü olacaktı iyi ki elimin altında yoktu. Sizi de üzdüm çok özür dilerim. Benim için uğraştınız ilgilendiniz çok teşekkürler.Canim belli yasiniz küçücük, durtuselligi de biliyorum ama bu isler cok ciddi. Bir anda Allah korusun hersey gelir insanin basina. Allah korusun hadi bir ilac dokundu bir pıhtı atti, hayatiniz boyunca pişman olursunuz. Deger mi, bunu siradanlastirmayın, yazık günah.. Dikkat edin Allah'a emanet olun
Hiç özür dileme ama lütfen kendin icin bu hastalığın üstesinden gelmek için elinden ne gelirse yap. Mükemmel olmak zorunda değilsin, hepimiz insanız. Her zaman mükemmel olursan onun da bir değeri kalmaz. Kendine iyi davran canim iyi gecelerEvet çok haklısınız. Ben normalde zaten bu sağlık işlerine dikkat eden biriyim ama o anlarda hiçbir şet düşünemiyorum full boşluk. Neyse ki o ilaçlar sıkıntılı değilmiş o kadar. Allahtan babamın annemin tiroid şeker ilaçları değildi onlar olsa çok kötü olacaktı iyi ki elimin altında yoktu. Sizi de üzdüm çok özür dilerim. Benim için uğraştınız ilgilendiniz çok teşekkürler.
Size de iyi gecelerHiç özür dileme ama lütfen kendin icin bu hastalığın üstesinden gelmek için elinden ne gelirse yap. Mükemmel olmak zorunda değilsin, hepimiz insanız. Her zaman mükemmel olursan onun da bir değeri kalmaz. Kendine iyi davran canim iyi geceler
112 aramalasın seni yargılamıyoruz. Ve kimse sana bu durum için kızmayacak yargılamaycak . Herşey daha iyi olacak. İstersen şöyle yapalım zehir danışma hattını da arayabilirsin onlar sana bilgi de verebilir. Hem numaranda sisteme düşer böylelikle acil servise bilgi versinler olur mu canım. Bence yapabilirsin sen iyi bir insansın güçlü bir insansın. Sadece biraz insanlardan farklı düşünüyor daha net görüyor ve daha çok bu nedenle üzerine birikiyor çoğu şey. 112 yi araman çok doğru bir karar canım. Arıycağına eminimŞu an bu konuyu açtığım için çok nankör hissediyorum, hele az önce bir konu okudum o kadar üzüldüm ki, şu an berbat bir insan olduğumu hissediyorum. Ama çıkmazda kaldım, hiçbir şey yapamıyorum. Birkaç gün önce sınavdan dolayı aşırı stresli olduğumu yazdığım bir konu açmıştım. Sanırım tek sıkıntı sınav değilmiş. Başlığa da yazdım. Birkaç sene önce bipolar tanısı kondu. İlaçlarımı düzenli kullanıyorum, çok iyi bir noktaya gelmiştim. Dört beş ay önce ilaçlarımı bırakıp atak geçirdiğim bir dönem oldu ama akıllandım ve bir daha bırakmadım. Bu aralar hiç aksatmadan içiyorum, sadece bir iki kere unuttum. Ama birçok belirtim geri geldi. Şu an normalim ama günün çoğu zamanı kendimi kaybetmiş halde oluyorum. Hareketlerimi kontrol edememeye başladım. Kendime zarar veriyorum ve inanın bana bunu engelleyemiyorum. İnsan nasıl engelleyemez diyebilirsiniz ama gerçekten kendimi kontrol edemiyorum. Mantıklı düşünemiyorum. Algılayamıyorum. Çok dürtüsel hareketlerim var. Sonrasında pişman oluyorum ama o anlarda kendimden geçmiş gibi oluyorum. Kendine zarar verme maalesef sadece kesme olarak değil. Hiç ihtiyacım olmayan ilaçları içme şeklinde de oluyor. Az önce tam 17 tane ilaç içtim, bunlar düzenli kullandığım ilaçlarım değil. Bir sürü ilaç, bağırsak ilacı, alerji ilacı, ağrı kesici vs bir sürü ilaç…. Geçen gün on tane içmiştim. İlk defa bu kadar çok ilaç oldu ve eminim elimde başka çeşit ilaç olsa gider ondan da içerdim üç dört tane, allahtan o an yanımda yoktu. Şu anda da kendimi zor tutuyorum gidip ilaç bulmamak için, ya da kolumu kesmemek için. Kolumda iki tane yeni kesik var zaten. Bazen hiçbir şekilde engel olamıyorum. Önceki üç gün sürekli ağlıyordum, kendimi hiç tutamadım. Gözlerimi hiç o kadar şiş gördüğümü hatırlamıyorum. Uykusuzluk çok yaşadım. Hafızam çok kötü. Mantık yürütmekte çok sıkıntı yaşıyorum soru falan çözerken. Bir saniye önce yaptığım şeyi hatırlayamadığım bile oluyor. Sarhoş gibi geziyorum ortalıkta. Bir de günün belli bir bölümünde özellikle de geceleri inanılmaz bir enerji patlaması, aşırı bir coşku, anormal kahkahalarla giden bir durum yaşıyorum. Yerimde duramıyorum, sürekli bir oraya bir buraya koşup nefes nefese kalıyorum, sürekli hayvan gibi kahkaha atıyorum. O da mani sanırım. Ve onu da hiçbir şekilde engelleyemiyorum. Ve işin kötüsü o kahkahaları atarken bir anda durgunlaşıyorum, gözlerim doluyor, deli gibi ağlıyorum. Sürekli konuşan bir durumdan ağzımı açacak kadar bile enerjim olmayan bir hale geçiyorum. Ölüm düşüncelerim var aynı zamanda ama kontrol etmek için kendimi zorluyorum, bunların gerçek olmadığını, hastalığa bağlı olduğunu kendime hatırlatmaya çalışıyorum. Ama kendime bir anda bir dürtüyle bir şey yapıp kendimi öldüreceğim diye korkuyorum çünkü o anlarda mantığım kapanıyor, en son böyle olduğunda intihar girişiminde bulunmuştum, bir ay sonra tekrar denemiştim, ertesi gün de psikiyatri servisine yatmıştım. Ve şu anda da o günlerdekinden pek bir farkım yok. Bir de o ilaçları aldıktan sonra her ihtimale karşı telefonuma ufak bir mektup yazdım, ailem durumu anlasın diye. Doktorumu aradım, ulaşamadım. Mail attım, cevap vermedi henüz. Acil dedim ama görmedi mi ciddiye mi almadı bilmiyorum. Sanırım abarttığımı düşündü. Ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen yargılamayın gerçekten kontrol edemiyorum bunları. Şu an iyiyim ama beş dakika sonrasını bilmiyorum. Şu saat oldu bir gram uykum yok, ben uykuya çok düşkünümdür bu benim için normal bir durum değil. Ya atak halinde yapmamam gereken bir şey yaparsam? Cidden korkuyorum. Ne yapacağım ben? Nolur kızmayın. Sadece içimi dökmek istedim. Belki önceki konularımı okuyanlar bıkmıştır benden, kızarlar, abartıyorsun derler, hastalığını kullanıyorsun derler ama yemin ederim değil. Sadece o kadar çaresiz kalıyorum ki buraya yazmaktan başka çarem kalmıyor. Çok özür dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?