• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir 14 Şubat Hüsranı da benden

Hayata bakış açınız çok farklı,bunlar önemli şeyler birbirinizle uyumlu değilsiniz.
Bana göre nişanlınız haklı,özür dilemelisiniz.
Benim eşim bu şekilde organizasyon yapsaydı,sahnenin tozunu bile attırırdım :KK49:

tesettürlüyüm kızlar ve orası bar gibi değildi restoranttı ama alkollüydü dans anında çoğu kişi bira z kendinden geçmişti yani oda öyle olacağını bilememiş . konu sapmasın diye söylemek istemedim ortamı
@GelenKutusu @darkmore @eskaram @kizilca kiyamet

şu mesajı görünce size hak verdim. kesinlikle insanlar sizi süzecekti. yani genelde öyle oluyor. biz hep bir kafeye giderdik. birgün garsona sorum onlar içki mi diye. baya renkli şişeler. o da hayır meyve şurubu dedim. ama sık sık gideriz eşimle. herkes beni süzer anlarım. neyse kapalı bir arkadaşım da gitmiş oraya sormuş gittiğinde. demişler ki yalan söyleyemeyiz etik olmaz evet içki bunlar. tabi ben anladım o zaman neden insanların tuhaf baktığını.

Bildiğim kadarıyla içki içmek haram. Yanında yörende içen insanların olması ve nişanlıyla dans etmek değil.
Sanki adam zorla içki içirmiş, alt tarafı sevdiği kızla dans etmek istemiş. Onu kırmamak adına dans etseydi inancına hiçbir zarar gelmezdi emin olun.
yok, nişanlıyla dans etmek de haram.
ama zaten dans etmeme sebebi dini sebepler değil. başkaları bakar diye istememiş.

Bildiğim kadarıyla içki içmek haram. Yanında yörende içen insanların olması ve nişanlıyla dans etmek değil.
Sanki adam zorla içki içirmiş, alt tarafı sevdiği kızla dans etmek istemiş. Onu kırmamak adına dans etseydi inancına hiçbir zarar gelmezdi emin olun.
Haşa, ben emin olamam. Siz de olamazsınız.

Şimdi burda ne haram ne değil diye tartışmak yanlış olur.
Ama o saydıklarınız da haram evet.Nişanlı,nikahlı değil.
İçki içmese de mekanda bulunması da uygun değil.
Vs vs

Konu bu değil. Konu çiftin farklı hayat görüşleri ve adamın öfke kontrolsüzlüğü.
En azından ben bu açıdan yorumlamaya çalışıyorum.

Yaw kendiniz diyorsunu onun da beklediği gibi bir yer çıkmadı diye.
Adam yine de gecemiz kötü geçmesin deyip ortamı takmayıp tamamen ilişkinize odaklanmış siz ise ortama takılmış kalmışsınız. Elinizdekini kaçırmışsınız kısacası tadını çıkartamayıp üstüne limon sıkmışsınız bir de.
Kendim ettim kendim buldum misali.

Şimdi de bilseydim tepki vereceğini kalkardım diyorsunuz.
Tepki verecekse kalkayım bari diyeceğinize tamamen birbirinize odaklanıp yan yana olmanın güzelliğini yaşamak varken....
Kavga sonrası bilseydim kalkardım demeniz bile o kadar yanlış bir düşünce ki.
Kavga çıkmasın diye değil nışanlınız için kalkmalıydınız.

Kadin dans etmek zorunda degilki .Madem girdin dansda edeceksin ne demek.
Kadin kirmamak adına biryere kadar ses etmemis adam bunu anlayamamis malesef.
Dediginiz gibi bastan girmeseydi yine ayni sekilde tepki verecekti.
TAmam zorunda deil ama gidiyo madem ayak uydurcak kusura bakmasın

Hayaller Amerika, hayatlar ..? Benim bildiğim mevlütlü Sevgililer Günü kutlaması yapılmıyor " henüz " . Yakında o da olur.
Sevgililer Günü yemekleri müzikli olduğu için genelde ortam alkollü olur. Alkolsüz restoranlarda pek özel organizasyon yapılmıyor. Ee nasıl olacak o zaman ?
Adamları böyle böyle köreltiyorsunuz, sonra bir şey yapmıyorlar suç oluyor.

O daha kötü nişanlısı yine küserdi beğenmedin diye,dans etmeye zorlamasaydı kızı madem,şart değil ya dans etmek
ya adam eğlenmek istiyo oda onun hakkı tek başına sap gibi napsın eşlik etmesini beklemiş oda ona uydursaydı onane ortamdan ben kendi keyfime bakarım

o da öyle dedi yapacak bir şey olmadığını için anı yaşayalım bari diye heveslendim dedi ama işte bu kadar alınacağını bilsem kalkardım ah ah:KK43:
Nişanlınız sizi tam tanımıyor mu? Bu olayla tanımış oldu bundan sonra sizin mutlu olacağınız, rahat olacağınız yerleri tercih eder

Sizi alıntıladım ama bu pavyon lafı birkaçtır geçiyor.
Uç bir örnek değil mi?
Pavyon olmasına gerek yokki.
Bazı insanlar inancı gereği, alkol satan, alan, veren, içen, içilen ortamda bulunmaz. Bu restaurant bile olsa, market bile olsa hatta..

Konu sahibi oraya girdiğinde geri dönmek isteyebilirdi, istemeliydi hatta bana göre. Ama bozmamış oturmuş yemiş içmiş diye dans etmesini de beklemek fazla olmaz mı?

yooo neden olsun,
konuyu dine getirmeyelim istiyorum, eminim konu sahibi de istemiyordur, yaşam tarzı olarak bakarsak bir yere ya gidersin ya gitmezsin.giderim yerim içerim ama eleştirir tribe girerim dersen olmaz.
ben pavyona gitmem mesela, türkü bara gitmem, mevlüte de gitmem, ama velev ki gittim, ayranımı içip pilavımı yiyip bu ne biçim ortam diye söylenmem, yedin içtin bi el aç da dua et dediklerinde banane geldim oturdum daha fazlasını beklemeyin demem, bilmem anlatabildim mi?

yok, nişanlıyla dans etmek de haram.
ama zaten dans etmeme sebebi dini sebepler değil. başkaları bakar diye istememiş.
Haaa derinlere inelim diyorsunuz. Dans etmeme sebebinin dini olduğu apaçık ortada. Yoksa tesetturlu olduğunu belirtmez, insanlardan rahatsiz oldum sadece derdi. O rahatsizligin sebebi de dini.

Ve madem derinlere inecegiz dans etmekte haram diye, o zaman ben de şunu diyorum "dini nikahlari yapılmamışsa ki resmi nikahtan önce dini nikah yapmak yasak, büyük ihtimal dini nikahlari yok, o zaman o nişanlıyla aynı ortamda bulunup yemek yemesi, elini tutması da haram. Madem bu kadar haramı helali düşüneceğiz o zaman evlenene kadar görüşmesin."

Ay ne tribal enfeksiyonsunuz. Adam özenmiş organizasyon yapmış,hanım ben dans etmem modunda.. böyle alırsın tepkiyi adamdan piremsess:)
Özür dile,işe yarar mı bilmem.

Eğer fake değilseniz ve bu yazdıklarınız gerçekten aynen yaşandıysa az bile yapmış size. Adam size sürpriz yapmış mekan ayarlamış nasl dize uygun değildi ne açıdan yani anlamadım neyi uygun değildi? müzikli falan bir yer. Resmen herşeyi berbat ermiş hevesini kursağında bırakmışsınız dana bile kalkmayıp öyle ayakta gerçekten de sap gibi bırakmış söylenmişsiniz. Ne istiyordunuz peki? bu kadar şeye hala hüsran diyorsunuz bir de. Yazık acıdım nişanlınıza. Eğer konu din birşeyse dans etmek dine haram mı orada herkes dans ediyor kim kime bakıyor? içki içmeye mi zorladı sizi hayır başkalarının içtiği bir ortam olabilir buna da saygı duyulur siz içmedikten sonra? bence hayat tarzlarınız bu kadar uymuyor bu kadar ortama ayak uyduramıyorsanız evlenmeyin.

Sadece dans etmedi diye uyumsuz olduguna karar veremeyiz.Orda dans etmeyecegini bilmeliydi bu adam.hadi bilemedi istemedigini anlayip saygi göstermeli
Mesele saygıysa o zaman konu sahibi de nişanlısının isteğine hevesine saygı göstermeliydi o zaman... neden herkes saygıyı sadece adamın göstermesini istemis ki?

yooo neden olsun,
konuyu dine getirmeyelim istiyorum, eminim konu sahibi de istemiyordur, yaşam tarzı olarak bakarsak bir yere ya gidersin ya gitmezsin.giderim yerim içerim ama eleştirir tribe girerim dersen olmaz.
ben pavyona gitmem mesela, türkü bara gitmem, mevlüte de gitmem, ama velev ki gittim, ayranımı içip pilavımı yiyip bu ne biçim ortam diye söylenmem, yedin içtin bi el aç da dua et dediklerinde banane geldim oturdum daha fazlasını beklemeyin demem, bilmem anlatabildim mi?
Elbette ben de dine getirmek istemiyorum ama ordaki hassas nokta, inanç.. Yapacak birşey yok.
Ben sizin düşüncenize, örneğinize katılmıyorum.
Bir günaha girdim madem hepsine gireyim gibi bir felsefe benimseyemem.
Sizin mevlüt örneğinizde inanç değil inançsızlık var ve bunun önemi yok bana göre.

Teşekkürler cevabınıza, anlaşamayız biz:KK52:

Konu sahibi nişanlısı ile olan ortak hayat görüşlerine odaklansın en iyisi.Benziyorlar mı benzemiyorlar mı diye.

Adam bişi yapmasa yapmadı dersin yapsa begenmezsin kabahat sende kusura bakma en azindan birseyler yapmış yani daha ne olsun begenmesen bile hoş görseydin

Haaa derinlere inelim diyorsunuz. Dans etmeme sebebinin dini olduğu apaçık ortada. Yoksa tesetturlu olduğunu belirtmez, insanlardan rahatsiz oldum sadece derdi. O rahatsizligin sebebi de dini.

Ve madem derinlere inecegiz dans etmekte haram diye, o zaman ben de şunu diyorum "dini nikahlari yapılmamışsa ki resmi nikahtan önce dini nikah yapmak yasak, büyük ihtimal dini nikahlari yok, o zaman o nişanlıyla aynı ortamda bulunup yemek yemesi, elini tutması da haram. Madem bu kadar haramı helali düşüneceğiz o zaman evlenene kadar görüşmesin."
haklısınız zaten. yazdıklarınıza hak veriyorum ben. dinin işine gelen kısmına uyup işine gelinmeyen kısımlara uyulmamasına ben de sinir oluyorum lakin konu bu değil.

tesettürlü olduğunu belirtmesinin sebebi rahatsızlığını açıklamak işte. diğer insanlar alkollüymüş, açıkmış, orda tesettürlü olan tek kişi oymuş ve sırıtacağını düşünmüş. ben böyle anladım yani yazdıklarından.

Back
X